Περί ξενοφοβίας και νομιμοποίησης των μεταναστών

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Νέων από την ιστοσελίδα τους με ερώτηση για το αν η κατεδάφιση του καταυλισμού ήταν σωστή ή λανθασμένη τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα είναι τα εξής:

64,17 % Σωστή, οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να εκδιώκονται και να επαναπατρίζονται.
( 2348 ψήφοι )

29,38 % Λανθασμένη, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
( 1075 ψήφοι )

6,45 % Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ.
( 236 ψήφοι )

Οφείλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την χυδαία αυτή αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών. Να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι υπέρ της αθρώας νομιμοποίησης αλλά της επαναπροώθησης όσων είναι εδώ χωρίς έγγραφα , είμαι όμως κάθετα εναντίον του να καταστρέφουμε τα παραπήγματα για να τους αναγκάσουμε να φύγουν. Αυτό είναι εναντίον κάθε έννοιας φιλοξενίας και αναρωτιέμαι για το πόσο φτύσιμο θα έτρωγαν οι νεοέλληνες που ψήφισαν πως ήταν σωστή (άρα και ηθική) αυτή η αντιμετώπιση από τους «αρχαίους ημών προγόνους» (ο Ξένιος Ζευς σας λέει κάτι ρε φασιστόμουτρα; ).
Θα πρέπει το κράτος να οργανώσει μέρη όπου θα φιλοξενηθούν μέχρι να επιστρέψουν πίσω- με ανθρώπινες συνθήκες, με καθαρά κτίρια και ένα πιάτο φαγητό καθημερινά  εώς ότου να επιστρέψουν. Από εκεί και πέρα δεν βλέπω τον λόγο να τους κάνουμε όλους «νόμιμους» εφόσον στερούνται των δικαιολογητικών- είναι επίσης ανήθικο κάποιοι να τους δίνουν δουλειά για 10-20 ευρώ την ημέρα χωρίς ασφάλεια γιατί είναι «πονόψυχοι»- και επίσης είναι ανήθικο να τους έχουμε ως αποδιοπομπαίους τράγους για την αύξηση της εγκληματικότητας- στο κάτω κάτω οι πολιτικοί μας κλέβουν από την τσέπη όλων μας (και πολλοί τους προσκυνούν) και τα βάζουμε με ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα; Μήπως οι πρώτοι που πρέπει να εξοριστούν είναι μερικοί υπουργοί της κυβέρνησης;
Τέλος όσοι θέλουν να αποκτήσουν νόμιμη άδεια παραμονής θα πρέπει να έχουν κάποιες προδιαγραφές – π.χ. από την χώρα τους θα πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, θα πρέπει να μάθουν την ελληνική γλώσσα μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, καλό θα είναι να εξετάζονται για σοβαρές μολυσματικές ασθένειες κ.α. Φυσικά θα πρέπει να γίνεται και μία μελέτη για το πόσους μετανάστες χρειαζόμαστε ως εργάτες. Ξεχωριστό άρθρο χρειάζεται για τη διαφθορά των δημόσιων υπαλλήλων που λαδώνονται για να νομιμοποιούν παράνομους μετανάστες και τους συμμετέχοντες βουλευτές στο φαγοπότι..