Οι απολίτιστοι του Ιράν

Σύμφωνα με άρθρο από την Καθημερινή:

Τους τρεις τελευταίους μήνες στο Ιράν δεν επετράπη η επιβίβαση σε αεροπλάνο σε 71 γυναίκες «ελλειπώς κεκαλυμμένες», ενώ 33.000 ταξιδιώτες, άνδρες και γυναίκες, αναγκάστηκαν να αλλάξουν ρούχα για να μπορέσουν να επιβιβαστούν, σύμφωνα με έναν υπεύθυνο της ιρανικής αστυνομίας όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ilna.

Κατά τη διάρκεια των 82 πρώτων ημερών του νέου ιρανικού έτους, που ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου, «οι συνοριοφύλακες εμπόδισαν 71 γυναίκες ελλειπώς κεκαλυμμένες να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα. Εμφανίστηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης» επειδή δεν σεβάστηκαν την ισλαμική νομοθεσία, δήλωσε ο Ναμπιολάχ Χεϊνταρί, επικεφαλής της αστυνομίας αεροδρομίων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «33.029 άνδρες και γυναίκες απρεπώς ενδεδυμένοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν ρούχα προτού τους επιτραπεί να επιβιβαστούν».

Τέλος, σύμφωνα με τον Χεϊνταρί, «87.714 γυναίκες έλαβαν προειδοποιήσεις», ενώ 3.506 ακόμα αναγκάστηκαν να «δεσμευθούν εγγράφως» ότι στο μέλλον θα σέβονται τους νόμους για την ισλαμική ενδυμασία.

«Όλοι οι ταξιδιώτες, είτε άνδρες είτε γυναίκες, πρέπει να σέβονται τον πολιτισμό και τις πεποιθήσεις του λαού μας (…) Αν οι απρεπώς ενδεδυμένοι ταξιδιώτες διορθώσουν την ενδυμασία τους μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους», πρόσθεσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες η αστυνομία ηθών έχει προχωρήσει σε πολλές συλλήψεις και προειδοποιήσεις γυναικών με ενδυμασία που δεν θεωρείται ότι συνάδει με τις διαταγές του Ισλάμ.

Οι «ελλειπώς κεκαλυμμένες» γυναίκες κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως 1.300 δολάρια.

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ δήλωσε την Κυριακή «κατηγορηματικά αντίθετος» στους ελέγχους και τις συλλήψεις «ελλειπώς κεκαλυμμένων» γυναικών ή νεαρών, ανύπαντρων γυναικών.

– Αυτά που διαβάσατε ίσχυαν και στο Ελλαδιστάν πριν μερικές δεκαετίες μονάχα απλά τελευταία η εκκλησιαστική χούντα έχει χάσει λίγο από την αίγλη της οπότε ο καθένας φοράει ό,τι θέλει.

2 σκέψεις σχετικά με το “Οι απολίτιστοι του Ιράν

  1. Ναι ρε αγάπη θα βάλουμε τα μπλουζάκια μας με τα σκίτσα του Μωάμεθ και θα πάμε για επίδειξη!!
    Θα τους δείξουμε εμείς!!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.