Κινέζικο γάλα και πράσινα άλογα

Η γαλακτοκομική εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας, στην οποία ανήκει η κινεζική «Sanlu» όπου παρουσιάστηκαν τα πρώτα μολυσμένα γάλατα, ανακοίνωσε πως εδώ και καιρό προσπαθούσε να πείσει τους Κινέζους εταίρους της να αποσύρουν τα κουτιά από τα σουπερμάρκετ.

Μέσα ενημέρωσης της Κίνας αναφέρουν, πως η απάτη της προσθήκης μελαμίνης στο γάλα, γινόταν εδώ και αρκετά χρόνια, κάτω από τη μύτη των υπηρεσιών ελέγχου τροφίμων.

Όπως ανακοινώθηκε, ο επικεφαλής της κινεζικής Υπηρεσίας Ελέγχου Τροφίμων, Λι Τσανγκ Τσιανγκ υπέβαλε την παραίτησή του το πρωί εξαιτίας του σκανδάλου.

Για όσους νομίζουν πως αυτή η υπόθεση αφορά μόνον τις κινέζικες εταιρείες το παραπάνω απόσπασμα δείχνει ξεκάθαρα πως μια εταιρεία από χώρα πρώην αποικία της Αγγλίας γνώριζε για το θέμα και δεν έκανε τίποτε γι’αυτό (η φράση «προσπαθούσε να πείσει τους Κινέζους» την βρίσκω ηλίθια εσείς; ). Φυσικά δεν είναι το πρόβλημα μόνο στη σκόνη γάλακτος ή στο ίδιο το γάλα – έχει επεκταθεί το σκάνδαλο στα γιαούρτια και στα παγωτά.

Επίσης το πρακτορείο Associated Press χθες ανακοίνωσε πως βρέθηκε γάλα της Νεστλέ στο Χονγκ Κονγκ με ίχνη μελαμίνης. Τέλος να σημειωθεί πως και τα ζώα μας τρώνε μελαμίνη λόγω νοθευμένων τροφών για ζώα..

Όταν το κέρδος σημαίνει περισσότερα από το γέλιο ενός μωρού αυτά τα φαινόμενα θα ‘ναι καθημερινά..

Να χαίρεστε τον υπαρκτό καπιταλισμό φίλτατοι κινέζοι..

Περισσότερα:

Hong Kong finds melamine in Nestle milk from China

Top Three Brands of Liquid Milk Contaminated, Say Administrators

http://www.chinadaily.com.cn/china/2008-09/17/content_7032353.htm

http://www.care2.com/news/member/444815876/885634