Ο δικός μας εθνικισμός είναι πιο καλός!

Διαβάζω σε ένα από τα εθνικο-φασιστικά ιστολόγια το εξής παραλήρημα:

Η ανοησία σε όλο της το μεγαλείο..
Η ανοησία σε όλο της το μεγαλείο..

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ! Η ανάκτησις των εδαφών που είναι ελληνικά από την αυγή της Ιστορίας, είναι ο εφιάλτης όχι μόνον της τουρκικής στρατοκρατίας, αλλά και του «ελληνικού» πολιτικού κόσμου. Αλλά το ποτάμι της Ιστορίας δεν γυρίζει πίσω, η ασθένεια που οδηγεί την τουρκική κοινωνία σε διάλυση δεν είναι αναστρέψιμη. Την λειτουργία που διακόπηκε χωρίς να τελειώσει, το πρωϊνό της Άλωσης, θα την συνεχίσουμε και θα την τελειώσουμε.

Μιας και είναι τόσο αποφασισμένοι οι παραπάνω σεξουαλικά στερημένοι εθνικιστές να πάρουν τα δήθεν «ελληνικά εδάφη» από τους Τούρκους δεν παίρνουν και την Ιταλία που κάποτε είχε ελληνικές αποικίες, την Αλβανία, την Βουλγαρία και γενικά όλες τις βαλκανικές χώρες μέχρι τον Δούναβη που κάποτε ανήκαν στην αρχαία Μακεδονία, την Αίγυπτο που είχε πάει ο προ-πάππους τους ο Αλέξανδρος, το Ιράκ, το Ισραήλ, την Συρία και την Σαουδική Αραβία να είμαστε εντάξει;

Αλλά μ’αρέσει πως σκέφτονται με τόσο γελοίο τρόπο – αν κάποιοι Τούρκοι εθνικιστές κάνουν διαδήλωση στο πατριαρχείο στην Κων/πολη τότε είναι «φασίστες» – ενώ αν οι Χρυσαυγίτες κάψουν κανένα τζαμί στην Αθήνα (στα οποία τζαμιά δεν πάνε μόνο Τούρκοι) τότε πρέπει να πούμε «μπράβο στα παλικάρια».

Κυρίες και κύριοι εθνικιστές η ιστορία δεν γυρίζει πίσω, αλλά ακόμη κι αν γύριζε το δίκιο δεν θα ήταν με το μέρος σας- στην ιστορία του κόσμου υπήρξαν χιλιάδες αυτοκρατορίες που ήρθαν και έφυγαν , το γεγονός πως λέγεστε έλληνες δεν σας κάνει αυτόματα κληρονόμους του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Χρειάζεται βαθιά μελέτη της αρχαίας ελληνικής γραμματείας για να γίνει κάτι τέτοιο και είμαι σίγουρος πως πού καιρός για μελέτη όταν όλη μέρα ψάχνεις να δείρεις τους «αντιπάλους».

Ο ελληνικός εθνικισμός είναι τα ίδια σκατά με τους ξένους εθνικισμούς. Ο κάθε ένας αυνανιζόμενος με το «μεγαλείο της φυλής του» λες και τα γονίδια που έχουμε σήμερα είναι τα ίδια με των αρχαίων ελλήνων. Μα πόσο αγράμματος πρέπει να είσαι για να πιστεύεις κάτι τέτοιο;

7 σκέψεις σχετικά με το “Ο δικός μας εθνικισμός είναι πιο καλός!

 1. @ polse το ‘ξερα εγώ ότι το σαπούνι Μασσαλίας είναι ελληνικό!!

  @info, τον Αύγουστο θα κυκλοφορώ με κράνος για να προστατεύομαι από τις κεραμμύδες..

  @Βαλίδορε θα έριχνε μαύρο δάκρυ..

  @ Βρωμιστεράκι, αυτή τη χαζομάρα με το μαρμαρωμένο βασιλιά δεν καταλαβαίνω ποιός καμένος την σκέφτηκε..

  @ Λουκρητία μου συμφωνώ πως δεν είμαστε φυτά για να διατηρούμε τις «ρίζες» μας..
  Επειδή οι γονείς μας άκουγαν κλαρίνο ή ήταν χριστιανοί/ μουσουλμάνοι/ σατανιστές δεν σημαίνει πως κι εμείς θα συνεχίσουμε τα ίδια – ευτυχώς έχουμε μυαλό, έχουμε περισσότερες γνώσεις, έχουμε διαφορετικό γούστο άρα διαλέγουμε ό,τι θεωρούμε σωστότερο για μας.
  Πλάκα είχε τις προάλλες που είχα μια συζήτηση με κάποιους «ελληνάρες» που τους έλεγα πως την ίδια συγγένεια που έχουμε εμείς με τους αρχαίους έλληνες έχουν και οι σημερινοί Τούρκοι..
  Συμφωνώ επίσης με το ότι δεν είναι «θησαυρός» η «παράδοση» και το μόνο μέρος κατάλληλο για αυτή είναι το μουσείο.

 2. Αυτά προσπαθώ κι εγώ να πω σε όλους τους εθνικιστές, αλλά τζάμπα κόπος. Είναι «ελληνάρες» xD

  Εδώ να προσθέσω πως και ο καθένας από μας είναι λιγότερο «Έλληνας» απ’ όσο νομίζει (από άποψη καταγωγής). Στον Μεσαίωνα του ελληνικού χώρου (Βυζάντιο) είχαν γίνει ένα σωρό αναμίξεις πληθυσμών, μέχρι και με κότες πήγαιναν οι άνθρωποι. Δεύτερον, το Βυζάντιο, κατά τη γνώμη μου, σε καμιά περίπτωση δεν είχε να κάνει με τους Αρχαίους Έλληνες, ήταν ένας αχταρμάς που αργότερα υιοθέτησε μια τροποποιημένη μορφή του αρχαίου ελληνικού κόσμου, χωρίς όμως να διατηρήσει αυτό που λέμε «αρχαίο ελληνικό πνεύμα», αφού οι περισσότεροι φιλόσοφοι και επιστήμονες που δεν ήταν χριστιανοί θανατώνονταν (βλ. Υπατία). Ήταν Μεσαίωνας, μια παρακμή πολιτισμού και προσπάθεια ανασύστασης ενός καινούριου.

  Επιπλέον, δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στο αν ένας άνθρωπος οφείλει να διατηρεί τις «ρίζες» του, είναι κάτι που πιστεύω πως περιορίζει τις δυνατότητες που έχει να «ανοίξει» το μυαλό του και να δεχτεί στοιχεία πολιτισμών διαφορετικών από αυτών που έχει διδαχτεί. Προσπαθώ να σκέφτομαι περισσότερο σαν κάτοικος του πλανήτη γη και σαν άνθρωπος (σαν «μέλος» του ανθρώπινου είδους δηλαδή :P-από εξελικτική άποψη), ή, από πιο ρομαντική άποψη, σαν ένα «κομμάτι των αστεριών», παρά ως «Ελληνίδα». Βλέπω πώς είναι οι άνθρωποι που δρουν με βάση την εθνικότητα και που προσπαθούν να διατηρήσουν τις ρίζες τους, και ευχαριστώ, δεν θέλω να πάρω. Όσον αφορά το μέρος των «ριζών» που ονομάζεται «παράδοση», διαφωνώ κάθετα με την άποψη πως πρέπει να διατηρείται σαν «θησαυρός».

 3. «Παλι με χρόνια με καιρούς…», «Το ποτάμι της ιστορίας» και άλλες βαρύγδουπες κουβέντες…
  Το μόνο ποτάμι που έχει η ιστορία είναι αυτό του Ηράκλειτου που δεν μπορούν να ξαναμπούν οι κακομοίρηδες και ψάχνονται…
  Κρίμα, για λύπηση είναι τα παιδιά.

 4. καλά έχουν ξεφύγει!λες κι εμείς είμαστε 100% Έλληνες!τόσοι λάοι έχουν περάσει από αυτά τα εδάφη, ποιος είναι 100% Έ λληνας,θα μας τρελανουν???
  το πιο απελπιστικό για μένα είναι τα σχόλια στο blog όπου υπερασπίζονται με πάθος τέτοιους τρόπους σκέψεις…
  Ζήτω η Μασσαλία!!!!!!

 5. Εμπρός για την Ελλάδα από το Γιβραλτάρ ως τον Ινδό ποταμό, με πρωτεύουσα την Μασσαλία μας!

  (Στο κάτω – κάτω και την Μασσαλία Φωκαείς την ίδρυσαν το 600 π.χ.ε.)

  Ζήτωσαν ξανά μανά!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.