Anti-Valentine’s day

Κάποιοι έξυπνοι καταστηματάρχες (ζαχαροπλάστες, ανθοπώλες, εστιάτορες κλπ.) σκέφτηκαν πως υπάρχει μια μάζα ηλιθίων καταναλωτών την οποία έπρεπε με κάποιον τρόπο να απομυζήσουν..

Αφού λοιπόν είδαν πως το σούπερ-μάρκετ «η θεία χάρις» βγάζει χοντρά φράγκα με την υποτιθέμενη ύπαρξη κάποιας ανύπαρκτης οντότητας η οποία ασχολείται μόνιμα με το τί τρώει, τί σεξουαλικές συνήθειες έχει και πόσες φορές την ημέρα προσεύχεται, κατάλαβαν πως έπρεπε να δημιουργήσουν μια ανύπαρκτη θεότητα για να «προστατεύει» τους ερωτευμένους..

Φτιάξαν λοιπόν μια καρικατούρα από τις στάχτες ενός μοναχού (μα πόσο γελοίο είναι να θεωρείς ως «προστάτη» έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ένιωσε τί θα πει έρωτας) και είπαν να την «γιορτάζουν» μέσα στο Φεβρουάριο, μιας και αυτόν τον μήνα δεν υπάρχουν άλλες φτιαχτές θεότητες. Έτσι λοιπόν είπαν πως εκείνη την ημέρα οι τιμές στα προϊόντα τους, που τις υπόλοιπες ημέρες δεν έχουν τρελές πωλήσεις (αρκουδάκια, γλυκά, λουλούδια και κοσμήματα κυρίως) ως «εκ θαύματος» θα αυξάνουν κατά ένα 20-25% μιας και οι ηλίθιοι θα βόσκουν στα «χωράφια» τους για να αποδείξουν πως νοιάζονται (εκείνη την ημέρα γιατί τις υπόλοιπες 364 αδιαφορούν για το έτερον ήμισυ).

Τα συγχαρητήριά μου λοιπόν σε όλους τους ανεγκέφαλους που στο όνομα του πιο τρυφερού συναισθήματος, του έρωτα, έρχονται και το κάνουν σούπα με το αίσθημα του καταναλωτισμού. τους.Μετά το «καταναλώνω άρα υπάρχω» ήλθε το «καταναλώνω άρα ερωτεύομαι». Τα συγχαρητήριά μου επίσης και στους ανήθικους καταστηματάρχες που εκμεταλεύονται αυτό το συναίσθημα για να βγάλουν μερικά φραγκάκια παραπάνω εκείνη την ημέρα.

8 σκέψεις σχετικά με το “Anti-Valentine’s day

 1. @ φίλε Ανορθόδοξε «καταναλώνω άρα υπάρχω» έχουν καταντήσει τον τρόπο ζωής μας δυστυχώς..
  @ Άιναφετς, την καλησπέρα μου! Ο έρωτας δεν χρειάζεται «επετείους» από την εκκλησία για να γιορτάζεται μια φορά το χρόνο.. Ο ερωτευμένος ζει καθημερινά μια μικρή γιορτή μέσα του.

 2. Ήρθα για καλησπέρα και ΦΥΣΙΚΑ, ούτε που συζητάω αυτή την γελιότητα!
  Μόνο κάτι απίστευτο που έκανε ένας ανθοπόλης στην Πάτρα: Πούλαγε δυο-δυο τις ανθοδέσμες, η πρώτη για την σύντροφο, η άλλη για την ερωμένη…στην δεύτερη έκανε 50% έκπτωση!
  Τώρα δείτε την σκηνή του «τύπου» που βγαίνει με δυο ανθοδέσμες αγκαλιά!

 3. Αυτές οι δυτικόφερτες επέτειοι ρε γαμώτο… Γιορτή της μητέρας, γιορτή του πατέρα, γιορτή των ευχαριστιών (ευτυχώς αυτό δεν ήρθε ακόμα), χριστούγεννα (αυτό κι αν είναι μεγάλη κονόμα), εθνικές επέτειοι, γιορτή των ερωτευμένων… Όλα παρουσιάζονται σαν ευκαιρία να ξοδέψεις λεφτά, να εκπληρώσεις τον ουσιαστικό προορισμό σου στην καταναλωτική κοινωνία: να καταναλώσεις!

 4. @ skouliki, χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου.
  @ newton, Όχι βέβαια- το επιβεβαιώνει και η ίδια όπως βλέπεις..

  @ Ασυγχώρητη, ναι παιδί μου ξέρω.. την γλύτωσα για 1 ημέρα όχι για 364.. Μη μου το θυμίζεις.. 😛

 5. Όχι newton το επιβεβαιώνω.

  Μποϊκοτάραμε την συγκεκριμένη μέρα με συνέπεια.

  (ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΔΩΡΟ).

  Εχεχ..

  Προς stardust:

  Έχε υπόψην πως η λίστα «επιθυμητών δώρων» συνεχίζει να ισχύει για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. (σατανικό γέλιο)

 6. Πραγματικά από τις γελοιότερες γιορτές. Ευτυχώς την έχω ξεγράψει τελείως από την μνήμη μου.

  Υ.Γ. Δεν πιστεύω να πήρες δώρο στη γυναίκα σου και να μας κοροϊδεύεις:)

Τα σχόλια έχουν κλείσει.