Ο Χατζηγάκης και η βολευτική ασυλία

xatzigakis-vampire-copy

Σύμφωνα με το zougla.gr:

Διπλή πρόκληση από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή. Ο Σωτήρης Χατζηγάκης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, έθεσε ούτε λίγο, ούτε πολύ, θέμα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, ζητώντας μάλιστα διακομματική συναίνεση!

«Έχουν μετατρέψει το άσυλο ιδεών ορισμένων πανεπιστημίων σε εργαστήρια και ορμητήρια παρανομίας. Σε άσυλο ανομίας. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε αυτή την εσφαλμένη διαχρονική πολιτική, για την οποία ευθύνονται όλα τα κόμματα και το κράτος να επιβάλλει το νόμο», υπογράμμισε ο κ. Χατζηγάκης και πρόσθεσε: «Το έγκλημα, η βία και οι καταστροφές περιουσιών δεν έχουν σχέση με την πολιτική. Ο καθένας -και κυρίως τα κόμματα και οι οργανώσεις- θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην οργανωμένη βία».

Όμως, οι προκλήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης δε σταμάτησαν εδώ, αφού στη συνέχεια και παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, έθεσε και ζήτημα… ήπιας τιμωρίας του πιστολέρο φρουρού, που εκτέλεσε το 15χρονο.

Επικαλέστηκε το παράδειγμα της εν ψυχρώ δολοφονίας του νεαρού Βραζιλιάνου στο μετρό του Λονδίνου από Βρετανούς αστυνομικούς, οι οποίοι πρόσφατα επανήλθαν στην υπηρεσία τους.

«Το δικαστήριο, αφού επέκρινε τη στάση τους, επέτρεψε στο κράτος την επάνοδό τους. Δε λέω ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί ο δράστης, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να ισχύουν το ίδιο προς όλες τις κατευθύνσεις», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, καταπλήσσοντας ακόμη και τους βουλευτές της ΝΔ, που απέφυγαν να τον χειροκροτήσουν…

Την δική σας «βολευτική» ασυλία πότε θα την καταργήσετε κύριε υπουργέ;

Που ορισμένοι βουλευτές την χρησιμοποιούν ως ασπίδα για να καρπώνονται την δημόσια περιουσία και να κλείνουν συμφωνίες εκατομμυρίων με εταιρείες (βλέπε Siemens) δρώντας ως παράσιτα γι’αυτόν τον τόπο;

Για κάτι τέτοιους  πολιτικούς βγήκε η φράση «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»!!

5 σκέψεις σχετικά με το “Ο Χατζηγάκης και η βολευτική ασυλία

 1. Ναι το άσυλο τους φταίει… Άντε και τα παίρνω βραδιάτικα.. Όταν τα σπάνε δίπλα τους και γυρνάνε την πλάτη στους κουκουλοφόρους για να ρίξουν τα δακρυγόνα μες στις πορείες το άσυλο των πανεπιστημίων τους εμποδίζει να σταματήσουν την παρανομία που καταδικάζει ο «κύριος»; Ή μήπως το άσυλο του πεζοδρομίου; Μας έχουν φλομώσει στις μαλακίες κι εμείς τα χάβουμε… Ας κάνει ΕΝΑΣ στον κρατικό μηχανισμό σωστά την δουλειά του και το ξανασυζητάμε μετά για το άσυλο…

  Για αυτά που λέει για τον δράστη δεν θα σχολιάσω γιατί θα με κόψει στο τέλος ο stardust :p

 2. Κι εγώ συμφωνώ με την πρότασή σου φίλε Ανορθόδοξε..
  Εμένα μ’άρεσε το εξής κομμάτι της δήλωσής του: «Δε λέω ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί ο δράστης, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να ισχύουν το ίδιο προς όλες τις κατευθύνσεις» – λες και ο θύτης με το θύμα έχουν τα ίδια δικαιώματα!!

 3. Εγώ συμφωνώ να καταργήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο, το έχω ξαναπεί! Αφού πρώτα όμως καταργήσουν το βουλευτικό άσυλο, που καλύπτει διαχρονικά τις μεγαλύτερες απάτες και ασυδοσίες σε βάρος του ελληνικού λαού…

  Όσο για την «ανθρωπιστική τιμωρία του δολοφόνου», κύριε υπουργέ κατατροπώσατε όλες τις μακακίες του Κούγια, με μόνο μία ατάκα!!!
  Συγχαρητήρια!

 4. Καλά μυαλά τους εύχομαι και πολύ υπομονή σε εμάς..

  Τι άλλο να πω πια, δεν ξέρω.. κατάφερε να με αφήσει άφωνη.. 😕

Τα σχόλια έχουν κλείσει.