Clarkson you are a jackass (from the Greeks)

Οργή επικρατεί στην ελληνική κοινότητα του Λονδίνου, για τα σχόλια του Τζέρεμι Κλάρκσον παρουσιαστή εκπομπής του BBC για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο γνωστός παρουσιαστής που εκτός από την εκπομπή TOP GEAR – με θέμα τα αυτοκίνητα – γράφει κάθε εβδομάδα και ένα σχόλιο στη SUN, όπου αναφέρθηκε με ιδιαίτερα προσβλητικά λόγια για τους Έλληνες και την Ελλάδα, παίρνοντας παράδειγμα από τουριστική διαφήμιση για τη χώρα μας.

Χαρακτήρισε την Ελλάδα «Τουαλέτα», ενώ αναφερόμενος στη γυναίκα της φωτογραφίας στη συγκεκριμένη διαφήμιση ανέφερε ότι αποκλείεται να είναι Ελληνίδα γιατί δεν έχει μουστάκι. Στους Έλληνες δε πρόσαψε την «κατηγορία» πως φοράνε φούστες (φουστανέλα) και παπούτσια με πον-πον (τσαρούχια).Ο ελληνικός χορός είναι μια ευκαιρία για να πιάνονται οι άντρες χέρι-χέρι και πως υπάρχουν δύο έλληνες τραγουδιστές που έγιναν παγκοσμίως διάσημοι -ο ένας φοράει φόρεμα (δείχνει τον Ντέμι Ρούσο) και ο άλλος είναι ο Τζωρτζ Μάικλ.. Οποία γελοιότης..

Ένας ξεφτιλισμένος παρουσιαστής-διαφημιστής αυτοκινήτων μιλάει για την Ελλάδα και τους Έλληνες..

Τί να μας πεις και συ ρε κακομοίρη αγγλοσάξονε που όταν εσείς τρώγατε φρούτα από τα δέντρα εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη από τα σουβλάκια;

Όταν εμείς είχαμε αποχετευτικό σύστημα εσείς είχατε την «ντουλάπα καθαρισμού» και αδειάζατε τα περιεχόμενα του «καθικιού» στους δρόμους ;;

Όταν εμείς κάθε καλοκαίρι περνάμε καλά με τις βρετανίδες τουρίστριες ενώ εσείς την βρίσκετε μεταξύ σας γιατί λείπουν τα κορίτσια;;

Να μου κοπεί το χέρι αν ξαναδώ Top Gear που παρουσιάζει αυτός ο γελοίος..

6 σκέψεις σχετικά με το “Clarkson you are a jackass (from the Greeks)

 1. Κι εμένα η τουαλέτα δεν μου άρεσε (αν και είμαστε όντως μες στην βρωμιά) και φυσικά δεν την θεωρώ καλοήθη σάτιρα, αλλά δεν με νοιάζει κι όλας. Τέλος πάντων, γνώμες είναι αυτές.

  Δεν νομίζω ότι επηρεάζει και πολλούς πάντως, οι άγγλοι έρχονται συνεχώς εδώ και έχουν μάτια να κρίνουν και τα καλά και τα κακά της χώρας. Όσοι γνώρισα πάνω (και ήταν πολλοί), είτε είχαν έρθει κι είχαν γενικά καλή εικόνα (καλύτερη από αυτή που έχω εγώ για την ελλάδα) είτε ήθελαν πολύ να έρθουν βασισμένοι στα λόγια των άλλων.

 2. Ιοκάστη μου, οποιαδήποτε καλοήθης σάτιρα είναι αποδεκτή από τον οποιοδήποτε αλλά το να λέει πως «η Ελλάδα είναι τουαλέτα» δεν είναι σάτιρα αλλά χυδαιολογία.
  Δεν με πείραξε ούτε το σχόλιο για τα τσαρούχια ούτε για την φουστανέλα αλλά να βρίζει τη χώρα μου αυτό δεν το δέχομαι.. Άσε που λέγοντας αυτή τη φράση με βάση την διαφημιστική καταχώρηση της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός έχει αποτέλεσμα οι βρετανοί τουρίστες να διαλέγουν άλλες χώρες για τις διακοπές τους.
  Κι εγώ συμπαθώ τους Άγγλους και ιδιαίτερα τις Αγγλίδες γιατί είχα πάει για μερικές μέρες Λονδίνο πριν μερικά χρόνια και ειλικρινά θα προτιμούσα να παντρευτώ Αγγλίδα από μια Ελληνίδα..
  Αν θέλει ο οποιοδήποτε να ασκήσει κριτική να το κάνει εις βάρος της δικής του χώρας.

 3. Γεγονός, οι Σκωτσέζοι με τους Άγγλους δεν τα πάνε καλά.

  Αλλά γιατί βρε παιδί μου τέτοια σκασίλα; Δεν πα να λέει ό,τι θέλει; Δεν μας είπε και καμπούρηδες! Θέλω να πω πως σιγά το θέμα, εντάξει, μια αρνητική σάτιρα όλοι την κάνουν σε όλους κάποια στιγμή, άμα την κάνουμε εμείς για αυτούς είναι καλά;

  Δεν νομίζω πως πρέπει να παρεξηγούμαστε για ό,τι αρνητικό λένε για εμάς, μπορούμε ωραιότατα να τους αγνοούμε, να τους αποδείξουμε πως κάνουν λάθος αν θέλουμε ή και να εξετάσουμε μήπως έχει κάποια βάση αυτό που λένε και να διορθωθούμε, ανάλογα την περίσταση. Τώρα αν πρόκειται για μια κακόγουστη σάτιρα άστο να πάει μωρέ, σιγά..

  Και για τους Άγγλους, όταν πήγα Ουαλία ήμουν φοβερά προκατειλημμένη, ούτε να πατήσω στην Αγγλία δεν ήθελα (έλεγα πως η ουαλία είναι άλλη χώρα). Ε τελικά τους λάτρεψα, σχεδόν όλοι οι άγγλοι που γνώρισα ήταν γλυκύτατοι και αναθεώρησα πολλές απόψεις μου για αυτούς και την κουλτούρα τους.

  Έτσι και ο Άγγλος, και ο κάθε ξένος, την πραγματική άποψή του για την ελλάδα θα την σχηματίσει όταν έρθει κι από γνωστούς του που έχουν έρθει, κι όχι από την σάτιρα στην τηλεόραση.

 4. Φίλε Άθεε όχι βέβαια.. Όμως δεν πιστεύω πως οι Σκωτσέζοι (ιδίως οι προερχόμενοι από τα Highlands) θεωρούν εαυτούς τους Άγγλους αλλά υποταγμένους σε αυτούς-όπως ακριβώς και οι Ιρλανδοί..
  😉

Τα σχόλια έχουν κλείσει.