Μειώνεται ο τζίρος των απατεώνων εμποράκων

Μειώνεται μήνα με το μήνα ο τζίρος του λιανικού εμπορίου, ενώ οι καταναλωτές έχουν αρχίσει και συνεχίζουν τη… δίαιτα, αφού τα καταστήματα τροφίμων και ποτών εμφανίζουν την πλέον αρνητική επίδοση.

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο σε τρέχουσες τιμές το μήνα Ιούλιο 2008, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2007, παρουσίασε αύξηση κατά 1,6%.
Εξάλλου, ο δείκτης όγκου στο λιανικό εμπόριο (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) κατά την ίδια χρονική σύγκριση παρουσίασε μείωση 2%, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας (ΕΣΥΕ).
Η μείωση του δείκτη όγκου κατά 2% προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών στις επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων:
-Των πολυκαταστημάτων κατά 3,3%
-Των καταστημάτων φαρμακευτικών καλλυντικών κατά 5,2%
-Των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων κατά -2,3%
-Των καταστημάτων τροφίμων, ποτών και καπνού κατά -7,2%
-Των καταστημάτων ένδυσης – υπόδησης κατά -1,4%
-Των καταστημάτων επίπλων – ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού κατά -0,8% και
-Των καταστημάτων βιβλίων – χαρτικών κλπ ειδών κατά -0,3%

Αυτά είναι καλά νέα για τους καταναλωτές μιας και δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως αν οι τιμές παραμείνουν παράλογα υψηλές, τα προϊόντα τους θα μείνουν στο ράφι και μετά στη χωματερή. Συνεχίστε την αποχή σε όλα τα είδη πολυτελείας! Ψωνίζετε μόνον όσα είναι απολύτως απαραίτητα και «καταψηφίστε» με τις αγορές σας τα υπερτιμημένα προϊόντα για όσον καιρό χρειαστεί..

6 σκέψεις σχετικά με το “Μειώνεται ο τζίρος των απατεώνων εμποράκων

 1. Ναι βρε Μελάνη τον βλέπεις στο μπλογκ αλλά ο άλλος για να δει τί του γραψες καίει ρεύμα! Κι αυτό κοστίζει!
  ..οπότε καλύτερα σπίτι (και ο επισκέπτης φέρνει τον καφέ και το κουλουράκι)..
  (στο επόμενο άρθρο θα γράψω συμβουλές σκωτσέζικης οικονομίας)

 2. Σους! Εμείς το ονομάζουμε αποχή! Τί θα πει είμαστε άφραγκοι;
  Κατ’αρχήν θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί η ορολογία του «άφραγκου» – είμαστε «άνευ ευρώ» πλέον στην εποχή της Ε.Ε… Γίναμε μοντέρνοι φτωχοί και αν μη τι άλλο έχεις άλλον αέρα πλέον – δεν είναι το ίδιο που έλεγες «δεν φτάνουν οι δραχμές» (μίζερο πράγμα ο όρος «δραχμή») ενώ τώρα που λες «τα ευρώ κάνουν φτερά» έχει άλλου είδους αίγλη πως να το κάνουμε;
  Πάντως είναι καλό να κόψουμε όλα τα περιττά (καθώς και τις συχνές επισκέψεις σε σινεμά, καφέ και λοιπές εξόδους) και για την τσέπη μας αλλά και για να αλλάξουμε την πολιτική των μεγαλοεμποροτσιφλικάδων(c).. Αλήθεια που είναι η ωραία εποχή που επισκεπτόσουν τον φίλο σου σπίτι του;

 3. Να συνεχίσουμε την αποχή? Εννοείται! Μήπως μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς? Δεν είναι πολιτική θέση παλικάρι μου, αφραγκία είναι… και άμα υπάρχει αφραγκία κάνεις αποχή θες δε θες… να πώς διαμορφώνεται η πολιτική συνείδηση!

 4. Αλέκα μου θα έλεγα πως οι εξελίξεις είναι τόσες πολλές που δύσκολα τις ακολουθείς!
  Και το άσχημο είναι πως πολλές φορές αδυνατείς να βρεις ποιό θέμα προέχει – γιατί και η γνώση είναι πάντα επίκαιρο θέμα αλλά και τα γεγονότα που συμβαίνουν καμιά φορά ζητάνε την δέουσα προσοχή και ο χρόνος είναι πάντα τόσο περιορισμένος..

 5. Εμ! δεν σε προλαβαίνω πια Παναγιώτη. Εδώ που τα λέμε βέβαια την είχα «ψιλοκοπανήσει» για ολιγοήμερες απολαύσεις και έχασα την μπάλα:)
  Τα διάβασα όλα και είναι ξεχωριστά, ποικίλα και καλογραμμένα. Σε ευχαριστώ!!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.