Όχι στο Ναι

Ο ελληνικός λαός μετά από 5 χρόνια Μνημόνιο έχει κλείσει μια και καλή τους λογαριασμούς του με το φόβο.

Αγαπημενε μου μοναδικέ αναγνώστη,

Έχω να σου κάνω μια βαρυσήμαντη δήλωση:

5 χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις του πασοκ και νδ ψήφισαν 2 μνημόνια τα οποία διέλυσαν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, πολλαπλασίασαν τους ανέργους, διέλυσαν μισθούς και συντάξεις και όλα αυτά στο όνομα της θεάς «Ανάπτυξης». Πάνω στα πτώματα όλων όσων αυτοκτόνησαν εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων τα κοράκια της ακροδεξιάς έφτιαξαν τις περιουσίες , τα εξοχικά τους, τις καταθέσεις τους στην Ελβετία και σε άλλες χώρες.

Χρειάστηκε μόνον η ανακοίνωση ενός δημοκρατικού δημοψηφίσματος από τον Τσίπρα (ο οποίος έκανε πολύ καλά αν και δεν ξεχνώ πως πριν είχε πάει ένα μνημόνιο στους αφέντες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ το οποίο το θεώρησαν πολύ «λίγο» αφού δεν σκότωνε αρκετές χιλιάδες εργαζομένων και συνταξιούχων) για να καταρρεύσει ο μύθος της «αξιοπιστίας» του ευρώ αλλά και ο μύθος των «5 χρόνια και 2 μνημόνια μετά υπάρχει σταθερότητα στην ελληνική οικονομία».

Το δημοψήφισμα είναι ξεκάθαρο- είτε υποστηρίζετε ένα νέο μνημόνιο με ακόμη σκληρότερους όρους ή θέλετε ρήξη με τους τρεις θεσμούς. Το δημοψήφισμα δεν ζητάει αν θέλετε να βγείτε από την ΕΕ, ούτε την επιστροφή στην δραχμή (αν και θα ήμουν υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης για λόγους που δεν θα συζητηθούν εδώ). Ζητάει αν στηρίζετε ένα 3ο Μνημόνιο με μισθούς των 300 ευρώ. Φυσικά αν είστε επιχειρηματίας με πολλά άτομα προσωπικό σας συμφέρει να εξαθλιώσετε κι άλλο (αφού έτσι λένε οι «θεσμοί») τους εργαζομένους και περιμένω όσοι ψηφίσουν «Ναι» να είναι σε τέτοια θέση.

Να ξέρετε πως αν είστε εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι και ψηφίσετε «Ναι» , υποστηρίζετε την περαιτέρω εξαθλίωσή σας. Σκεφτείτε ποιό είναι το συμφέρον σας και το συμφέρον των ανθρώπων σας.

«Εθνικό» συμφέρον δεν υπάρχει αφού όπως βλέπετε 5 χρόνια τώρα οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι πολυεθνικές έχουν διαλύσει τους εργαζομένους τους (τους μετόχους μόνον στις ζημιές τους) προς χάρη της τσέπης τους.

2 Σχόλια προς “Όχι στο Ναι”

  1. Καλή δύναμη να’χουμε όλοι μας! Χρειάζεται πίστη και θέληση. Μόνον έτσι γκρεμίζονται τα τείχη του φόβου και της άγνοιας!

  2. Αν ήξερα ότι μπορεί κανείς να βάλει ατελείωτα likes στην ανάρτηση σου, θα σε γέμιζα με like!!! ;-P
    Καλή μας δύναμη! 🙂

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: