Η οικονομική κρίση άγγιξε το μαγαζάκι του θεού!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το βήμα»:

Σχεδόν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, ιδιαιτέρως αυξημένα σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Σερβία, η Βουλγαρία, οι οποίες πρέπει να στηρίξουν και τους πιστούς. Αντίστοιχα προβλήματα φαίνεται ότι έχουν και οι Εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης και των Ιεροσολύμων που υποστηρίζονται από την Ελλάδα και τους έλληνες προσκυνητές και επιχειρηματίες.

Πολλοί ναοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ πολλαπλασιάστηκαν οι άνθρωποι που προσφεύγουν στα φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών και των μητροπόλεων ζητώντας οικονομική βοήθεια.

Επίσης σύμφωνα με άρθρο από την CapitalTax:
Με συντελεστή 20% και όχι 5% όπως αρχικά σχεδιαζόταν θα φορολογηθούν τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας και των ιερών μονών. Αυτό προβλέπεται στο ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στον πρόεδρο της Βουλής με τα βασικά σημεία του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο φορολογικό. Οι δωρεές ακινήτων της εκκλησίες θα φορολογούνται με 5% και οι δωρεές μετρητών με 10%.

Όσον αφορά για την φορολόγηση της εκκλησίας(που επιτέλους άρχισε σιγά-σιγά να γίνεται πραγματικότητα) είναι καιρός να παρθούν κι άλλα παρόμοια μέτρα- ο πλήρης διαχωρισμός με το κράτος, η φορολόγηση μόνον όσων είναι χριστιανών για την συντήρηση και λειτουργία των ναών, η κατάργηση των «θρησκευτικών», η κατάργαση των «επιχορηγήσεων» σε μονές για δήθεν ανακαινίσεις  κλπ.
πηγές:

6 σκέψεις σχετικά με το “Η οικονομική κρίση άγγιξε το μαγαζάκι του θεού!

 1. @ newton, είμαστε χειρότεροι από τους Τούρκους σε πολλά θέματα δυστυχώς..
  @ Άιναφετς, καλά αν γίνει αυτός ο διαχωρισμός κι εγώ θα ανάψω λαμπάδα φτιαγμένη με μπουκάλι και στουπί!
  @ Βρομεστεράκι, ίδομεν το φως το +αληθινόν+
  @ Σιωπή, φαντάσου πως αντιμετωπίζουν οι ίδιοι το σούπερ-μάρκετ τους «η θεία χάρις».
  @ Άθεε, ψευτιές δεν λες τίποτε!
  Φυσικά και δεν σε ξέχασα! Άλλωστε τα χαιρετίσματα σου τα έλαβα και τα άρθρα σου τα διαβάζω ανελλιπώς! Απλώς βρίσκω περιττό να σχολιάζω.

 2. Βαρέθηκα να ακούω «κοινωνικό έργο», φιλανθρωπίες και ένα σωρό ψευτιές!
  Επικερδής επιχείρηση είναι, χωρίς να προσφέρουν κανένα έργο!
  Γεια σου φίλε μου, μας ξέχασες!

 3. Δόξα το θεό!
  «Έσοδα » της επιχείρησης.
  «Πολλοί ναοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, »
  Σαν να μας ειρωνεύονται κατάμουτρα!

 4. Αιντε καιρός ήταν!
  Περίμενα, περίμενα, αφού και την Εκκλησία εμείς την πληρώνουμε…άντε αποδώ…φυσικά έχει δουλειά πολύ μέχρι να γίνει ο διαχωρισμός και τότε μια λαμπάδα θα ανάψω μεγάλη σαν το μπόι μου! χι χι χι!!!

 5. O Κεμάλ το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έγινε πρόεδρος στην τουρκία ήταν να διαχωρίσει το κράτος από την εκκλησία. στην ελλάδα το 2010 ακόμα δεν έχει γίνει αυτός ο διαχωρισμός!

  Όσο για την οικονομική κρίση των εκκλησιών…τόσο καιρό μάζευαν τώρα ας δώσουν πίσω και αν δεν αντέχουν ας κλείσουν.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.