Στην Αγγλία οι αναρχικοί φταίνε για όλα..

  Γνωρίζετε πολύ καλά πως το Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες έχει μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία. Έχει επιβάλλει σκληρή λιτότητα στα δημοσιονομικά, αλλά ταυτόχρονα δίνει εκατομμύρια για το Μπάκιγχαμ- μη τυχόν και πεινάσει η Αυτού Γελοιότης.. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα θέλει να κρύψει κάτω από το χαλί η τωρινή κυβέρνηση και γι’αυτό ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους.Πρέπει να πέσουν οι μονομάχοι στην αρένα για να μπορέσει ο κόσμος να μένει υπνωτισμένος στην κρατική προπαγάνδα, άρτος και θεάματα από την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας για τα μάτια του λαουτζίκου μόνον..
  Ένας εύκολος στόχος φυσικά είναι οι αναρχικοί επειδή έχουν διαφορετική ιδεολογία και επειδή απορρίπτουν την κρατική εξουσία πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.. Όπως ακριβώς έκανε και ο Χίτλερ με τους Εβραίους- ήθελε να τους τιμωρήσει επειδή είχαν διαφορετικά πιστεύω. Αναρωτιέμαι που θα φτάσει αυτός ο ακραίος φασισμός που αναπτύσσεται σιγά-σιγά απ’άκρη σ’άκρη στις χώρες της Ε.Ε.
  Και για να αναφερθούμε και για τα «δικά μας», βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες και στη χώρα μας να θέλουν να ποινικοποιήσουν την ελεύθερη έκφραση μέσω των «ανώνυμων» ιστολογίων με το πρόσχημα της τιμωρίας «ποινικών αδικημάτων» – το ποιά θα είναι αυτά βέβαια θα τα αποφασίζουν χεράκι-χεράκι κυβέρνηση με τους δικαστικούς και θα αλλάζουν κατά το δοκούν – αν πχ μιλήσετε εναντίον της Αυτού Μεγαλειότης George Papandreou θα πρέπει να περάσετε μια βόλτα από τις φυλακές κάποιου εξωτικού ελληνικού νησιού.. Η ιστορία έχει μια τάση να επαναλαμβάνετε..
  Τώρα πως θα τιμωρηθεί κάποιος βάση των ελληνικών τρομονόμων που διατηρεί ένα ιστολόγιο σε αμερικάνικο server όπου εμπίπτουν οι αμερικανικοί νόμοι μόνο η φαντασία της χουντικής κυβέρνησης το ξέρει..
Ακολουθεί η είδηση που πέρασε στα ψηλά πολλών εφημερίδων:
Εντοπίσατε κάποιον αναρχικό; Τηλεφωνήστε αμέσως στην αστυνομία. Αυτή τουλάχιστον τη σύσταση έκανε προς τους καταστηματάρχες και το κοινό μια μονάδα της βρετανικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο Λονδίνο. «Ο αναρχισμός», ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε από το γραφείο αντιτρομοκρατικής έρευνας του Ουέστμινστερ, «είναι μια πολιτική φιλοσοφία που θεωρεί το κράτος ανεπιθύμητο, περιττό και επιβλαβές, και αντ’ αυτού προωθεί μια κοινωνία χωρίς κράτος, ή αναρχία… Κάθε πληροφορία σε σχέση με αναρχικούς πρέπει να γνωστοποιείται στο τοπικό αστυνομικό σας τμήμα». Για τους λιγότερο ενημερωμένους, υπήρχε δίπλα και μια εικόνα του αναρχικού συμβόλου.
Οπως ήταν αναμενόμενο, σημειώνει η «Guardian», η οδηγία αυτή δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τους λονδρέζους αναρχικούς, κάποιοι εκ των οποίων κατήγγειλαν την «ποινικοποίηση πολιτικών πεποιθήσεων». Δεν βοήθησε καθόλου το γεγονός πως στο επίμαχο ενημερωτικό δελτίο, λίγες γραμμές πιο κάτω, η Αντιτρομοκρατική διατύπωνε ανάλογη έκκληση για πληροφορίες από το κοινό σχετικά με ένα σύμβολο που συνδέεται με την Αλ Κάιντα στο Ιράκ. «Υπονοείται άδικα πως όποιος ασχολείται με τον αναρχισμό πρέπει να είναι γνωστός στην αστυνομία και εμπλέκεται σε επικίνδυνες δραστηριότητες. Δεν υπάρχει τίποτε το έμφυτα εγκληματικό σε μια πολιτική φιλοσοφία, όποια και αν είναι αυτή», εξανέστη ο Τζέισον Σαντς, ένας αναρχικός από το Νότιο Λονδίνο.
«Είναι γελοίο», προσυπέγραψε ο Αντι Μέινκε, από τον εκδοτικό οίκο Freedom Press, που κινείται εκδοτικά στον αναρχικό χώρο. «Η αστυνομία πρέπει να συλλαμβάνει ανθρώπους όταν διαπράττουν εγκλήματα, όχι για τις πεποιθήσεις τους. Εξάλλου, ξέρουν πολύ καλά ποιοι είμαστε. Μας ακολουθούν στις διαδηλώσεις. Οποιος είναι μέλος του βρετανικού αναρχικού κινήματος είναι γνωστός στην αστυνομία». Σε διευκρινιστική δήλωση που έκανε χθες το βράδυ, εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας εξήγησε πως οι Αρχές ζητούν πληροφορίες μόνο για εγκληματικές πράξεις και «δεν επιδιώκουν να στιγματίσουν ανθρώπους με νόμιμες πολιτικές απόψεις». Ο ίδιος αξιωματούχος παραδέχθηκε πως η διατύπωση στο ενημερωτικό δελτίο «θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη».
πηγή: tanea.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “Στην Αγγλία οι αναρχικοί φταίνε για όλα..

Τα σχόλια έχουν κλείσει.