Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο η Καρολίνα Πελενδρίτου

«Αν όλα τα παιδιά της Γης δίναν γερά τα χέρια και μεις φιλειρηνικοί, ιδεολόγοι και ελεύθεροι φωνάζουμε: Ακούει κανείς, ζητείται ΕΛΠΙΣ». Ρίτσος

Πεκίνο: Η Καρολίνα Πελενδρίτου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο στην κατηγορία SB12 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Πελενδρίτου σημείωσε χρόνο 1.17,58. Στα προκριματικά του αγωνίσματος που έγιναν τα ξημερώματα, η Καρολίνα είχε πετύχει νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 1.16,82. Δεύτερη κατετάγη η Ισπανίδα Σάντρα Γκόμεζ με χρόνο 1.18,06.

Υπενθυμίζεται ότι η Πελενδρίτου, είχε κατακτήσει το Χρυσό Μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας στο πρόσθιο SB13, σημειώνοντας και πάλι παγκόσμια επίδοση.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου θα συμμετάσχει και στα 200 μέρα μεικτή, αγώνισμα που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Εξάλλου, στα 100 μ ελεύθερο S6 ο Ανδρέας Ποταμίτης αποκλείστηκε αφού έπεσε στην πισίνα πριν την έναρξη της προκριματικής του σειράς.

Στον στίβο και στα 200, T46, ο Αντώνης Αρέστη προκρίθηκε στον τελικό, κατακτώντας την πρώτη θέση στη σειρά με χρόνο 22.43 που αποτελεί την καλύτερη φετινή ατομική επίδοση. Ο τελικός θα διεξαχθεί αύριο στις 14:33.

Ο τέταρτος αθλητής της κυπριακής αποστολής, ο Ευριπίδης Γεωργίου αγωνίστηκε χθες, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων ήταν 13ος με 560 βαθμούς. Ο πρωταθλητή μας δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθειά του αφού πέτυχε την καλύτερη επίδοση που είχε ποτέ στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παραολυμπιακής μας ομάδας, φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης των 13ον Παραολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, όπου έλαμψε και πάλι το κατάμεστο Στάδιο «Φωλιά του πουλιού». Συγκινητικές στιγμές έζησαν οι 91,000 θεατές αλλά και εκατομμύρια άνθρωποι που παρακολούθησαν την τελετή Έναρξης των Αγώνων.

Αυτοί είναι οι αληθινοί ολυμπιακοί αγώνες – με αθλητές που δίνουν αγώνες με την καρδιά τους και όχι με τα στεροειδή στις φλέβες τους..