Χαρακτηριστικά της Λευκής Επανάστασης

Ένα απο τα χαρακτηριστικά της λευκής επανάστασης, είναι ότι δεν θα είναι κάπου φανερά δημοσιευμένη η βίβλος της. Όμως εάν θέλουμε να αποτυπώσουμε τους βασικούς άξονές της, τότε μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα παρακάτω:

 1. Επανίδρυση της Δημοκρατίας. Η κοινοβουλευτική – αντιπροσωπευτική- δημοκρατία ήταν η καλύτερη επιλογή σε προηγούμενες εποχές. Με την τεχνολογική εξέλιξη καθώς και τον εκφυλισμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας απαιτείται όπως επαναπροσδιοριστεί ο τρόπος που θα μπορεί η πλειοψηφία να επιβάλλει τις απόψεις της. Η κοινωνία απαιταί να έχει άποψη για όλα τα μεγάλα ζητήματα (οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, εξωτερικής πολιτικής κτλ). Η πλειοψηφία πρέπει να καθορίζει τις εξελίξεις:
  – Ας καθορίσει ο ελληνικός λαός εάν θέλει ή όχι ιδιωτικά πανεπιστήμια
  – Ας καθορίσει ο ελληνικός λαός εάν θέλει ή όχι να είμαστε σε έναν διεθνή οργανισμό (ΝΑΤΟ, Ε.Ε. κ.ο.κ.)
  Η σημερινή κατάσταση που οι κυβερνήσεις δεν εμπιστεύονται την κρίση του «κυρίαρχου» ελληνικού λαού είναι σαν να λέμε ότι ο ελληνικός λαός είναι ανώριμος να λάβει αποφάσεις. Αυτό που υποστηρίζουν δηλαδή όλα τα μοναρχικά καθεστώτα. Μπορούμε όμως να εντοπίσουμε δεκάδες και άλλα επιχειρήματα μέσω των οποίων διαφαίνεται ότι το πολιτικό σύστημα έχει πολλά καρκινώματα μοναρχίας.
 2. Αλλαγή εκλογικού συστήματος. Όλα τα επιχειρήματα υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής καταρρέουν και πλέον είναι απαίτηση της κοινωνίας να υπάρχει απλή αναλογική. Δεν είναι πολιτικό αδιέξοδο ο δικομματισμός; Δεν θα δημιουργήσει ανάχωμα υπέρ της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης ο περιορισμός του κομματικού κράτους; Αυτού του κράτους που λειτουργεί υπέρ της υπεράσπισης των συμφερόντων του κόμματος παρά των εθνικών συμφερόντων καθώς και των συμφερόντων της πλειοψηφίας; Αυτού του κράτους που διαχωρίζει τους έλληνες πολίτες με μία ποδοσφαιρική νοοτροπία σε δεξιούς και αριστερούς, κατά αντιστοιχία σε ολυμπιακούς και παναθηναϊκούς (βλ.πράσινους και γαλάζιους στη Ρώμη).
 3. Ανακατανομή του πλούτου. Όλοι όσοι έχουν πλουτίσει ξέρουμε ότι δεν το έχουν κάνει σεβόμενοι τους κανόνες της ηθικής. Τα όρια της επιχειρηματικότητας είναι πλέον εντοπισμένα, ακόμα και από ακαδημαϊκούς του χώρου, στα όρια της παρανομίας. Όπως λέει και εύστοχα ο λαός μας, αυτοί που έχουν χτίσει περιουσίες δεν έχουν πάει με τον σταυρό στο χέρι. Αντιθέτως στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν «πατήσει επί πτωμάτων», έχουν εκτελέσει βρώμικες αποστολές για την ομπρέλα που τους προστατεύει κτλ.
 4. Απόδοση δικαιοσύνης. Να τιμωρηθούν όσοι έχουν λεηλατήσει τον δημόσιο πλούτο. Είμαστε χρεωμένοι ως κράτος και «κάθε ελληνικό νοικοκυριό χρωστάει.. τόσες χιλιάδες ευρώ» γιατί ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ. Είναι προκλητικό, αυτοί που δεν είναι τίποτα παραπάνω από θρασύτατοι κλέφτες, απατεώνες και εγκληματίες να είναι στο προσκήνιο της ελληνικής κοινωνίας. Πώς μπορεί κάποιος να είναι νομοταγής πολίτης όταν αυτοί που έχουν καταστρατηγήσει τους νόμους να μην διώκονται και μάλιστα να είναι στο επίκεντρο της ελληνικής κοινωνίας;
 5. Επαναφορά των σημαντικών αξιών, αυτών που αποτελούσαν την ραχοκοκκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, και αποτέλεσαν μέρος του ορισμού «Ελληνισμός»: σεβαστός στην ανθρώπινη ζωή, φιλότιμο, ντομπροσύνη, αξιοκρατία, αγνή και βαθιά αγάπη προς την πατρίδα, ευγένεια ψυχής, φιλοξενία κτλ.
 6. Επιβράβευση σε αυτούς που πορεύονται σεβόμενοι τις αρχές της κοινωνίας. Όλοι αυτοί που πορεύονται σεβόμενοι τις βασικές παραδοσιακές αρχές της ελληνικής κοινωνίας όχι μόνο δεν επαινούνται, όχι μόνο δεν είναι στον δρόμο να γίνουν επιτυχημένοι, αλλά αντιθέτως θεωρούνται «εκτός μόδας», γραφικοί και συντηρητικοί. Για να πετύχεις, πρέπει να είσαι θρασύς, ψεύτης, να μη σέβεσαι τον διπλανό σου, να νοιάζεσαι μόνο για σένα να είσαι εγωκεντρικός κτλ
 7. Πολιτισμική ανάταση. Δυστυχώς στο σκοτάδι δεν δημιουργούνται αξίες. «Ηθοποιός σημαίνει φως» – Πολιτισμός σημαίνει φως. Η τουρκιά και το Hollywood έχουν αλώσει την πολιτιστική μας ζωή, θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική μας ταυτότητα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο ελληνικός πολιτισμός είναι η μεγαλύτερη εγγύηση/ άμυνα για να διατηρηθεί το έθνος μας και να ξεκολλήσει η ελληνική κοινωνία από το κύλισμα από «βυθό σε βυθό».

(κομμάτι από το άρθρο «βίβλος της Λευκής Επανάστασης» του περιοδικού ΝΕΜΕCIS, τεύχος 89, γραμμένο από τον Γιάννη Ψαρέλη , χημικού, MSc,MBA)