Δέκα ψέματα και καμία αλήθεια..

Παρακολούθησα ένα ανόητο βίντεο το οποίο μου έστειλε κάποιος με chain mail. Το βίντεο είναι πέρα για πέρα ρατσιστικό, κατηγορεί τους αμερικάνους πως είναι υπεύθυνοι για το χάλι της Ελλάδας (λες και η Ελλάδα ήταν το «αντίπαλο δέος»). Φτάνει στην απύθμενης-βλακείας σύλληψη πως οι Αμερικανοί δρουν συστηματικά μέσω της «καταστροφής της χριστιανικής θρησκείας», την εισαγωγή μεταναστών και την «δημιουργία» ελλείματος  την «καταστροφή του ελληνικού έθνους».

Για να πούμε την αλήθεια πίσω από το χυδαίο ψέμα στο βίντεο οι Αμερικάνοι είναι κατά των μεταναστών επίσης και αυτό φαίνεται από τις διαδικασίες που πρέπει να περάσει κανείς για να πάρει άδεια εργασίας.

Άλλη μια αλήθεια είναι πως μεγάλη μερίδα των Αμερικανών είναι φανατικοί χριστιανοί – όχι ορθόδοξοι αν και το ορθόδοξο πατριαρχείο εκεί ευημερεί- άρα δεν υπάρχει λόγος να «πολεμούν την εθνική θρησκεία»(sic). Άσε που η εβραϊκή θρησκεία ή η δωδεκαθεϊστική παλιότερα δεν ήταν αυτή που όριζε κάποιο «έθνος». Στο κάτω-κάτω και άλλοι βαλκανικοί λαοί είναι ορθόδοξοι γιατί αυτοί δεν υπάγονται κάτω από την ομπρέλα «ελληνισμός» για τους φασίστες δεξιούς μας; Ή μήπως μας φταίει που οι μετανάστες είναι μουσουλμάνοι , ενώ αν ήταν χριστιανοί μετανάστες θα ήταν ευπρόσδεκτοι; Φυσικά οι οπαδοί της ακροδεξιάς ξεχνούν πως αντιμετωπίστηκαν οι μετανάστες από την Μικρά Ασία και τον Πόντο όταν έγινε η ανταλλαγή πληθυσμού λόγω θρησκείας (κι όχι λόγω γλώσσας). Φυσικά ξεχνούν οι ακροδεξιοί πως εμείς οι Μακεδόνες ήμασταν οι «βούλγαροι» και γι’αυτό το λόγο όλοι οι παπάδες στην Μακεδονία ήταν Πελλοπονήσιοι.

Φυσικά δεν θα μπορούσε από το χυδαίο βίντεο να λείπει μια επίθεση κατά της κας. Ρεπούση και της κας.Δραγώνα με το γελοίο επιχείρημα πως η ιστορία δεν μπορεί να λέει άλλα από αυτά που τα ελληνικά αυτάκια μας θέλουν να ακούσουν. Η ιστορία ήταν πάντα με το μέρος μας και οι άλλοι λαοί ήταν πάντα άδικοι εναντίον μας και μας πολεμούσαν γιατί κάποτε ήμασταν η «κορυφή του πολιτισμού»(sic). Λες και οι πολιτικοί που έφαγαν τα δάνεια που δόθηκαν για την ανάπτυξη του ελληνικού κράτους ήταν «ξένος δάκτυλος». Ενώ ο δικτάτορας Παπαδόπουλος που μπήκε με τη βοήθεια των αμερικανών για αυτούς είναι κάτι «δικό μας» (αναρωτιέμαι πως μπορεί κανείς να ζει με iq αμοιβάδας).

Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι πως η συνείδηση του Έλληνα είναι στο να ψηφίσει αυτόν που θα τον βάλει στο δημόσιο κι όχι στο αν αυτός που θα ψηφίσει είναι ηθικός και θα κάνει το καλύτερο για τον τόπο. Το πρόβλημα δεν είναι οι πολιτικοί αλλά αυτοί που τους εκλέγουν, αυτοί που κάθε 4 χρόνια ζητιανεύουν έξω από τα προεκλογικά γραφεία. Ούτε οι αμερικάνοι, ούτε οι εβραίοι, ούτε κανείς άλλος είναι «εχθρός του έθνους». Δεν είναι οι «άλλοι» κακοί- εμείς είμαστε οι κακοί και οι ανάξιοι.

Όπως και να’χει η νοημοσύνη πολλών «ελληναράδων» τους έχει εγκαταλείψει και εγώ προσωπικά ζήτησα να κατέβει το βίντεο ως ρατσιστικό. Αν συμφωνείτε κάντε το ίδιο.

8 σκέψεις σχετικά με το “Δέκα ψέματα και καμία αλήθεια..

 1. Φίλε @punky

  Είναι άλλο πράγμα η ελευθερία λόγου και η προσωπική άποψη για οποιοδήποτε ζήτημα και άλλο πράγμα η διασπορά ψευδών γεγονότων που έχουν απήχηση στα «βλακώδη» μυαλά, διότι δικαιολογούν τις εκάστοτε ελληνικές λαμογιές ως ξένο δάκτυλο.

  Οι Έλληνες δεν «βλέπουν» τις προσωπικές τους ευθύνες διότι αρέσκονται στο να λένε ότι είναι μιά ιδιαίτερη και προικισμένη φυλή, ως εκ τούτου οι υπόλοιποι άνθρωποι τους ζηλεύουν.

  Είναι πράγματι, ιδιαίτερα προικισμένοι, στην λαμογιά και στην ασυδοσία.

 2. Μας ενοχλούν τα ίδια πράγματα, αγαπητέ.
  O φυλετικός ρατσισμός είνα μια ηλιθιότητα.

  Η διαφορά μας είναι ότι εγώ προτιμώ το δικαίωμα του να ενοχλώ και το συνεπακόλουθο κόστος του να ενοχλούμαι.

  Για παράδειγμα, θεωρώ πως οι θρησκευομενοι είναι άνθρωποι με με συγκεκριμένη πνευματική/διαννοητική αναπηρία.
  Θέλω το δικαίωμα να το λέω και να το γράφω.
  Κι ας με χαρακτηρίζουν εμένα άθεο, αμοραλιστικό γουρούνι.

  Πιστεύω σε αυτό που ο Orwell έθεσε καλύτερα:

  If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.

 3. @punky, η διαφορά μας είναι η εξής- εγώ δεν δέχομαι να κατηγορούν και να βρίζουν ανθρώπους μέσω μιας υπηρεσίας η οποία γράφει ρητά στους όρους χρήσης της πως ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΑΙ ρατσιστικά βίντεο ενώ εσύ δεν έχεις πρόβλημα.
  Για μένα είναι το ίδιο είτε βρίζουν μετανάστες, είτε φίλους μου, είτε συγγενείς.
  Και πρόσεξε αν ήταν αυτό το περιεχόμενο γραμμένο σε κείμενο εφημερίδας μπορείς να κάνεις και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στους δημιουργούς ενώ εγώ απλώς λέω πως είναι καλύτερα να κατέβει από το youtube.
  Η ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει για να βρίζουμε και να κατηγορούμε κάποιους επειδή διαφέρουν στο χρώμα, στη γλώσσα, ή στην εθνικότητα.

 4. Μα συμφωνούμε στο τι φταίει.

  Και, ναι, συχνά η βλακεία είναι ανίκητη.

  Αλλά συνεχίζω να διαφωνώ σε κάθε είδους φασισμό και φίμωση.

  Mind you, ότι όλοι οι φασίστες και οι δικτάτορες, πάντα εφεύρισκαν (ή γνήσια πίστευαν σε) κάποια αναγκαιότητα ή υπέρτατη αλήθεια, που νομιμοποιούσε το έγκλημα και τον περιορισμό της ελευθερίας των αντιφρονούντων.

  Σε διαβάζω, συμφωνώ με πολλά από όσα λες, αλλά δεν συμφωνώ σε ότι μου θυμίζει στάσεις που φέρνουν σε οξύμωρες έννοιες του τύπου «fucking for virginity».

 5. punky, προφανώς δεν κατάλαβες πως τα άτομα που ανέβασαν το βίντεο είναι άνθρωποι που δεν έχουν αρχές και μισούν τους πάντες. Σε τέτοιους ανθρώπους οι οποίοι ευχαρίστως θα έφταναν στο έγκλημα για να αποδείξουν πως είναι «ελληναράδες» δεν βλέπω γιατί να αξίζει να έχουν λόγο στο youtube.
  Μπορεί να θέλεις να ανοίξεις διάλογο με τους ηλίθιους φασίστες για τις ιδέες τους-μόνο που η ηλιθιότητα είναι ανίκητη φίλε μου.
  Εγώ πάντως δεν θα ανεχθώ κανέναν ηλίθιο που κατηγορεί όλους τους άλλους ως υπεύθυνους για την κατάντια του εκτός τον ίδιο.
  Και δεν θα ανεχθώ τον ιδεολογικό πόλεμο που επιχειρούν να ξεκινήσουν χρησιμοποιώντας την ελευθερία του λόγου ως όχημα για τις παρανοϊκές ιδέες τους.
  Δεν φταίνε ούτε οι μετανάστες, ούτε οι «κακοί αμερικάνοι», ούτε οι «κακοί εβραίοι» για την κατάντια της Ελλάδας. Φταίνε οι κακοί ψηφοφόροι που δεν ξεσηκώνονται εναντίον της πολιτικής τους ηγεσίας.

 6. Σκέψου το παρακάτω:

  «punky, θέλεις να πεις πως θα ξεκινήσεις συζήτηση με έναν αντίχριστο;
  Και θα βγάλεις νόημα από όλο αυτό; Ή μήπως θα του αλλάξεις το μυαλό;
  Εφόσον απομακρυνθεί το βίντεο θα καταλάβουν οι άθεοι πως δεν περνάει ο λόγος τους.
  Δεν βλέπω πως εξυπηρετεί τα ανθρώπινα δικαιώματα το να επιτρέπει κανείς σε κάποιον να διασπείρει θρησκευτικό μίσος.
  Το να αφήνεις τέτοιους ανθρώπους να έχουν “ελευθερία να βρίζουν” είναι το ίδιο με το να επιτρέπει κανείς στον Νίτσε να βρίζει εβραίους, χριστιανούς και άλλους θεοσεβούμενους για να μην τον λογοκρίνει.»

  Οι ιδέες πολεμούνται με ιδέες. Με επιμονή, ειλικρίνεια και κόπο.
  Αλλά και με συνεχή αμφισβήτιση των δικών μας ιδεών.
  Όχι με το «εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ και θα τους δείξουμε».

  Είμαι αλλεργικός στον φασισμό.

  Στον ηλίθιο βιντεοδημιουργό που τόλμησε να βάλει πλάι-πλάι τα σύμβολα του κλασσικού ελληνισμού με εκκλησίες, ως δήθεν κομμάτια του «ελληνισμού», αρκεί να τον πάω μια βόλτα σε χριστιανικά βιβλιοπωλεία με εικονογραφημένους βίους «αγίων» που καταστρέφουν αρχαιοελληνικούς ναούς για να διώξουν τους δαίμονες. Ή έκαψαν «αντίχριστα» αρχαιελληνικά βιβλία. Ή προσπάθησαν να φιμώσουν τον Καζαντζάκη.

  Στον αγράμματο που ισχυρίζεται ότι ο δανεισμός μιας χώρας για να αναπτύξει λιμάνια, αεροδρόμια και υποδομές, οφελεί τους «κακούς» πλούσιους, θα του έδειχνα φωτογραφίες από χώρες που δεν έχουν λιμάνια, αεροδρόμια και υποδομές. Για να μου πει από μόνος του τελικά, ποιοι νομίζει ότι ευημερούν και ποιοι όχι.

 7. punky, θέλεις να πεις πως θα ξεκινήσεις συζήτηση με έναν ηλίθιο;
  Και θα βγάλεις νόημα από όλο αυτό; Ή μήπως θα του αλλάξεις το μυαλό;
  Εφόσον απομακρυνθεί το βίντεο θα καταλάβουν οι ρατσιστές πως δεν περνάει ο λόγος τους.
  Δεν βλέπω πως εξυπηρετεί τα ανθρώπινα δικαιώματα το να επιτρέπει κανείς σε κάποιον να διασπείρει φυλετικό μίσος.
  Το να αφήνεις τέτοιους ανθρώπους να έχουν «ελευθερία να βρίζουν» είναι το ίδιο με το να επιτρέπει κανείς στον Χίτλερ να βρίζει εβραίους, έλληνες και άλλες μειονότητες για να μην τον λογοκρίνει.

 8. Το βίντεο είναι φτιαγμένο από ηλίθιους και απευθύνεται σε ηλίθιους.

  Χρέος μας όμως είναι ο αντίλογος και όχι η φίμωση.
  Διαφωνώ στο να κατέβει.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.