Άδωνης εναντίον Ιησούς.. Ποιός έκλεψε ποιόν;

Ένα βίντεο που αποδεικνύει την κλοπή της αρχαιοελληνικής μυθολογίας γύρω από τον θεό Άδωνη και οι ομοιότητες του με την εβραϊκή προπαγάνδα.

Φιλοξενείται και στην ιστοσελίδα http://www.epanellinismos.com

6 σκέψεις σχετικά με το “Άδωνης εναντίον Ιησούς.. Ποιός έκλεψε ποιόν;

 1. Ως έλληνα με προσβάλει το σχόλιο σου. 😉

  Η γενικευμένη χρήση χιούμορ υπήρξε κυρίως η απάντηση στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και επιβίωσης. Ειδικά το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός αποτελεί παράδοση των ασκενάζι και αποτελεί προϊόν μιας θρησκευτικής παράδοσης (χασιδισμός) που αναπτύχθηκε στην Πολωνία ως η μοναδική δυνατή αντίδραση στις σφαγές των πογκρόμ. Αντίθετα οι σεφαραδίτες γενικώς είναι πιο λυρικοί – χαρακτηριστικά αναφέρω οτι τα εβραϊκά σπίτια στην Θεσσαλονίκη, μέχρι την εκδυτικοποίησης της στα τέλη του 19ου, ήταν εσωτερικά βαμμένα γαλάζια για να θυμίζουν τον ουρανό και άρα την ελπίδα.

 2. Σίγουρα θα υπήρχε κάτι διαφορετικό, απλά για τα δικά μου μέτρα και σταθμά το ιδανικό θα ήταν να μην υπήρχε ιερατείο, γιατί έτσι θα απαλάσσονταν ο κόσμος από μια ανόητη δικαιολογία για δημιουργία ρατσιστικών συμπεριφορών.

  Δεν θεωρώ πως είμαι «ανώτερος» ή «ευφυέστερος» επειδή είμαι άθεος και άθρησκος, ούτε μισώ κάποιον λαό γιατί «έφτιαξε» μια θρησκεία στα δικά του μέτρα και σταθμά. Πιστεύω όμως ακράδαντα πως ενώ οι άνθρωποι με την δική μου «κοσμοθεώρηση» μπορούν να συμβιώσουν και να συνυπάρξουν με ανθρώπους διαφορετικής θρησκευτικής επιλογής, οι τελευταίοι αρνούνται να πιστέψουν πως κάποιος χωρίς τα δικά τους πιστεύω μπορεί να ανήκει στην ομάδα τους και τον περιθωριοποιούν στις περισσότερες περιπτώσεις. Φυσικά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.
  Δυστυχώς οι θρησκείες έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους για να εξουσιάζουν άλλους ανθρώπους και να τους κάνουν να νιώθουν ‘ασφαλείς’ μέσα στο κοπάδι. Αυτή είναι η δική μου θεώρηση.
  Και παρεπιπτόντως ήθελα να σου πω πως διαβάζοντας περιοδικά όπως το jewlarious.com διαπιστώνω πως έχετε πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ. Ξέρεις η αίσθηση του χιούμορ διακρίνει ανθρώπους με ανεπτυγμένη την αίσθηση του αυτοσαρκασμού αλλά και ευαίσθητους. Σε πληροφορώ ότι πολλοί Έλληνες δεν έχουν καθόλου χιούμορ.
  Ελπίζω να διάβαζες το ποστ μου με το εβραϊκό χιούμορ (τα βρήκα στο jewlarious.com) :
  https://stardust30.wordpress.com/2008/09/07/jewish-humor/

 3. Μα ακριβώς έτσι εξαπλώνονται οι θρησκείες: οι έλληνες αποφάσισαν να δεχτούν το δωδεκάθεο των εκ Βορρά φύλλων, οι εβραίοι αποφάσισαν να δεχτούν τον (βιβλικό) Θεό και ούτω καθεξής. Αντίστοιχα οι ανατολικές θεότητες είχαν τεράστια εξάπλωση στον ελληνιστικό κόσμο και αν δεν είχε υπάρξει ο Χριστιανισμός τότε πολύ πιθανόν να μιλούσαμε όχι για Αρχιεπίσκοπο αλλά για Πρωθιερέα της Ισιδος.

  Η ερώτηση μου πηγάζει από την αλλεργία μου στη συνεχή υπενθύμιση οτι ο Χριστιανισμός είναι εβραϊκής προελεύσεως και άρα ξένος προς το αυθεντικό ελληνικό πνεύμα. Συχνά έχω την εντύπωση, ειδικά από τους ένθερμους δωδεκαθειστές, οτι αυτό γίνεται είτε για να εκμεταλλευθούν τα αντιεβραικά αντανακλαστικά των ακροατών τους, είτε οφείλεται σε δικές τους ιδεολογίες περί των εβραίων συμπολιτών τους. Μάλιστα έχει τύχει συχνά να βλέπω χριστιανούς απολογητές να προσπαθούν να αναιρέσουν αυτή την «κατηγορία», ενώ οι δωδεκαθειστές να επιμένουν.

  Αυτά στα λέω με σκοπό να αποσαφηνίσω οτι όντως αισθάνθηκα μια ενόχληση με τη επισήμανση του όρου εβραϊκός αλλά χωρίς να θέλω να σου αποδώσω την όποια κακή προαίρεση. 🙂

 4. Abravanet, οι γραφές των χριστιανών είναι εβραϊκής προέλευσης καθαρά.
  Δεν προωθούν τον χριστιανισμό οι εβραίοι αλλά η μυθολογία τους (η αγία γραφή δηλαδή) είναι μια προπαγάνδα για το πόσο ‘αγαπητό’ έθνος είναι από τον θεό. Όταν σφάζουν αλλοεθνείς τους το κάνουν επειδή έχουν ‘θεϊκή’ εντολή και ‘υπόσχεση’ για να κατακτήσουν όλη την περιοχή της σημερινής Παλαιστίνης.
  Φυσικά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και γίνεται από κάθε λαό ξεχωριστά μέσω της μυθολογίας του. Και οι αρχαίοι Έλληνες δηλαδή είχαν τη μυθολογία τους στην οποία προπαγάνδιζαν την ‘ανωτερότητά τους’ έναντι των άλλων λαών.
  Δεν καταλαβαίνω όμως πως γίνεται να παίρνει ένας ξένος λαός τη μυθολογία ενός άλλου και να την κάνει επίσημη θρησκεία. Είναι ακριβώς σαν να έπαιρναν οι εβραίοι την μυθολογία των δωδεκαθεϊστών και να την επισημοποιούσαν σαν κρατική θρησκεία. Στέκει αυτό ; Όχι βέβαια.
  Σήμερα θα ήμουν το ίδιο θυμωμένος αν είχαμε ‘δωδεκαθεϊσμό’ σαν επίσημη θρησκεία της Ελλάδας, και θα έλεγα τα ίδια για το θρησκευτικό καθεστώς. Δεν είμαι δηλαδή κατά των εβραίων αλλά κατά των Ελλήνων που όντας εύπιστοι πιστεύουν σε μια ανόητη μυθολογία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.