Η καρέκλα που σκοτώνει..

Μη τη βλπετε αθώα.. φάτε την πριν σας φάει !!
Μη τη βλέπετε αθώα.. "φάτε" την πριν σας "φάει" !!

Αλήθεια ξέρατε ότι η καθιστική ζωή σας σκοτώνει σιγά-σιγά το ίδιο πετυχημένα με την ανθυγιεινή διατροφή; Αν υπολογίσετε τις ώρες που κάθεστε (ιδίως όσοι κάνουν δουλειά γραφείου όπως εγώ) τότε θα τρομάξετε από το γεγονός πως το σώμα μένει ακίνητο για τόσες πολλές ώρες και το μόνο που κάνει είναι να κινεί ελάχιστα τα δάχτυλα.

Και δεν είναι μόνο η καρέκλα της δουλειάς. Είναι το κάθισμα του αυτοκινήτου, του σπιτιού, της καφετέριας, του σκυλάδικου, του μπουζουξίδικου, του κλαμπ (και μη μου πείτε ότι όσοι πάτε σε κλαμπ ή μπουζούκια χορεύετε μέχρι τελικής πτώσης γιατί θα πείτε ψέματα). Έβλεπα τις προάλλες στην παραλία της Θεσσαλονίκης 2 παχύσαρκες γυναίκες και έναν άντρα να γκρινιάζει ο ένας στον άλλον «είναι μακριά ακόμα;» Έλεος δηλαδή.. Λες και τα πόδια είναι μόνο για να πηγαίνουμε τουαλέτα όταν χρειαστεί.. Πάλι καλά που το περπάτημα δεν το ξεχνάς με τον καιρό γιατί αλλιώς..

Έχει υπολογιστεί πως μία μέρα ακινησίας ισοδυναμεί με χάσιμο 5 ημερών από τη ζωή μας. Όταν το σώμα δεν ασκείται, οι φλέβες συστέλλονται, η πίεση και ο μεταβολισμός πέφτει, το σώμα συσσωρεύει λίπος, οι μύες ατροφούν, η διάθεση πέφτει λόγω έλλειψης αδρεναλίνης.

Γι’ αυτό λοιπόν πετάξτε καρέκλες, καναπέδες, ντιβάνια και πολυθρόνες και πάρτε τους δρόμους, τα βουνά ή τα γυμναστήρια γιατί η ζωή είναι ωραία όταν κινείσαι..