Οι ανοησίες του γέροντα Παπίσιου

Όποτε ψάχνω κάτι για να γελάσω ανοίγω ένα βιβλίο όπου κάποιος φανατικός χριστιανο-ταλιμπάν έγραψε για τον γέροντα Παπίσιο..

Και επειδή το γέλιο είναι καλύτερο όταν είναι ομαδικό θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις απίστευτες ανοησίες που κατα καιρούς έχει πει. Ορίστε μερικά αποσπάσματα :

Για το σεξ είχε πει:

Εδώ ήρθε ένας ξένος γιατρός, σε παγκόσμια συμβούλια πηγαίνει κλπ. και έλεγε ότι η εγκράτεια είναι το καλύτερο για τον οργανισμό (κόψ’το να πάει στο διάολο καλύτερα!). Το σπέρμα είναι πολύ δυναμωτικό (μεγαλώνει μεγαλώνει.. γερά παιδιάαα). Οι νέοι που έχουν πολλές σχέσεις, τους καταλαβαίνουμε μου λέει, άμα σπάσουν κανένα κόκκαλο, δεν έχου μεδούλι σαν νερό έχει γίνει… Και δω που έρχονται τα παιδιά και εγώ τους καταλαβαίνω. Τα μάτια τους γίνονται έτσι (μου δειξε), η μνήμη τους αδυνατίζει πολύ, χειρότερα από τους γέρους γίνονται. Βλέπεις χαλάει και το μυαλό. Είναι ας πούμε σαν τυρί, γίνεται σαν γιαούρτι, μετά σαν ξυνόγαλο, μετά σαν γάλα κι αν επιμένουν ακόμα, σαν νερό.

Όλοι οι άνθρωποι, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο έχουν σαρκικό φρόνημα. Άλλος ας πούμε είναι 30% πνευματικός, άλλος 40 άλλος 60 το περισσότερο που συνάντησα είναι 75% (έχει βγάλει και ειδικό πνευματικόμετρο).

Για τον γάμο:

Τα ζευγάρια που παντρεύονται πρέπει να έχουν τον ίδιο πνευματικό. Πολύ βοηθάει ο πνευματικός. Πολλά ζευγάρια που ταιριάζαν χώρισαν μετά γιατί δεν βοηθήθηκαν από έναν καλό πνευματικό(αν και είχαν δύο πνευματικούς..). Ενώ ζευγάρια που δεν ταίριαζαν αλλά είχαν τον ίδιο πνευματικό, τα πήγαν μια χαρά (δηλαδή αν δεν ταιριάζει ένα ζευγάρι είναι καλύτερα να μένουν μαζί και να τσακώνονται όλη την ώρα..χριστιανικότατη λογική).

Για τις έγκυες γυναίκες:

Όταν μείνει έγκυος η γυναίκα, τότε το άριστο είναι να σταματήσουν τις επαφές αμέσως ή αν δεν μπορούν να τις περιορίσουν πολύ. Αλλά από τον έκτο μήνα και μετά τουλάχιστο πρέπει να σταματήσουν να έχουν επαφές γιατί εκτός από τον κίνδυνο να πάθει ζημιά το παιδί (πατέρα άκαρδε με το δολοφονικό σου..όπλο) γίνεται και πνευματική ζημιά. Βλέπεις το έμβρυο αναγκαστικά συμμετέχει και αυτό στην ηδονή που νιώθει η μάνα του και από την κοιλιά ακόμη αποκτά πάθος (μήπως από την κοιλιά ακόμα έρχεται και σε οργασμό το έμβρυο;) ….  Όσο θηλάζει η γυναίκα, δύσκολα πιάνει παιδί. Είναι και μια φυσική προστασία για να μη μείνει αμέσως πάλι έγκυος (ούτε να παίρνεις προφυλακτικά, ούτε αντισυλληπτικά).

Για τις ασθένειες:

Αν ξέραμε τί ωφέλεια έχουμε από τις αρρώστιες, δε θα θέλαμε να γίνουμε καλά, θα θέλαμε να υπομείνουμε για να πάρουμε μια καλύτερη θέση στον παράδεισο και δε θα παρακαλούσαμε να κάνει προσευχή ο παπα-στέφανος να γίνουμε καλά. Γιατί παπα-στέφανε μου το κανες αυτό; Αφού ήξερες παπα-στέφανε; Ας μου λεγες καλά-καλά και ας μην έκανες προσευχή (παρακαλούνται όλοι οι πιστεύοντες εις τον παράδεισο να πίνουν μόνον νερό από την τουαλέτα τους για να ‘χουν better chance for paradise)..

Για την ..οικολογία:

Κάποιος οικολόγος είπε:

– Γέροντα είναι επικίνδυνα τα πράγματα, θα καταστρέψουν την γη!

– Πόσες φορές τύλιξε ο διάβολος με την ουρά του όλη τη γη! Δεν αφήνει ο θεός. Του χαλάει τα σχέδια. (ο θεός είναι και υποστηρικτής της Greenpeace..)

Για το κάψιμο των νεκρών:

Ήρθε εδώ κάποιος καθηγητής Πανεπιστημίου και μου λέει ότι σκέφτονται σοβαρά να καίνε τα οστά των νεκρών γιατί δεν υπάρχει χώρος.

Βρε του λέω τί δεν υπάρχει χώρος; Τόσα ρουμάνια έχει η Θεσσαλονίκη! Ολόκληρος Χορτιάτης! Γέμισε ένα νεκροταφείο μετά 3-4 χρόνια φτιάχνεις άλλο ένα πιο πέρα. Τί γέμισαν τα βουνά παντού με πολυκατοικίες; (είναι όντως άχαρο να βλέπεις ένα δάσος με δέντρα.. προτιμότερο λοιπόν ένα δάσος με σταυρούς πεθαμένων)

Για τα παιδιά:

Είπα στον γέροντα:

-Πολλά παιδιά χάνονται στην Αθήνα. Τα παίρνουν διάφορες οργανώσεις. Εξαφανίζονται.

Τί τα κάνουν; ρώτησε.

-Τα σκοτώνουν στο τέλος, είπα.

-Ναι και οι Εβραίοι το κάνουν, τα τρυπάνε με πολλά σουβλιά και τους πίνουν το αίμα. (πόσο ανισσόροπος πρέπει να είσαι για να πιστεύεις κάτι τέτοιο; )

Για τις.. απεργίες:

Εγώ όταν γίνονται απεργίες πονάω. Είναι σαν να πάει κανείς και να δαγκάνει το στήθος της μάνας να πιεί αίμα. Αυτό είναι έγκλημα. (Παπίσιος ο απεργοσπάστης)

Για τους Τούρκους και την πολιτική:

-Γέρονται πάλι οι Τούρκοι απειλούν!

– Ας απειλούν. Εγώ κάνω προσευχή να απειλεί περισσότερο ο Οζάλ για να καταλάβουν οι ευρωπαίοι με ποιόν έχουν να κάνουν. Να του λασκάρει μισή στροφή τη βίδα ο Χριστός, να όπως τον Γκορμπατσώφ τον έσφιξε μία στροφή, όπως τον Τσαουσέσκου. (ο μέγα-μηχανικός Χριστός που εκτός από αυτοκινήτα λασκάρει και βίδες πολιτικών)

Εγώ κάνω προσευχή και ο Φλωράκης να λέει και άλλα περισσότερα για να καταλάβουν οι άνθρωποι, ποιός είναι και τί θέλει.(τόσα χρόνια ακόμα να καταλάβουμε ποιός είναι τελικά αυτός ο Φλωράκης και τί θέλει;; )

Για την Πόλη:

Και την Κων/πολη θα την πάρουμε. Θα μας την δώσουν δηλαδή. Όχι από καλοσύνη ή από δικαιοσύνη. ΌΧΙ. Αλλά θα οικονομήσει ο θεός νάρθουν έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων, ώστε να τους βολεύει ναχουμε εμείς την Πόλη. (σας είπα ότι ο θεός είναι μεγάλη κουφάλα τελικά; )

Καλά γέροντα οι Τούρκοι είναι δέκα εκατομμύρια στην Πόλη και να μας την δώσουν πως θα μπορέσουμε να τους ελέγξουμε;

-Θα τους περάσουν απέναντι, από την άλλη μεριά. Ο λογισμός μου λέει ότι θα το κάνουν έτσι για τα νερά.. Να είναι διεθνή. μετά θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα γίνει μεγάλο κακό. Θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Το έχει πει και ο Άγιος Αρσένιος αυτός. Είχε γράψει ένα τετράδιο με προφητείες.. (μετά το τετράδιο για προφητείες είχε γράψει και 3 τόμους και 5 μπακαλοτέφτερα- αφού στο δημοτικό  προφήτευε το μάθημα καθώς και τί θα έγραφε ο κάθε συμμαθητής του).

Για τον ..βασιλιά:

Σήμερα έχουν φτηνύνει οι άνθρωποι. Τα υλικά ακρίβυναν αλλά φτήνυναν οι άνθρωποι. Δε γίνεται να φύγει κανείς. Πρέπει να πληθύνει το καλό με καλό τρόπο. Να δεις στο τέλος θα αναγκαστούν οι άνθρωποι να φέρουν το βασιλιά. Για να υπάρχει διαιτητής (δημοκρατικότατος στις απόψεις του ο συγχωρεμένος).

__________________________________

πηγή: «Ο πατήρ Παΐσιος μου είπε..»-  Ρακοβαλής Αθ.

 

13 σκέψεις σχετικά με το “Οι ανοησίες του γέροντα Παπίσιου

 1. Φίλε μου, να σαι καλά, γέλασα βραδιάτικα.

  Για να πω την αλήθεια, δεν έχω βίτσιο να διαβάζω συναξαριστές, πατέρες και λοιπούς, προτιμάω τον Ιούλιο Βερν, που τουλάχιστον είχε φαντασία..

  Ότι ήξερα για τον Κο Παίσιο, ήταν από μισοκουβέντες χριστιανών, και τον γνωστό «σηκωθείτε από καρέκλες καναπέδες, ανάκλιντρα’ κλπ.

  Υπέθετα πως είναι κάποιος.. γνωστικός άνθρωπος, που μονάζει, (γιατί έτσι ήθελε – δεν το κρίνω αυτό) και δεν ασχολείται με θέματα που δεν άπτονται του δόγματός του.

  Αλλά εδώ βλέπω και καταλαβαίνω, γιατί τον έχουν χρίσει κάτι σαν πρωταθλητή τους, και βλέπω πως μέχρι και επιστήμονες συμφωνούν μαζί του.

  Αν και αυτό μου δημιούργησε έξτρα απορίες, αλλά δεν ξέρω αν είναι ο κατάλληλος χώρος να τις εκφράσω..

 2. αυτα είναι!!!!
  Άντε να του πεις του παπού ότι η Μαγδαληνή ήταν γυναίκα του Χριστού και είχαν και παιδια μαζι!!!!

  απανοτα εγκεφαλικά!!!!

 3. @ellinaki, parakalo den kanei tpt! (o,ti exete eyxaristisi sto pagkari parakalo..)
  @Ainafets, endiaferon to odoiporiko sou stin Poli! Kai poly endiaferon kai oi fotografies pou evgales.
  @ Conko, polys kosmos exei sovares psyxologikes astheneies tis opoies prepei na tis dei kapoios eidikos (m’akous anorthodokse?? ).
  @Ametanoite einai alitheia pos den perimena tetoia antapokrisi sto sygkekrimeno thema.. Fysika kai tha exei part II (ti nomizeis etsi tha sas afiso? )
  @Giorgos, eimai sigouros pos oli ayti i idea proilthe apo kati tetoia arrosta ekklisiastika myala..
  @Crafty, ki ayto kalo!
  @ Bromisteraki, anameinate eis tin othoni sas.. xD xD xD
  @ brexians, tetoies koutamares den prepei na menoun kryfes file!

 4. Τελικά, όσο μεγαλύτερες αηδίες κατεβάζει η γκλάβα η άρρωστη, σε τόσο μεγαλύτερη εκτίμηση την έχουν οι πιστοί…!

 5. χα χα χα καλόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο! ή μάλλον
  καλάαααααααααααααααααααααααααα! Όσο τα της Πόλης μήπως διάβασες την προηγούμενη μου ανάρτηση;
  Καλό σου βραδάκι και ευχαριστούμε!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.