Το κότερο των εκτρώσεων.. άραξε στην Ισπανία

Ολλανδικό σκάφος ναυλωμένο από οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, άραξε στο λιμάνι της Βαλένθια στην Ισπανία. Για τέσσερις ημέρες θα μεταφέρει γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν έκτρωση εκτός των εθνικών υδάτων της Ισπανίας και θα τις βοηθάει να λύσουν το πρόβλημά τους. Το γιωτ «Μενίνα», χρηματοδοτείται από την οργάνωση «Women on Waves». Οι γιατροί που βρίσκονται πάνω σε αυτό δίνουν σε όποια γυναίκα θέλει το χάπι της επόμενης ημέρας. Οι οργανισμοί υπέρ των γυναικών ευελπιστούν πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αφυπνίσουν τους Ισπανούς έτσι ώστε να αλλάξουν το νόμο, καθώς στην Ισπανία οι εκτρώσεις επιτρέπονται μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας του εμβρύου, ή σε περιπτώσεις που κάποια γυναίκα έμεινε έγκυος από βιαστή. Η παρουσία του σκάφους προκάλεσε τη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής. Ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει στείλει αντίστοιχα πλοία στην Ιρλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και τον Ισημερινό.

πηγή: http://www.zougla.gr/news.php?id=10757

Αν είναι δυνατόν αντί να βοηθάει το ισπανικό κράτος τις γυναίκες που για τους δικούς τους λόγους θέλουν να προβούν σε έκτρωση να τις αναγκάζει σε τέτοιες λύσεις.. Λες και το μωρό δεν είναι της μητέρας του αλλά του κράτους..

Είμαι πέρα για πέρα υπέρ των εκτρώσεων μιας και αυτός που θα ματώσει για να μεγαλώσει το μωρό θα είναι η μητέρα και όχι το κράτος (που δεν βοηθάει στην ανατροφή του)- ούτε καν ο πατέρας (έχω δει πολλούς ανώριμους)..

Κι όποιος έξυπνος πει πως «το μωρό έχει δικαίωμα να γεννηθεί» τότε θα πρέπει να απαντήσω «η μητέρα του θα επιλέξει γι’αυτό όχι εμείς»..

Εκτός κι αν προτιμάτε παιδιά που θα έχουν ψυχολογικά προβλήματα επειδή η μητέρα τους δεν ήταν έτοιμες για την ανατροφή τους (για δικούς τους λόγους που εγώ δεν θα κρίνω γιατί δεν είμαι σε θέση).