Η μόνη λύση για τα δίποδα ζώα που έχουν σκύλους στην Θεσσαλονίκη

Το παράδειγμα της ισραηλινής πόλης Πέτα Τίκβα ακολουθεί η βόρεια πόλη Βερτσέλι της Ιταλίας ως προς τις ακαθαρσίες των σκύλων.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αποφάσισε να βάλει τέλος στη «βρώμικη» συνήθεια των κατοίκων της να μη μαζεύουν τα περιττώματα των κατοικίδιών τους, στη διάρκεια της καθιερωμένης βόλτας.

Έτσι, όπως καθιέρωσε και η Πέτα Τίκβα, αποφάσισε να δημιουργήσει μια τράπεζα με το DNA όλων των σκυλιών της περιοχής, το οποίο θα λαμβάνεται από τα περιττώματα των τετράποδων ζώων. Με τον τρόπο αυτό, οι αρχές θα οδηγούνται άμεσα στους ιδιοκτήτες που «φροντίζουν» να μην κρατούν την πόλη καθαρή. Μάλιστα, οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώνουν «τσουχτερά» πρόστιμα.

Οι εξετάσεις DNA θα κοστίζουν γύρω στα 13 ευρώ, ποσό που θα καλύπτεται και με το παραπάνω από τα πρόστιμα, όπως λέει η εφημερίδα La Stampa.

Μήπως πρέπει να γίνει και στη Θεσσαλονίκη αυτό; Γιατί τα δίποδα ζώα δεν λένε να βάλουν μυαλό διαφορετικά..

4 σκέψεις σχετικά με το “Η μόνη λύση για τα δίποδα ζώα που έχουν σκύλους στην Θεσσαλονίκη

  1. Τί να πω Διαγόρα.. Αναρωτιέμαι αν αυτά τα δίποδα όντα αφήνουν το σκύλο να κάνουν την ανάγκη τους όπου να’ναι μες στο σπίτι τους..

  2. Μα, ακριβώς επειδή αυτό είναι ανέφικτο συνέλαβαν οι Ισραηλινοί και οι Ιταλοί την ιδέα της ανάλυσης DNA. Έτσι ώστε να στέλνουν τα πρόστιμα με το ταχυδρομείο.

  3. Συμφωνώ απολύτως με την λύση της πληρωμής ανθρώπων για καθαρισμό των αλσών (αν είχαμε δλδ), το θέμα είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας.
    Να θέσω και ένα ερώτημα ακόμη : Μήπως θα έπρεπε η δημοτική αστυνομία να κόβει πρόστιμα για όσους ελεεινούς αφήνουν τον σκύλο τους να μολύνει το πεζοδρόμιο ;

  4. Ως κάτοχος σκύλου έχω να πω οτι η κατάσταση στις ελληνικές μεγαλουπόλεις είναι απαράδεκτη σε αυτόν τον τομέα. Στο εξωτερικό υπάρχουν τεράστια πάρκα (μιλάμε για ολόκληρα άλση), όπου μπορούν ελεύθερα οι σκύλοι να κάνουν τις ανάγκες τους χωρίς να ενοχλούν τους «άτυχους» περαστικούς. Φυσικά, οι ιδιοκτήτες σκύλων πληρώνουν ένα σχετικό φόρο, για τα έξοδα του καθαρισμού από υπαλλήλους του δήμου. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πλήρωνα κι εγώ, αν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές στην Ελλάδα. Δυστυχώς, εδώ δεν υπάρχει πράσινο ούτε για δείγμα (ειδικά στη Θεσσαλονίκη) και πολλές φορές τυχαίνει τα ζώα να τα κάνουν στη μέση του δρόμου, με… απρόβλεπτες συνέπειες! Πιστεύω οτι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες να τα καθαρίζουν, γιατί δεν τους φταίει η σόλα κανενός!!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.