Παπίσιος.. αυτός ο πολυτάλαντος!

Ε ναι κυρίες και κύριοι!! Ο πάτερ Παπίσιος ήτο παλυτάλαντος! Ιδού μερικά μόνο από τα άπειρα ταλέντα του!! Πάρτε ποπ-κορν, αναψυκτικά και απολαύστε αυτή την ορθόδοξη υπερ-παραγωγή που μπροστά της το Χόλυγουντ δεν πιάνει μία..

Απολαύστε αποσπάσματα από το βιβλίο-μαρτυρία του Ρακόβαλη:

Παπίσιος.. ο Ήρωας του Άγνωστου πολέμου!

«Μια φορά έπεφταν βόμβες στο στρατόπεδο. Πήγα και χώθηκα σε μια γούρνα από μια βρύση. Σε λίγο έρχεται κάποιος:να μπω; Λέει. Μπες! Του λέω. Ίσα που χωρούσε ένα άτομο. Από το φόβο του ο άνθρωπος κοιτούσε να φυλαχθεί με έσπρωχνε προς τα έξω. Δε βαριέσαι λέω, έχει ο θεός!Μόλις βγήκα πέρασε μια σφαίρα μου ξύρισε το κεφάλι.. να έτσι, σύριζα στο δέρμα ένα εκατοστό πιο κάτω να ήταν θα με σκότωνε..»

Παπίσιος.. ο Οικολόγος!

..Ασκήτεψε στην Κόνιτσα στην ιερά μονή στομίου. Εκεί τάιζε άγριες αρκούδες με το χέρι του.

..Σκότωσα και κάνα-δυό πουλάκια. Για βάστα λέω τί γίνεται εδώ; Εγώ το μικρό μου τον αδελφό τον είχα δείρει, όταν σκότωσε ένα πουλάκι, το πήρα και το έθαψα τώρα σκοτώνω εγώ; (συμπέρασμα σιωπηλής κοινής γνώμης: αγαπάμε τα πουλάκια περισσότερο από τον αδερφό μας).

Παπίσιος.. ο Λάτρης της Καθαριότητας!

Ακόμα και το νερό του ήταν λιγοστό. «εκεί μέσα στην ξεραϊλα της ερήμου θαύμασα την πρόνοια του θεού. Υπήρχε μια σχισμή σε ένα βράχο και έσταζε σταγόνα-σταγόνα λίγο νερό. Εκεί έβαζα ένα κανατάκι όλη τη νύχτα και μάζευα το νερό μου.. μου έφτανε ..δεν χρειαζόμουν άλλο. (φαντάζομαι είχε και μια σχισμή παραδίπλα που ανέδυε σαμπουάν και αφροντούς.. και παραδίπλα ένα πετσετόδεντρο και ένα τζακούζι για τις δύσκολες ώρες)

Παπίσιος.. ο Ακαδημαϊκός !

Μια φορά ένας καθηγητής πανεπιστημίου, γιατρός προβληματιζόταν ανάμεσα σε δύο τύπους ενός μηχανήματος που έπρεπε να διαλέξει για το νοσοκομείο. Δεν μπορούσε να αποφασίσει. Πήγε στο γέροντα και τον ρώτησε . Ο γέροντας του απάντησε. Να πάρεις αυτό τον τύπο γιατί έχει αυτή τη λειτουργία που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην τάδε περίπτωση και δουλεύει μ’αυτόν τον τρόπο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι έτσι. Δηλαδή ενώ δεν είχε τελειώσει δημοτικό του μίλησε σαν ειδικό επιστήμονας και τεχνικός μαζί.

Παπίσιος ..ο Σίγουρος!

Μου είχε πει «όταν προσεύχεσαι για έναν άρρωστο να τον κάνει καλά ο θεός, πρέπει να προσεύχεσαι με τέτοια διάθεση ώστε να λες στο θεό, πάρε από εκείνον την αρρώστια και δως τη σε μένα ή τουλάχιστο «δώσε ένα μέρος από αυτήν για τον ευκολύνω» ο καλός θεός που βλέπει την αδυναμία μας και τον άλλο τον κάνει καλά και σε εμάς δε δίνει τίποτα..καμιά φορά όμως δίνει».

Παπίσιος.. ο Ντροπαλούλης!

Κάποια φορά ο παπίσιος μου διηγείτο πως του παρουσιάσθηκε η παναγία, μέρα μεσημέρι και τον βοήθησε σε μια ανάγκη που είχε. Συνομίλησαν για λίγα λεπτά.

–        Πώς αισθανθήκατε γέροντα;

–        Μεγάλη χαρά..όμως αισθανόμουν και ντροπή..δυσκολεύομαι.. μητέρα του θεού είναι.. με τον άγιο ιωακείμ και την αγία άννα κινούμαι πιο άνετα!

Παπίσιος.. ο λάτρης της μούχλας!

Ο άλλος από τη μούχλα έφτιαξε την πενικιλίνη. Ένα γεροντάκι στο μοναστήρι τοχε παρατηρήσει και μούπε να τρώω μουχλιασμένο ψωμί, βοηθούσε.. αλλά πόσο ψωμί μπορείς να φας;(τώρα εξηγούνται οι συχνές συναντήσεις με αγίους)

Παπίσιος..ο κυνηγός των κουμουνιστών!

Εγώ αν οι κομμουνιστές δεν ήταν άθεοι, αν δεν κυνηγούσαν τον χριστό, θα συμφωνούσα μαζί τους.(σίγουρα ο Ιούδας είχε σχέσεις με τον Μαρξ, τον Λένιν, τον Στάλιν και τα άλλα παιδιά-άλλωστε είναι παγκοσμίως γνωστόν πως ο Ιούλιος Καίσαρας ήτο κρυφο-κουμουνιστής).

πηγή γέλιου:

Ο πατήρ παΐσιος μου είπε..

2 σκέψεις σχετικά με το “Παπίσιος.. αυτός ο πολυτάλαντος!

  1. Α! καιρό είχα να ακούσω για τον Παπίσιο τον Παπαραπισινό και τον είχα αποθυμίσει…ευχαριστώ για το χαλαρωτικό απογευματάκι!
    ΑΦιλιά!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.