Τα @@ της βουλής μας πήραν και αύξηση!

Σύμφωνα με το zougla.gr :

Επιτέλους η «Ομερτά» έσπασε έστω και χωρίς αποτέλεσμα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αρνήθηκε να συναινέσει στη συνήθως ομόφωνη απόφαση των 300 της Βουλής για την αύξηση των εισοδημάτων τους.

Παρόλα αυτά οι βουλευτές θα δουν τους βασικούς μισθούς τους να αυξάνονται κατά 4,9% παρακαλώ σε εποχές λιτότητας και οικονομικής κρίσης και να φθάνουν αισίως τα 6.105 ευρώ. Θα πρέπει κανείς να προσθέσει τα διάφορα επιδόματα και αποζημιώσεις που αφορούν παραστάσεις βουλευτών σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Το τελικό ποσό αυξάνεται προφανώς όσο ανάλογα μειώνεται η κοινωνική ευαισθησία των εκπροσώπων του λαού σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους.

Βεβαίως , όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να εκληφθούν ως ανέξοδος λαϊκισμός. Πιθανότατα. Ας αφουγκραστεί κανείς το τι συμβαίνει στις συνοικίες της πρωτεύουσας και στα καφενείο της Επαρχίας και θα αντιληφθεί το πόσο επώδυνο πολιτικά είναι για τον πολίτη να παρακολουθεί την αυτό-αναβάθμιση των βουλευτών του που μόνοι τους αποφασίζουν και μόνοι τους καθορίζουν το ύψος των αμοιβών τους.

Το μεγάλο επιχείρημα των κομμάτων εκτός ΚΚΕ είναι πως οι αυξήσεις στις βουλευτικές αποζημιώσεις κινούνται στα πλαίσια της Εισοδηματικής Πολιτικής της Κυβέρνησης . Το ζήτημα είναι το κατά πόσο πείθεται ο συνταξιούχος με το μίζερο ΕΚΑΣ και η γενιά των 700 ευρώ με τη μίζερη προοπτική της για το μέλλον. Κερασάκι στην τούρτα είναι το ότι οι 300 της Βουλής αποφάσισαν την ενίσχυση των πολιτικών τους γραφείων και με 2ο συνεργάτη που προφανώς και αυτός θα πληρώνεται από τους φόρους του Έλληνα πολίτη. Προφανώς και θα πρόκειται για τη συνεισφορά των εκλεγμένων του Λαού στη μείωση της ανεργίας.

5 σκέψεις σχετικά με το “Τα @@ της βουλής μας πήραν και αύξηση!

 1. Αυτό που έθιξε ο Αμετανόητος, γίνεται κάθε φορά που οι δυο πρώτοι της βουλής ψηφίζουν για τις αυξήσεις τους! Τότε οι εξυπνάκηδες λένε «ξέρετε ότι και σεις θα τα πάρετε, ούτως ή άλλως!»
  Πώς αλλιώς πρέπει να γίνει η αντιπολίτευση;
  Οι μικροί μόνο υποκρίνονται… ποτέ δεν εκφράζουν τη θέλησή τους…;
  Αφού βρίσκουν ανθρώπους και τους ψηφίζουν… πάντα τα ίδια θα κάνουν οι δικομματικοί!

 2. Ανορθόδοξε, έτσι ακριβώς είναι!Βλέπεις η στρατιά αυτή χρειάζεται έτσι ώστε στις εκλογές να έχουν έτοιμους αφισοκολλητές και «σημαιακιαφόρους». Είμαστε μια απέραστη Ρουσφετοχώρα πάει και τελείωσε..

  Φίλη Ιοκάστη η χώρα μας έχει καταντήσει η χειρότερη από όλη την ΕΕ σε ζητήμα κοινωνικών ανισοτήτων. Και δεν φτάνει που η παρούσα κυβέρνηση αντί να καλυτερεύει το βιωτικό επίπεδο των πολιτών το χειροτερεύει, αυξάνει και το έλλειμα του κράτους αλλά έχει και την απαίτηση να πάρει αύξηση! Δηλαδή ο διευθυντής μιας εταιρείας που πάει για κλείσιμο δίνει αύξηση στον εαυτό του για το έργο που ΔΕΝ έκανε!

  Αμετανόητος, αυτό είναι πολύ θετικό για το ΚΚΕ και το επικροτώ.

 3. Μια μικρή διόρθωση: Η ΚΟ του ΚΚΕ ουδέποτε έχει ψηφίσει αυξήσεις βουλευτικών αποζημιώσεων και προνομίων. Απλά, αυτή τη φορά η θέση της δημοσιοποιήθηκε κι από άλλα ΜΜΕ πέρα από τον Ριζοσπάστη κι έτσι μαθεύτηκε.
  Τους χαιρετισμούς μου

 4. Τι ακούνε τα καημένα αυτάκια μου;; Δεν μπορώ να το πιστέψω δηλαδή…

  Με θράσος κύριοι, εμείς θα πάρουμε λίγα χρήματα ακόμη, γιατί τα τόσα που πέρνουμε νόμιμα και παράνομα δεν μας φτάνουν, εσείς ψοφάτε που ψοφάτε, δεν θα καταλάβετε μεγάλη διαφορά!

  Αυτά μας λένε κι εμείς λέμε οκ. Γιατί για να φτάσουν να μας τα λένε έτσι πια, πάει να πει ότι τους δώσαμε το δικαίωμα να νιώθουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να υπάρχει κάποιο κόστος για αυτούς.

  Δεν κατάλαβα γιατί δηλαδή πρέπει ο μισθός ενός βουλευτή να είναι τέτοιος, 6.105 ευρω;; Γιατί; Και 2000 να ήταν πάλι πολλά μου φαίνονται, δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε φυσιολογικό να υπερέχουν αυτοί των υπολοίπων, για ποιον λόγο; Να βρεθεί αξιοκρατικός τρόπος πληρωμής που να συμβαδίζει με τον τρόπο πληρωμής του κάθε ένα μας. Για όλους!! Να ζήσουν με 700 ευρώ να δούμε τί θα έχουν να πουν μετά για την πορεία της ελλάδας.

  Γενικά όσον αφορά το πως κατανέμεται ο πλούτος στην κοινωνία και το πως αξίζει κι είναι σωστό να κατανεμηθεί κάτι έχουμε καταλάβει τελείως λάθος νομίζω.

 5. Φίλε stardust
  Δεν είναι μόνο οι βουλευτές, αλλά και μια ολόκληρη στρατιά παρασίτων που τρέφεται από τον ιδρώτα μας… Για παράδειγμα οι διευθυντές των ΔΕΚΟ και των κρατικών τραπεζών, με ετήσιες απολαβές από 500.000 μέχρι 1.000.000 ευρώ!!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.