What is human in the human race anyway..

Oι προτάσεις για να απαγορευτεί το εμπόριο του κυανόπτερου τόνου (γνωστός και ως κόκκινος τόνος) και της πολικής αρκούδας απορρίφθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία στη συνάντηση της Συνθήκης για το Διεθνές Εμπόριο των Ειδών που Κινδυνεύουν με Εξαφάνιση (CΙΤΕS), την περασμένη εβδομάδα στην Ντόχα του Κατάρ.

Το σχέδιο για να επιβληθεί 20ετής απαγόρευση στην πώληση ελεφαντόδοντου ώστε να προστατευθούν οι αφρικανικοί ελέφαντες είναι επίσης πιθανό να καταψηφιστεί σήμερα. Η απογοήτευση από την αποτυχία να ληφθούν μέτρα για την προστασία του τόνου είναι πολύ μεγάλη. Μόνον 20 από τις 120 χώρες που συμμετείχαν στη συνάντηση ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης της εμπορίας του. Ασκώντας έντονες πιέσεις, η Ιαπωνία, η οποία καταναλώνει το 80% του ψαριού αυτού που αλιεύεται στον Ατλαντικό και στη Μεσόγειο, πέτυχε να διεξαχθεί η ψηφοφορία πριν συζητηθούν οι επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι οι πληθυσμοί του μειώνονται με καταστροφικό ρυθμό.

Ο Κηφισός, ο Ασωπός, ο Καλαμάς και ο Πηνειός ποταμός, η λίμνη Κορώνεια και οκτώ παράκτιες περιοχές (Κόλπος της Ελευσίνας, Θερμαϊκός, Παγασητικός, Αμβρακικός, Αργολικός, Πάτρα, Ηράκλειο και λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου) καταστρέφονται από την περιβαλλοντική μόλυνση. Από τα δε 236 κύρια συστήματα υπόγειων υδάτων της Ελλάδας, οι 110 υδροφόροι ορίζοντες δεν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν καλή ποιότητα υδάτων ούτε και επαρκή ποσότητα νερού ως το 2015.

Η χειρότερη μόλυνση στα ύδατα εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα αλλά δεν είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση στην υπόλοιπη χώρα, με ανεπεξέργαστα λύματα ελλείψει μονάδων επεξεργασίας καταλήγουν σε υδάτινους αποδέκτες.

Δύο νέες προειδοποιητικές επιστολές έστειλε σήμερα στη χώρα μας η Ευρωπαϊκή επιτροπή για την ελλιπή προστασία των άγριων πτηνών και των Ζωνών Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ).

Κατά το παρελθόν, είχε γίνει προσφυγή στο Δικαστήριο κατά της Ελλάδας, επειδή δεν μπόρεσε να χαρακτηρίσει επαρκή αριθμό προστατευόμενων περιοχών για τα πτηνά και επειδή δεν εξασφάλισε τη δέουσα προστασία στις χαρακτηρισμένες περιοχές.

Οι συσκευές σεισμικών ερευνών που χρησιμοποιεί η πετρελαϊκή βιομηχανία για τον εντοπισμό κοιτασμάτων διαταράσσουν την επικοινωνία μεταξύ των γαλάζιων φαλαινών. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες μελετώντας τις γαλάζιες φάλαινες στην ανατολική ακτή του Καναδά

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biology Letters και αναφέρει ότι η ηχορύπανση στους ωκεανούς καλύπτει τα καλέσματα των γαλάζιων φαλαινών που χρησιμοποιούν ώστε να συνεννοηθούν μεταξύ τους Οι συσκευές σεισμικών ερευνών εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα με τα καλέσματα των φαλαινών.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι εκτός από τις συσκευές σεισμικών ερευνών, ευθύνονται και τα στρατιωτικά σόναρ για τον αποπροσανατολισμό των γαλάζιων φαλαινών.

Κατά 15% μειώθηκε ο αριθμός των τίγρεων του Αμούρ στη ρωσική Άπω Ανατολή το 2009, όπως ανακοίνωσε σήμερα υπεύθυνος του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), κάνοντας λόγο για μια «καταστροφική κατάσταση» σε διεθνή συνέντευξή Τύπου, στο Βλαδιβοστόκ.

«Έπειτα από παρατηρήσεις που έγιναν πέρυσι, διαπιστώθηκε μια μείωση κατά 15% του είδους αυτού», που αποκαλείται επίσης τίγρης της Σιβηρίας και ζει κυρίως στις περιφέρειες του Πριμόριε και του Χαμπαρόφσκ.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν έξω από την έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ζητώντας να σταματήσει το κυνήγι της φώκιας και καλώντας τη γαλλική προεδρία να αναλάβει δράση.

Οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων ζητούν να απαγορευτεί πλήρως και χωρίς όρους το κυνήγι της φώκιας, αλλά η Επιτροπή δεν μπορεί να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα, καθώς οι κανονισμοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου καθιστούν πολύ δύσκολη την πλήρη απαγόρευση.
Στις αρχές Μαρτίου ο Καναδάς επέτρεψε να σφαγούν αυτή τη χρονιά 275.000 φώκιες, έναντι 270.000 που είχε επιτρέψει το 2007.

Κάποια άλλα ελικόπτερα στον βουνό των 12 Θεών, τα ξημερώματα, τότε που δεν κινείται τίποτα στον Όλυμπο, πετάνε κοντά στα απόκρημνα βράχια, εκεί που κοιμούνται ή καταφύγουν για την ασφάλειά τους, τα σπάνια Αγριόγιδα του Ολύμπου και με τον τρομερό θόρυβο του κινητήρα τους τα αναγκάζουν να πέσουν στον γκρεμό και να σκοτωθούν… Μετά τα μαζεύουν … Το ίδιο που κάνει και ο Σταυραετός, για διαφορετικό λόγο βέβαια…

It’s the end of the world as we know it..

It’s the end of the world as we know it..

It’s the end of the world as we know it..

I feel fine..

πηγές:

http://tvxs.gr/news/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD/%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%8D%CE%B4%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-0

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=115579&cid=17

http://www.skai.gr/articles/news/environment/Δράση-κατά-του-κυνηγιού-της-φώκιας/

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64972&cid=17

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=115608&cid=17

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4566321&ct=2

http://www.otoposmou.gr/

3 σκέψεις σχετικά με το “What is human in the human race anyway..

 1. @silia, είναι πραγματικά πολύ κρίμα που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον μολυσμένο και «γυμνό» από όλη την ομορφιά του.
  @ Ναπολέων, δυστυχώς δεν το έχω δει αυτό το ντοκυμαντέρ. Όμως έτσι είναι- το κέρδος πάνω από όλες τις ανθρώπινες αξίες, ακόμη κι αν ο πλανήτης καταστραφεί..

 2. Αν η διάσκεψη δεν γίνονταν στην …Μπόχα, θα μέ παραξένευαν οι σχετικές αποφάσεις…
  Και βέβαια όλα τα απαίσια πλάσματα που εμφανίζεις στις, τόσο ωραίες κατά άλλα, φωτογραφίες σου Stardust πρέπει να ξεπαστρευτούν προς χάριν του εμπορευόμενου Ανθρώπου, του τελειότερου πλάσματος του θεού κλπ κλπ κλπ
  Άλλωστε η τεχνολογία έχει προοδεύσει πολύ: Όλα αυτά τα ζώα έχουν εικονιστεί σε καταπληκτικά ντοκυμαντέρ…
  Είναι ανάγκη να τά έχουμε και ζωντανά;;;
  Το φίλμ «Soylent Green» – «Nέα Υόρκη 2040″ {παραγωγή ~1970} τό έχετε δεί;;; Αν ναί, θυμηθείτε το… Αν όχι, ζητείστε μου περιγραφή μιάς «ειδικής» σκηνής του.
  Πικρόχολο χιούμορ… Εμένα μού λές… Το κέρδος, ο πλούτος, η χλιδή, η σπατάλη, ποτέ δεν κατάφερε να κατασιγάσει το φόβο μέσα μας… να ακυρώσει τις συνέπειες της έλλειψης του «γνώθι σαυτόν»… Κι όμως το «κυνήγι» τους συνεχίζεται με αμείωτο, αν μή με επιταχυνόμενο, ρυθμό.

  «Αλίευσα» όμως κάτι χτές και δεν θα παραλείψω να τό εκθέσω και εδώ.
  Κάπως «άσχετο», ας πούμε, συγχωρέστε με.
  ««««««««««
  Αν δεν θέλετε να αποχτήσετε την
  ψύχωση της «Σιωπής των Αμνών»…
  …αποχτείστε την «ψύχωση»
  του «Γιάννη-Αγιάννη»!!!
  Πάρτε στην πλάτη σας τον Μάριο!
  Περάστε τον από τους υπονόμους προς την ελευθερία!
  δηλαδή…
  «Τρέξτε» να υπογράψετε να αποφυλακιστεί.

  http://www.PetitionOnline.com/mariosz/petition.html
  »»»»»»»»»»
  {από το μπλογκ: Ψέμματα-Ψυχώσεις}

  Ήσαν κάπου 8100 όταν υπόγραψα.
  Πάτε κι εσείς.
  Ας γίνουμε γρήγορα μύριοι+++.

  Καλό Σαββατοκύριακο
  α-α-ε
  Ν.

 3. Ένα δάκρυ για … όλα .
  Το ξέρω , πως δεν φτάνει για να αλλάξει τα πράγματα , αλλά … αυτό μόνο έχω (επί του παρόντος) .

Τα σχόλια έχουν κλείσει.