Πώς θα γεμίσει το άδειο μας παγκάρι;Συμβουλαί εκ του Πάτερ-Ίτσα

Ιδού αγαπητοί μου μερικοί τρόποι για να γιομίσουμε τα άδεια μας παγκάρια (μετά από θεία επιφώτιση(tm) ) :

 1. Αι τελεταί να αποκτήσουν σπόνσορες, οι οποίοι θα εκφωνούνται κατά την αρχή και το τέλος της τελετής (επί παραδείγματι στην αρχή ενός γάμου θα εκφωνείται εκ του άμβωνος: «αυτός ο γάμος είναι μια προσφορά της Σουβλάκιφον» )
 2. Στα παιδιά να δίνονται ονόματα εταιρειών οι οποίες θα επιχορηγούν το ναόν δι’αυτόν τον λόγο.
 3. Τα σκεύη θα ανασχεδιαστούν για να έχουν πάνω λογότυπα (πχ αντί του αντιαισθητικού επίχρυσου ποτηρίου με τη θεία κοινωνία(c), θα βάλουμε ένα καλαίσθητο μπουκάλι το οποίο θα αναγράφει πάνω «κούλα-κούλα θεία χάρης(c)»
 4. Τα ράσα θα αναδιαμορφωθούν ώστε να περιέχουν λογότυπα εταιρειών επάνω τους και θα αλλάξουμε τον χρωματισμό διατί είναι αντιαισθητικός και ντεμοντέ
 5. Οι ψαλμωδίες μας θα πρέπει να αλλαχθούν έτσι ώστε να περιέχουν διαφημιστικά σποτάκια εντός τους «π.χ. αντί για το βαρετό «κύριε ελέησον,κύριε ελέησον, κύριε ελέησον» θα λέει το καλαίσθητο «κύριε ελέησον, ΟΠΑΠ ελέησον το τζόκερ εκέρδισον».
 6. θα πρέπει να επιβληθεί ένα κατώτατον εισητήριο δια την είσοδο στον ναόν.. Δεν μπορεί ο κάθε μπατίρης να ζητά την θεία ευλογία(c) κούτρα εν έτει 2008! Έχουμε και έξοδα! Τζάμπα θα καίμε κοτζάμ πολυελαίους ; Ποιός θα τα πληρώσει αυτά; Ο παπάς και ο καντηλαναύτης; Κλέφτες θα γίνομε; Ζητιάνοι ; Μη έχοντας πού την κεφαλήν κλείναι;
 7. Να αντικατασταθούν τα κεριά με ηλεκτρονικές λαμπάδες με φορτιζόμενες μπαταρίες έτσι ώστε να κάνουμε οικονομία!
 8. Να βάλουμε νέον προσωπικό, σε πάσαν ναόν δια να σερβίρει καφέδες την ώρα που αρχίζει η λειτουργίαν το πρωί και να χρεώνουμε 5 ευρώ έκαστος. Τί έχουν δηλαδή τα μπο καφέ και τον χρεώνουν τόσον; Εμείς έχουμε και live ορχήστρα..
 9. Μια τολμηρή σκέψη θα ήταν να προσλάβουμε λουλουδούδες έτσι ώστε εν ώρα γάμου ή βαπτισίων να πετούν οι πιστοί γαρούφαλα αντί δια ρυζίου και λοιπών ζαρζαβατικών και έτσι να γλυτώσουμε την κόπωση από το μάζωμα του ρυζίου (βέβαια θα χάσουμε το πιλάφι αλλά δε βαριέσαι.. έχει ο θεός)
 10. Επίσης δια λόγους αναβάθμισης του ίματζ επιβάλλεται η αντικατάσταση των πολυελαίων με  ντίσκο-μπολς.
 11. Να προσφέρομε με κάθε 2 επισκέψεις εις τον ναό κι ένα dvd με ταινίες από την ζωή του Ιησού.
 12. Με κάθε 8 επισκέψεις να μπαίνει ο πιστός εις κλήρωσιν με δώρον επίσκεψειν εις τους Άγιους Τόπους με παραδοσιακόν μεταφορικόν μέσο γαϊδουράκι και διαμονή σε σούπερ λουξ στάβλο ενός αστέρα (αυτού της Βηθλεέμ) όπως ο μικρός χριστούλης μας .
 13. Τελευταίο μέτρο νομίζω πως θα πρέπει να τοποθετηθούν μηχανήματα λοταρίας με μοχλόν τα οποία αντί για τα γνωστά φρουτάκια, θα έχουν ζωάκια που συναντούμε στας αγίας γραφάς π.χ. προβατάκια, λύκους, τσοπάνηδες και ξυλουργούς.

4 σκέψεις σχετικά με το “Πώς θα γεμίσει το άδειο μας παγκάρι;Συμβουλαί εκ του Πάτερ-Ίτσα

 1. αγαπητέ εν Ευρώ αδερφέ ανορθόδοξε,
  Μέγα σύλληψης (φαντάζομαι εκ του Αγ.Πνεύματος(c) θεία επιφώτηση) η ιδέα του σερβιρίσματος αυθεντικού άρτου με μια τόσο ταπεινή τιμή! Θα πρότεινα δε να το ονομάσουμε «τίμιο άρτο»(c) και να το βγάλουμε με διάφορες γεύσεις π.χ. φράουλα, δαμάσκηνο, τσιχλόφουσκα και δια αυτούς που ξενύχτησαν αποκλειστική γεύση πατσά και σπλινάντερο..

 2. Νομίζω πως καλή ιδέαν θα ήτο να αποκτήσει το αντίδερον και η θείαν κοινωνίαν διαβαθμίσεις, που θα έχουν την ανάλογην τιμήν. Δια τους άπορους θα μοιράζεται εν ξεροκόμματον στην συμβολικήν τιμήν των 3 (τα τρία) ευρώ. Δια τους έχοντας θα προβλέπεται άρτος πολυτελείας με μόνον 10 ευρώ, ενώ δια τους ευπόρους συμπολίτας μας θα σερβίρεται ο αυθεντικός (ή τουλάχιστον έτσι θα λέμε) άρτος που εμοίρασε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός εις τους μαθητάς του…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.