Ψευδοεπιστημονικά συνέδρια στην Αχαΐα

Αντιγράφω από ψευδο-επιστημονική ιστοσελίδα:

Το «Ινστιτούτο Χριστόφορος Παπουλάκος» διοργανώνει Α΄ Πανελλήνιο (ψευδο-)Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Ο Όσιος Χριστόφορος Παπουλάκος» , υπό την αιγίδα και την αρωγή του Δήμου Κλειτορίας Αχαΐας.

Το «Επιστημονικό Συνέδριο» συγκαλείται στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2009, στην Κλειτορία Αχαΐας, και συγκεκριμένα στη Μαθητική Εστία Κλειτορίας.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής:

…..

Α’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Πρόεδρος: Αθανάσιος Παλιούρας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

20.00 – 20.15  Αρχιμ. Νεκτάριος Ν. Πέττας (επιστημονικό συνέδριο με συμμετοχή παπά; χμμμ..)

«Από την Κλειτορία Αχαΐας στο μετερίζι της Ορθοδοξίας και του Γένους» (ή αλλιώς πως λεηλάτησε η εκκλησία τις περιουσίες των ρωμιών)

20.15 – 20.30  Φώτιος Δημητρακόπουλος, Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Ο Γέρων Διονύσιος Επιφανιάδης, ο κολλυβάς, και ο Χριστοφόρος Παπουλάκος»

20.30 – 20.45  Απόστολος Νικολαϊδης, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Η πολιτική θεολογία του Παπουλάκου» (ή αλλιώς ο αυτοενουχισμός και η σχιζοφρένεια ενός μοναχού ως παράδειγμα προς μίμηση..)

20.45 – 21.00  Αθανάσιος Νασιόπουλος, Καθηγητής Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών: «Η μορφή του Παπουλάκου μέσα από μαρτυρίες και κείμενα». (δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν ψυχοπαθή με μαύρα ράσσα).

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Πρωινή Συνεδρίαση

Β’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

11.00 – 11.15  Αθανάσιος Παλιούρας, Ομ. Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Η πραγματική φωτογραφία και η εικονογράφηση του Οσίου Χριστοφόρου Παπουλάκου»

11.15 – 11.30  Χαραλάμπης Μπούσιας, Μέγας υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας – Καθηγητής Χημικός ΤΕΙ Πειραιώς: «Κίνημα Κολλυβάδων-Κίνημα Παπουλάκου. Παράλληλα ρεύματα»

11.30 – 11.45  πρωτοπρ. Νικόλαος Σιγάλας, Αρχαιολόγος – Γεν. Αρχιερ. Επίτροπος Θήρας, Αμοργού και Νήσων: «Η διαχρονική τιμή και μνήμη του Οσίου Χριστοφόρου Παπουλάκου» (η πτωματολαγνεία σε όλο της το μεγαλείο)

11.45 – 12.00  Χρήστος Καρράς, Φιλόλογος – Συγγραφέας: «Η στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας έναντι του Παπουλάκου»

12.00 – 12.15  Χρήστος Μαρκόπουλος, Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών: «Οι παιδαγωγικές αντιλήψεις του Παπουλάκου» (ή αλλιώς το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο..)

———————————————-

Θα έπρεπε να ντρέπονται οι συμμετέχοντες «καθηγητές», από την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως η εκκλησία πολέμησε τις επιστήμες και την φιλοσοφία από την γέννησή της. Γιατί δεν γίνονται μοναχοί όλοι αυτοί από την στιγμή που επέλεξαν να δοξάσουν μια στείρα μορφή ενός κακομοίρη ρασσοφόρου που έχρειζε ψυχιατρικής περίθαλψης; Πόσο υποκριτής είναι κάποιος που ενώ δοξάζει τον μοναστικό βίο εν τούτοις επιλέγει τον κοσμικό;

Ο τίτλος του συνεδρίου θα έπρεπε να ήταν «Εμείς οι μορφωμένοι δοξάζουμε το πτώμα ενός αμόρφωτου μοναχού..«.

Επίσης διαβάστε:

http://freeinquiry.gr/webfiles/prod.php?id=53

http://kleitor.blogspot.com/2009/09/blog-post_25.html#comment-form


7 σκέψεις σχετικά με το “Ψευδοεπιστημονικά συνέδρια στην Αχαΐα

 1. @ ellinaki, του Κλείτωρα η ανάρτηση μου άρεσε – άλλωστε την έχω ως σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου.
  ..Αναρωτιέμαι μήπως οι νεοέλληνες είναι ο «missing link» ανάμεσα στον πίθηκο και τον άνθρωπο…

 2. Έκανε και ο Κλείτωρας παρόμοια ανάρτηση για την μετονομασία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών σε «Παναγία η Βοήθεια» και ακόμα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρόκειται για φάρσα.

  Όχι. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στη χώρα μας, αυτή τη στιγμή. Όπως θα αγιαστεί η νέα βουλή και όπως η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στο ευαγγέλιο, έτσι διοργανώνονται και «άγια» επιστημονικά συνέδρια.

 3. ΕΛΕΟΣ.. μόλις το δει κανείς νομίζει ότι πρόκειται περί φάρσας!

  Αυτός ο Παπουλάκος φέρνει λίγο στο Μωυσή όπως τον παρουσιάζουν στις εικονογραφημένες βίβλους για παιδιά. Freaky..

  Καλά αν αυτό δεν είναι βλασφημία ενάντια στη λογική σκέψη, δεν ξέρω τι άλλο είναι!

  Φτου τους. Φτου!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.