Πήρε Νόμπελ ειρήνης και στέλνει στρατεύματα στο Αφγανιστάν

see no evil..hear no evil..
see no evil..hear no evil..speak no evil..

«Ο Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη 34.000 στρατευμάτων, αλλά μόνο οι 21.000 ανακοινώθηκαν», επισημαίνει η Washington Post. Ο αμερικανός πρόεδρος καλείται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες για το αν υπάρχει ανάγκη να αναπτυχθούν επιπλέον δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, όπως έχει ζητήσει ο διοικητής των δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός, Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ.

.. Τη βράβευση του Αμερικανού προέδρου με το Νόμπελ Ειρήνης καυτηριάζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, τονίζοντας ότι ο Μπαράκ Ομπάμα «δεν έχει κάνει τίποτα για να το αξίζει».

O «άρχοντας των πυρηνικών» παγκοσμίως κέρδισε λέει το Νόμπελ Ειρήνης!  Θαυμάστε την απίστευτη αξιολόγηση ενός ανθρώπου που ενώ έχει συμπληρώσει ελάχιστο χρόνο στην εξουσία έχει αυξήσει τα στρατεύματα στις κατεχόμενες χώρες (Ιράκ και Αφγανιστάν) και ενώ υποσχόταν κλείσιμο των φυλακών του Γκουαντανάμο τώρα παίρνει πίσω τα λόγια του λέγοντας πως χρειάζεται.. περισσότερο χρόνο..

5 σκέψεις σχετικά με το “Πήρε Νόμπελ ειρήνης και στέλνει στρατεύματα στο Αφγανιστάν

 1. @ Alexmil, αυτό το βραβείο ακυρώνει την αξία όλων των υπολοίπων που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.
  Άλλωστε το γεγονός πως πήρε το βραβείο πιστεύεις πως θα «αναγκάσει» τον Ομπάμα να κάνει τα πάντα για να δείξει πως το αξίζει;
  Όχι βέβαια..

 2. Σίγουρα τα Νομπελ κάποιες φορές δίνονται αδίκως σε κάποιους, όπως στον Ομπάμα, αλλά έχουν δοθεί και σε εξέχοντες επιστήμονες και λογοτέχνες. Σίγουρα οι διαδικασίες των βραβείων πάντα έχουν και σκοτεινά σημεία, αλλά από το τίποτα, όπως συμβαίνει εδώ στη χώρα μας, είναι καλύτερο.

  Ο Ομπάμα παρότι χαρισματικός, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, όπου, όπως έχουμε διαβάσει πρόσφατα, η Χριστιανική δεξιά – Ρεπουμπλικάνοι τον έχουν δαιμονοποιήσει με χυδαίες και φασιστικές επιθέσεις, λεκτικές προς το παρόν.

  καλό βράδυ

 3. @ Newton, όντως έτσι είναι. Οι βιομηχανίες όπλων είναι πάνω από κάθε πρόεδρο στις Η.Π.Α.. Δολάρια να βγαίνουν κι ας σκοτώνονται μερικές χιλιάδες κόσμου..

  @ Atumrakis, η αλήθεια είναι πως ξέχασα τον Αλ Γκορ! Καλά που μου τον θύμισες..

 4. Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι σχεδιασμένη προ πολλού… Στην υγεία προσπαθεί να κάνει κάτι (τα βασικά δηλαδή να δώσει ε;) και έχουν πέσει πάνω του να τον φάνε…
  Τώρα όσον αφορά το νόμπελ… εδώ το πήρε ο αλ γκόρ… Στον ομπάμα θα κολλήσουμε; Και μην ξεχνάς ποιος ήταν ο νόμπελ! @@ριές!

 5. Ο Ομπάμα πήρε το Νόμπελ χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, όπως γίνονται και με τα περισσότερα βραβεία που απονέμονται, και αυτό δείχνει πόσο σάπιες είναι αυτές οι βραβεύσεις. Πάντως σίγουρα οι αποφάσεις για παραπάνω στρατεύματα είναι καθοδηγούμενες και κανένας δεν ρωτάει τον κάθε Ομπάμα για το αν θα στείλουν στρατό κάπου. Σιγά μη ζητήσουν και τη γνώμη του!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.