Η ζούγκλα της αγοράς αναβολικών του ίντερνετ..

Επικίνδυνα. Αυτή ήταν η πρώτη λέξη από το στόμα του επιστήμονα αφού είδε τα αποτελέσματα δοκιμών σε τρεις παρτίδες από τα αναβολικά στεροειδή που το «The Courant»(courant.com) αγόρασε από τη μαύρη αγορά μέσω ιστοσελίδων στην Πολωνία, την Ισπανία και τη Μολδαβία. Απερίσκεπτη ήταν μια άλλη περιγραφή. Δηλητήριο, μια τρίτη.
Δοκιμές από μια ομάδα στο βορειοανατολικό Εργαστηρίων στο Βερολίνο, υπό την ηγεσία του William Ullmann, έδειξε μια μικρή ποσότητα μολύβδου σε ένα από τα στεροειδή δείγματα, ένα ενέσιμο υγρό με το οποίο οι χρήστες χτυπούν στους μυς τους.
Ίχνη του απαγορευμένου, καρκινογενές cattle fattener(παχυντικό βοοειδών) βρέθηκαν σε ένα δεύτερο δείγμα. Το ένα τρίτο των στεροειδών αποδείχθηκε ότι είχαν σχεδόν διπλάσια ποσότητα ουσιών από το ποσό που αναφέρεται στην ετικέτα, οδηγώντας στην αύξηση των ανησυχιών για υπερδοσολογία. Το ένα τέταρτο ήταν χαρακτηρισμένα με την ονομασία ενός στεροειδούς, όμως στην πραγματικότητα ήταν άλλο. Το ένα πέμπτο των δειγμάτων περιείχε ίχνη ενός εύφλεκτου υγρού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικών.
Αυτός είναι ο λόγος που ομοσπονδιακοί πράκτορες, εισαγγελείς ναρκωτικών και οι ελεγκτές της φαρμακοβιομηχανίας δηλώνουν πως βρίσκουν τα στεροειδή που κυκλοφορούν στο ίντερνετ τρομακτικά.
«Εσείς δεν θα θέλατε τα αγαπημένα σας πρόσωπα οπουδήποτε κοντά σε αυτό το πράγμα,» είπε ο Ullmann, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής των Northeast Laboratories. Στα εργαστήρια αυτά δοκιμάζει ναρκωτικά, τρόφιμα, τον αέρα, το νερό, το έδαφος και μια πλειάδα άλλων ενώσεων για τη βιομηχανία και τους πελάτες της κυβέρνησης από το 1976.


Ο Ullmann είναι ο πρώην διευθυντής του τομέα εργαστηρίων του Πολιτειακού Υπουργείου στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας, και είναι ένας επιστήμονας με 55 χρόνια εμπειρίας. Η ομάδα του στα βορειοανατολικά ανέλυσε 13 δείγματα που ελέγχθηκαν με τη χρήση φυσικού αέριου φασματογράφου. Τα δείγματα ατμοποιήθηκαν, στη συνέχεια διοχετεύθηκαν σε μια στήλη φυσικού αερίου, και τα τμήματά τους καταγράφηκαν στις εκτυπώσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ο Ullmann δήλωσε ότι αυτό ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποστολές που έχει χειριστεί, και τα ευρήματα ήταν ανησυχητικά.


Η ομάδα διαπίστωσε μικρές ποσότητες αρσενικού και κασσίτερου στο δείγμα των Deca Durabolin [από vipershop.org, Ισπανία], ένα από τα πιο δημοφιλή στεροειδή για bodybuilding . Κατά την απορρόφησή του από body builders σε μια περίοδο 10-12 εβδομάδων, ο κασσίτερος μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ίλιγγους και προβλήματα στο νευρικό σύστημα, ο Ullmann είπε. Το αρσενικό – (τριμεθυλοσιλυλο αρσενικό οξύ) – μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.
Η ομάδα διαπίστωσε μικρές ποσότητες μολύβδου στο φιαλίδιο του υγρού «Equipoise» [από vipershop.org, Ισπανία], ένα ενέσιμο στεροειδών. Ο μόλυβδος μπορεί να προκαλέσει ασθένειες παρόμοιες με τον κασσίτερο όπως δηλητηρίαση, και μάλιστα πολύ πιο σοβαρή. Ίχνη βενζυλοχλωριδίου εμφανίστηκαν επίσης , ένα συντηρητικό που μπορεί να παράγει πνευμονικό οίδημα (υγρό στους πνεύμονες).
«Όπως και ο κασσίτερος, ο μόλυβδος είναι ένα αθροιστικό δηλητήριο. Πρώτα πηγαίνει στο μαλακό ιστό, τότε κατευθύνεται καθ ‘οδόν στα κόκαλα, όπου μπορεί να αποθηκευτεί για χρόνια και να ελευθερωθεί από μια ασθένεια ή αντίδραση σε φαρμακευτική αγωγή. «Και εδώ, τα χτυπάς κατ’ ευθείαν στους μυς σου,» ο Ullmann είπε.
Μέσα στην τεστοστερόνη «Enanthate» [από το marssel4bolex.com, στην Πολωνία], η ομάδα διαπίστωσε ίχνη diethylstilbestrol, που χρησιμοποιήθηκε ως αυξητικός παράγοντας στα βοοειδή. Το Diethylstilbestrol είχε απαγορευτεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατά τη δεκαετία του 1970 για τα ζώα που χρησιμοποιούνται για τρόφιμα, επειδή διαπιστώθηκε ότι προκαλούν καρκίνο.
Η Diethylstilbestrol, επίσης γνωστή ως DES, χρησιμοποιήθηκε ως συνθετικό οιστρογόνο για τις εγκύους από τη δεκαετία του 1950 έως τις αρχές του 1970, όπου ήταν συνδεδεμένο με καρκίνο στον κόλπο.
«Αυτή θα ‘πρεπε να είναι η απάντηση σε γεωργούς που εκτρέφουν ζώα φάρμας,» ο Ullmann είπε. «Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιείται ως αυξητικό κάπου στον κόσμο.»

Παρεν�ργειες απο χρήση στεροειδών
Παρενέργειες απο χρήση στεροειδών

Ίχνη εύφλεκτης Φουρφουράλης, που χρησιμοποιείται για να κάνουν τα πλαστικά, εμφανίστηκε στο δείγμα Bionabol [από vipershop.org, Ισπανία].
«Δεν ξέρω πώς αυτή βρέθηκε εκεί,» Ullmann είπε. «Είναι ένας μολυσματικός παράγοντας σε αυτή την περίπτωση. Θα μπορούσε να έχει γίνει με τη χρήση βρώμικου εξοπλισμού , ή ίσως και ο εξοπλισμός να χρησιμοποιήθηκε για κάτι άλλο προηγουμένως.»
Στη συνέχεια ήρθαν οι δοκιμές σχετικά με το «Winstrol» [από vipershop.org, Ισπανία], η εμπορική επωνυμία για το stanazolol, το ισχυρό στεροειδές το οποίο συνδέεται με την υπόθεση τιμωρίας του αθλητή του μπέιζμπολ Rafael Palmeiro.
Η ετικέτα της φιάλης, που αποστάλθηκε από τη Μαδρίτη, δήλωνε πως το κάθε χάπι περιείχε 50 χιλιοστόγραμμα. Ο Ullmann και η ομάδα του βρήκαν πως περιείχαν 91 χιλιοστόγραμμα η κάθε μία, μία συγκέντρωση από στεροειδή 82 τοις εκατό υψηλότερο από το ποσό της ετικέτας.
«Είναι φορτωμένα και δεν υπάρχουν οδηγίες για το πώς να λάβει κανείς τη σωστή δόση,» είπε ο Ullmann.
«Έχω την εντύπωση, ότι είναι καταραμένα επικίνδυνο. Εάν ένα παιδί πάρει μία από αυτές, μπορεί να πιστεύει ότι δύο είναι καλά, και τρία είναι ακόμη καλύτερο. Τότε τα πράγματα γίνονται σοβαρά», είπε ο Ullmann για την απειλή υπερδοσολογίας.
Γιατροί, bodybuilders και πρώην παρανομούντες  στεροειδών δήλωσαν στο «The Courant» ότι άπειροι χρήστες τείνουν να λάβουν περισσότερα από τα ναρκωτικά απ ‘ό, τι λιγότερο. Παίρνουν μόνοι τους ιατρικές ουσίες, μετά αναζητούν συμβουλές έμπειρων χρηστών στα online chat rooms των ιστοσελίδων steroid.com και elitefitness.com.

Όλα τα δείγματα της δοκιμής ήταν θετικά για στεροειδή, αλλά είχαν κάποιες δόσεις που ήταν σημαντικά ασθενέστερες από τα χαρακτηρισμένα ποσά στην ετικέτα.
Ο Ullmann είπε πως αυτό υποδείκνυε ότι, είτε οι χημικές ουσίες σε αυτά τα δείγματα ήταν παλιά και έχασαν την δραστικότητα τους, ή ότι μικροπωλητές στεροειδών είχαν αραιώσει τα χημικά προϊόντα για να επεκτείνουν το προϊόν, όπως στην ηρωίνη, κοκαΐνη και μαριχουάνα είναι γνωστό ότι οι έμποροι κάνουν.
Ένα δεύτερο δείγμα του Deca Durabolin [από marssel4bolex.com, την Πολωνία] θα αποδεικνυόταν με λάθος ετικέτα. Αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ακόμη ισχυρό στεροειδές, η προπιονική τεστοστερόνη.
«Είναι σαν να λαμβάνει κανείς ένα φάρμακο με λάθος ετικέτα από ένα φαρμακείο. Δεν γνωρίζει τί λαμβάνεις,» ο Ullmann είπε.
«Αυτό προχωρά πέρα από τις ανησυχίες σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία της κατάχρησης στεροειδών,» είπε ο Ullmann αφού λήφθηκαν τα αποτελέσματα των δοκιμών.
«Πρώτον, έχετε την επισήμανση του προβλήματος. Αν δεν υπάρχουν οδηγίες για το πόσα πρέπει να ληφθούν σε χρονικό διάστημα 24 ωρών, δεν θα ήταν δύσκολο να φτάσει κανείς σε υπερδοσολογία. Το όλο θέμα είναι απερίσκεπτο. Δείχνει φθηνή παραγωγή. Φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ήταν προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αναμειγνύονται οι ενώσεις.
«Είναι όλα πολύ ανησυχητικά».

Το άρθρο αυτό είναι από την ιστοσελίδα http://www.bodyofscience.com/ (θα τη βρείτε με περισσότερες λεπτομέρειες στον τομέα Lab Reports και στην αναζήτηση «Poison in a package»)και τη μετέφρασα για να δει κανείς τους «κρυμένους» κινδύνους όταν κανείς αγοράζει αναβολικά μέσω ιστοσελίδων. Ένα ακόμη πολύ αξιόλογο site για την υπερδοσολογία αναβολικών είναι αυτό: http://www.medicinenet.com/anabolic_steroid_abuse/page3.htm

Είμαι κατά των αναβολικών ουσιών είτε πρόκειται για επαγγελματικό αθλητισμό είτε πρόκειται για χρήση στο body building.

2 σκέψεις σχετικά με το “Η ζούγκλα της αγοράς αναβολικών του ίντερνετ..

 1. Ενεσούλα μου, τέτοια θέματα με αγγίζουν γιατί ως αθλούμενος βλέπω πολλά και στο χώρο του γυμναστηρίου (από άτομα που πίνουν αγνώστου ταυτότητος σκευάσματα για βελτίωση των επιδόσεών τους) αλλά και έξω από αυτόν.
  Με ενοχλεί που για πολλούς οι «φουσκωτοί» είναι πρότυπο καλής φυσικής κατάστασης.
  Τα καλύτερα αναβολικά όπως έχω πει και στο παρελθόν είναι η μουσική, οι άνθρωποι που αγαπάμε και οι όμορφες στιγμές που ζούμε μαζί τους.
  Και μην νομίζεις πως εδώ τελείωσα με το θέμα.. Καθημερινά θα ψάχνω τα καλύτερα άρθρα και θα τα ανεβάζω.

 2. Μακριά από κάθε είδους φάρμακα, εκτός αν είναι απαραίτητα για την υγεία σας και με συνταγή γιατρού.
  Μην παίρνετε ιδιαίτερα, τέτοια άγνωστα κατασκευάσματα.
  Μας έχουν πεθάνει 20χρονοι από αναβολικά στην εντατική, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!!!
  Mπράβο που έκανες τέτοια ανάρτηση.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.