Η επίθεση του Βατικανού στην ταινία Avatar

Σύμφωνα με το zougla.gr:

Ανοικτή επίθεση εξαπέλυσαν τόσο η εφημερίδα του Βατικανού, όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός του, κατά της κινηματογραφικής επιτυχίας Avatar, η οποία συνεχίζει να σπάει τα ταμεία.

Το Βατικανό κατηγορεί ανοικτά τους υπευθύνους παραγωγής της ταινίας και τον σκηνοθέτη, James Cameron, για «λατρεία της φύσης» και μετατροπή «της οικολογίας στη θρησκεία της χιλιετίας».

Η εφημερίδα L’ Osservatore Romano δήλωσε ότι στην ταινία «επικρατεί μια πνευματικότητα που σχετίζεται με την λατρεία της φύσης», ενώ εκφράστηκαν φόβοι για τους ενδεχόμενους κινδύνους μετατροπής της φύσης σε θεότητα.

Την ταινία παρακολούθησα πριν μερικές ημέρες σε 3d αίθουσα κινηματογράφου και οφείλω να ομολογήσω πως είναι από τις πιο αξιόλογες που έχω δει τον τελευταίο καιρό. Η «λατρεία της φύσης» σε σχέση με την «λατρεία ενός εβραίου ξυλουργού» μου φαίνεται πολύ λογικότερη. Άλλωστε το νόημα στην ταινία είναι ο σεβασμός της φύσης γενικότερα και η χρήση των φυσικών πόρων με βάση τις ανάγκες κι όχι την σπατάλη. Πέραν αυτού πάντως εγώ την είδα ως μια περιπέτεια κι όχι ως μια «αναδυόμενη θρησκεία».

Βέβαια το Βατικανό επειδή βλέπει πως φεύγουν οι πελάτες του από το κατάστημα κατηγορεί ο,τιδήποτε προσφέρει καλύτερο θέαμα από τις ανόητες τελετουργίες του ιδίου όπου το κρασί «μετατρέπεται» δήθεν σε αίμα και το ψωμί σε σάρκα.. Μπρρρ..Βρυκόλακες..

Η ιστορία της ταινίας συνοπτικά έχει ως εξής :

Ένας ανάπηρος στρατιώτης προσγειώνεται σε έναν ξένο πλανήτη όπου και τον συνδέουν με ένα άλλο σώμα- το οποίο έχει δημιουργηθεί με dna εξωγήινου και γήινου- μέσα από το οποίο γνωρίζει καλύτερα την ντόπια φυλή, η οποία ζει κάτω από ένα τεράστιο δέντρο σύμφωνα με τα δικά της έθιμα. Όμως η αποστολή του είναι να τους πείσει να φύγουν από την περιοχή τους γιατί υπάρχει ένα πολύτιμο μέταλλο κάτω από την γη. Γνωρίζοντας τους καλύτερα ερωτεύεται την κοπέλα του αρχηγού της φυλής.. Η συνέχεια επί της οθόνης..

3 σκέψεις σχετικά με το “Η επίθεση του Βατικανού στην ταινία Avatar

  1. Απίστευτο μου φαίνεται, πως ο «εκπρόσωπος» του Θεού των Καθολικών…ασχολείται με μια ταινία, επιστημονικής φαντασίας μεν, αλλά με πολύ σοβαρά μηνύματα δε! χα χα χα…τι να πω!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.