Η δικαιοσύνη είναι νεκρή..

  Στην φυλακή οδηγήθηκε δικαστής, μετά την καταδίκη του για αποπλάνηση του ανήλικου παιδιού του. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο δικαστή και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για την αποπλάνηση του μόλις 5 ετών γιού του.

Με την απόφασή του το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο μείωσε ουσιαστικά την ποινή που τού είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) κατά 7 έτη.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν πολύωρη με τις περιγραφές που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία σε βάρος του εν λόγω δικαστικού λειτουργού, διαζευγμένου, να προκαλούν πολλές φορές δυσφορία και αποτροπιασμό στους παριστάμενους στην δικαστική αίθουσα.

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν ένοχο τον δικαστικό λειτουργό, που δεν ασχολείται με την ποινική δικαιοσύνη, βασιζόμενοι κυρίως σε σοβαρά στοιχεία της δικογραφίας και παρά την προσπάθεια προσώπων του οικογενειακού κύκλου του κατηγορούμενου να αμβλύνουν τις εντυπώσεις και να αναιρέσουν τις περιγραφές της σεξουαλικής και ψυχολογικής περιπέτειας που βίωσε το παιδάκι.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο κατηγορούμενος δικαστής, μετά την πρώτη πρωτοβάθμια καταδίκη του σε 13 χρόνια κάθειρξη -για την έκτιση της οποίας το δικαστήριο είχε δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση- δεν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς καμία αρμόδια αρχή δεν κίνησε την σχετική διαδικασία μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης για την σοβαρότατη κατηγορία για την αποπλάνηση, με αποτέλεσμα να υπηρετεί στο δικαστικό Σώμα κανονικά και να δικάζει.

Η υπόθεση εκδικάστηκε και κρίθηκε με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον περασμένο Απρίλιο και μέσα σε λίγους μήνες προσδιορίστηκε η δευτεροβάθμια δίκη, γεγονός που έχει σχολιαστεί σε νομικούς κύκλους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΟΝΟΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ;

ΕΝΩ ΑΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΔΙΚΑΣΤΕΙ!

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!

Ένα Σχόλιο προς “Η δικαιοσύνη είναι νεκρή..”

  1. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ (ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ) ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …ΠΟΥ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: