Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών: Οι φονιάδες υπέρ της «παράδοσης»

Πέραν των ήδη γνωστών κομμάτων (από τα οποία κανένα δεν με συγκινεί και τα θεωρώ το ίδιο υπεύθυνα για το σημερινό μας χάλι) ήρθε και ένα ακόμη γελοιότερο να προστεθεί στη λίστα.

Το κόμμα ελλήνων κυνηγών, το οποίο υποστηρίζει πως αντιπροσωπεύει την «οικολογία» (οικολογία που σκοτώνει ό,τι βρεθεί στο δρόμο της πρώτη φορά ακούω).

Επίσης γελοία είναι η υπόθεση πως «το κυνήγι είναι παράδοση», από τη στιγμή που εφόσον θέλουν να το διατηρήσουν ως παράδοση θα πρέπει να κυνηγούν με τόξα και βέλη όχι με καραμπίνες και δίκανα. Και έπειτα η παράδοση δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κουβαλάς λες και είναι καμπούρα – δεν μπορεί να ακούω κλαρίνα επειδή κλαρίνα άκουγε και ο παππούς μου!!!

Έπειτα δεν βλέπω καμία κίνηση εκ μέρους των κυνηγών να «κυνηγήσουν» τους λαθροθήρες – πράγμα που σημαίνει πως τους υποστηρίζουν – γιατί αλλιώς θα είχαν οργανώσει περιπολίες σε περιοχές όπου απαγορεύεται το κυνήγι και θα κατήγγειλαν κάθε παράνομη δραστηριότητα. Το αγριοκάτσικο στον Όλυμπο για παράδειγμα -ένα από τα πλέον σπάνια είδη -δεν θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμη- ο αριθμός τους αν δεν κάνω λάθος αυτή τη στιγμή είναι πολύ κάτω του 100 εξαιτίας του κυνηγιού.

Μια μικρή σύγκριση επίσης μεταξύ των αρχαίων κυνηγών και των σημερινών θα μας κάνει να βάλουμε τα γέλια με το επιχείρημα της «παράδοσης» – οι αρχαίοι κυνηγοί δεν κάθονταν σε ένα μέρος όπου έπιναν μπύρες και χαζολογούσαν είτε μέχρι να περάσει κανένα κακόμοιρο ζώο είτε μέχρι να πέσουν κάτω από το μεθύσι.