Παιδιά εθισμένα σε ναρκωτικά και αλκοόλ

Σύμφωνα με άρθρο από την ζούγκλα.gr :

Παιδιά ηλικίας ακόμη και 10 ετών κάνουν χρήση αμφεταμίνης, χασίς και αλκοόλ, ενώ 12χρονα έχουν δοκιμάσει ηρωίνη!
Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, που διεξήχθη από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας, τα παιδιά αποτελούν μέρος ενός διαρκώς αυξανόμενου αριθμού Αυστραλών που χρειάζονται αποτοξίνωση και ψυχολογική στήριξη κάθε χρόνο.

Παρότι η έρευνα δεν αποκαλύπτει ακριβείς αριθμούς, σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι:

Πάνω από 120 παιδιά 12 – 13 χρόνων, καθώς και ένας μικρός αριθμός 10 – 11 χρόνων υποβλήθηκαν σε θεραπεία για χρήση αμφεταμίνης και χασίς.

Περισσότερα από 130 παιδιά 12 – 13 χρόνων και ένας μικρός αριθμός παιδιών 10 – 11 χρόνων χρειαζόταν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα λήψης αλκοόλ.

Αποκαλύπτεται ακόμα ότι 154.000 Αυστραλοί συνολικά ζήτησαν βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ναρκωτικών και αλκοόλ μεταξύ 2007 – 08, 7.000 περισσότεροι από ό,τι πέρυσι.

Αν είναι δυνατόν στην σημερινή εποχή να υπάρχουν γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να πέφτουν θύματα των ναρκωτικών ουσιών! Θα έπρεπε το κράτος με τους μηχανισμούς ελέγχου του να ανακαλύπτει αυτές τις περιπτώσεις και να αφαιρούν την κηδεμονία από τέτοιους ανεύθυνους γονείς.

Δυστυχώς τα παιδιά μας πληρώνουν την έλλειψη μόρφωσης των γονιών τους..

4 σκέψεις σχετικά με το “Παιδιά εθισμένα σε ναρκωτικά και αλκοόλ

 1. Καταλαβαινόμαστε απόλυτα, κι έχεις δίκιο, αλλά ενημέρωσε εσύ αν μπορείς όλους αυτούς τους γονείς τί είναι το προφυλακτικό. Επιμένω πως το 90% είναι ευθύνη της κρατικής εξουσίας και της έλλειψης μέριμνας από μέρους της. Το άρθρο αν δεν κάνω λάθος δεν ανέφερε κόκα (αν γυρίσω να τσεκάρω θα χάσω το σχόλιο αλλά έτσι νομίζω). Αυτές οι στατιστικές δεν αφορούν εμένα κι εσένα που τελειώσαμε κι ένα σχολείο. Ίσως να κάνω και λάθος, πάντα μ άρεζε να τα φορτώνω στο κράτος, λόγω ανευθυνότητας, απλώς για το ζήτημα της ελλειπούς παιδείας (απ’ όπου και αρχίζουν όλα τα προβλήματα κατ’ εμέ) του γονιού και κατ’ επέκταση του παιδιού δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον πολίτη…

 2. @Anni, νομίζω πως χρήση ναρκωτικών αφορά όλες τις κοινωνικές τάξεις- γι’αυτό υπάρχουν άλλωστε και ναρκωτικά «πολυτελείας» (όπως η κοκαΐνη).
  Έπειτα αν ένας άνθρωπος δεν έχει χρόνο για τον εαυτό του γιατί θα πρέπει να αποκτά παιδιά τα οποία θα είναι ευάλωτα σε τέτοιες καταστάσεις;
  Το θέμα είναι να γεννάμε απλά παιδιά αδιαφορώντας για την ανατροφή τους;
  Το ξέρω πως ακούγεται σκληρό όμως αυτή είναι η πραγματικότητα.
  Πάντως η κριτική μου στο άρθρο δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα..

 3. Συμφωνώ με την έλλειψη κρατικής προστασίας αλλά όχι και με την τόσο κατηγορηματική κριτιτκή προς τους γονείς. Υπάρχουν μάνες που δουλεύουν απ’ το πρωί μέρχι το βράδυ και κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα οπότε δεν μπορούν πάντα να ελέγξουν τα παιδιά τους. Άλλωστε είναι γνωστό πως σ’ αυτές τις ηλικίες (σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες) η χρήση αφορά παιδιά φτωχών οικογενειών. Καλή η κριτική, αλλά να γίνεται με μέτρο και λογική…

 4. Απίστευτο…Θυμάμαι την μάνα μου να μου λέει ,όταν πήγαινα Δημοτικό,να μην παίρνω καραμέλες από αγνώστους.Πριν λίγο καιρό το σκεφτόμουν και γελούσα,πίστευοντας ότι ήταν υπερπροστατευτική..Και να που κάτι παραπάνω ήξερε…
  Πραγματικά απίστευτο.Πουλούν τον θάνατο σε ανθρώπους που δεν έχουν ζήσει..Σε ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή επίγνωση…Σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να ταν κάλλιστα και τα παιδιά τους..

Τα σχόλια έχουν κλείσει.