Τρίτη η Ελλάδα στις χώρες που αρνούνται την εξέλιξη των ειδών

Μεταξύ των τριών χωρών που εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που δεν πιστεύουν στη θεωρία της εξέλιξης συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο Economist. Οι άλλες δυο χώρες είναι η Τουρκία και οι ΗΠΑ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις χώρες της «παλαιάς» Ευρωπαϊκής Ένωσης, συν των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Οι Τούρκοι πολίτες, σε ποσοστό 58%, εμφανίζονται να πιστεύουν ότι η θεωρία της εξέλιξης είναι ψευδής. Ακολουθούν οι Αμερικανοί πολίτες, με ποσοστό 35% και οι Έλληνες με 28%. Τα μικρότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Σουηδία (10%), Δανία (10%) και Ισλανδία (8%).

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα για να καταλάβουμε σε τί ποσοστό στη χώρα μας υπάρχουν αμόρφωτοι και φανατικοί χριστιανοί που υπερασπίζονται την εβραϊκή μυθολογία περί «Αδάμ και Εύας». Δηλαδή υπάρχουν νεοέλληνες που πιστεύουν πως τα φίδια μιλάνε με ανθρώπινη φωνή, πως η γη είναι μόλις 6.000 ετών παλιά, επίπεδη και ο ήλιος γυρίζει γύρω της, πως ο θεός ενώ είναι πανταχού παρόν εντούτοις δεν είδε το ζευγαράκι όταν έτρωγε το «αμαρτωλό» φρούτο και εξαιτίας αυτής της κίνησης είμαστε «κατηραμένοι» και «εξόριστοι» από τον παράδεισο.

Και ένα διασκεδαστικό βίντεο για την μυθολογία της δημιουργίας του κόσμου που πιστεύουν οι αμόρφωτοι :

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τρίτη η Ελλάδα στις χώρες που αρνούνται την εξέλιξη των ειδών

  1. εεεε, όχι ρε μας περνάει η Τουρκία και οι ΗΠΑ;; Πως και δεν βγήκαμε να διαμαρθυρηθούμε για το ότι χάσαμε την πρωτιά;

Τα σχόλια έχουν κλείσει.