Η κατάντια του Νεοέλληνα..

Αυτό το γράμμα στάλθηκε στην εκπομπή του Κούλογλου, με αφορμή ένα ρεπορτάζ για τα ναρκωτικά και την αντίδραση των κατοίκων της Εξοχής, ενός χωριού κοντά στη θεσσαλονίκη στην ίδρυση χώρων αποτοξίνωσης:

Sent: Wednesday, May 11, 2005 5:12 PM

Αγαπητέ κ. Κούλογλου, χαίρετε.
Μην απορείτε για την αντίδραση των κατοίκων της Εξοχής Θεσσαλονίκης. Εδώ πάρα πολλοί συμπατριώτες μας δε θέλουν να νοικιάσουν τα σπίτια τους σε οικογένειες με μικρά παιδιά (ακόμα και ένα) για να έχουν την ησυχία τους, λες και δε βγήκαν αυτοί από κοιλιά μητέρας ή δεν υπήρξαν ποτέ τους παιδιά!

Πως λοιπόν να δεχθούν οι κάτοικοι της Εξοχής χρήστες στην περιοχή τους; Σας παρακαλώ πολύ μην τους βάζετε δύσκολα και μην τους ζητάτε να είναι καλύτεροι Έλληνες από τους υπόλοιπους! Δεν φταίξανε σε τίποτα να σηκώσουν αυτοί οι καημένοι το βάρος της ανθρωπιάς των Ελλήνων τη στιγμή που οι υπόλοιποι κάνουν χειρότερα. Δικαιοσύνη ζητούν οι άνθρωποι, δεν το καταλάβατε;
Συγχαρητήρια για τις εκπομπές σας.

Θερμή παράκληση, να κάνετε περισσότερες εκπομπές που να αναδεικνύουν την ξεφτίλα της Ελληνικής νοοτροπίας σε πολλά κοινωνικά θέματα, μήπως και διδαχθούν οι νεότεροι.

Σε αυτό το γράμμα (που δημοσιεύθηκε στο site http://www.rwf.com και είναι παλιό μεν επίκαιρο δε) φαίνεται ο ‘ωχαδερφισμός’ και η πλήρης αδιαφορία του νεοέλληνα, ο οποίος ζητάει από έναν καταξιωμένο δημοσιογράφο να μην ανεβάζει ψηλά τον πήχυ των ‘ιδανικών’ και της ‘ηθικής’ των κατοίκων ενός χωριού (όχι μόνο πληθυσμιακά αλλά και με χωριάτικη αντίληψη) με τη γελοία δικαιολογία ‘πως και οι άλλοι Έλληνες το ίδιο καθίκια είναι’.

Με λίγα λόγια ζητάνε το ‘δικαίωμα’ να είναι όσο απάνθρωποι και βιαστές ψυχών είναι και οι υπόλοιποι νεοέλληνες. Γιατί δηλαδή; Μόνο οι υπόλοιποι θα πηδάνε τους αδύναμους; Θέλουν και αυτοί το δικαίωμα στο πήδημα! Και μετά την Κυριακή μπορούν να εξομολογηθούν την ‘αμαρτία’ και από Δευτέρα ξαναρχίζουν το πήδημα..

Δηλαδή οι κακόμοιροι και αιχμάλωτοι χρήστες να βρουν χώρους για αποτοξίνωση μακριά από τον πολιτισμό (ίσως πάνω σε κανένα βουνό παρέα με τις αρκούδες) έτσι ώστε να μην ‘ενοχλούνται’ οι φτωχοί πλην τίμιοι κάτοικοι ενός χωριού.

Ρε δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ που θέλουμε να λεγόμαστε και ‘Ευρωπαίοι’..