Αν είσαι ισλαμιστής δεν πετάς με αεροπλάνο! Πάρε πατίνι καλύτερα..

Σύμφωνα με άρθρο του Z magazine:

Για να σώσω το χωριό πρεπε να το κάψω - Για να σώσω το Σύνταγμα πρεπε να το καταστρψω..
Για να σώσω το χωριό έπρεπε να το κάψω - Για να σώσω το Σύνταγμα έπρεπε να το καταστρέψω..

Σε μια απόφαση που εκδόθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2008 στις ΗΠΑ , η επιτροπή τριών δικαστών δήλωσε πως «Η φυλή ή η εθνική προέλευση ενός επιβάτη μπορεί, ανάλογα με το πλαίσιο, να είναι σημαντική πληροφορία στο συνολικό μίγμα των πληροφοριών που εγείρουν ανησυχίες πως η μεταφορά ενός επιβάτη «μπορεί να είναι» εχθρική για την ασφάλεια.» Αυτή η δήλωση δείχνει ότι αυτοί οι τρεις δικαστές το βρίσκουν αποδεκτό να εξετάσουν τη φυλή ενός επιβάτη για να καθορίσουν εάν μπορεί να ταξιδεψει με ένα αεροπλάνο. Αυτό είναι μια νομική απόφαση εκφοβισμού με τεράστιες επιπτώσεις.

Ένας υπροχα περιφραγμνος κόσμος..
Ένας υπέροχα περιφραγμένος κόσμος..

Μετά από τις 9/11, ο δημόσιος παροξυσμός, που τροφοδοτήθηκε από τα μέσα και την κυβέρνηση, έδωσε αφορμή για τις διαδεδομένες υποψίες κατά των ανθρώπων αραβικής καταγωγής. Μια εβδομάδα μετά από τις επιθέσεις, ένας σχολιαστής των New York Times έγραψε ότι πριν από τις 9/11, η ιδέα πως η  φυλετική σκιαγράφηση ήταν λάθος «τόσο παγκοσμίως έγινε αποδεκτή που είχε γίνει η θεϊκά-λαμβανόμενη σοφία». Σαν συνέπεια, η ερώτηση έγινε εάν ήταν αποδεκτό «να στερεοτυπήσει..» Η απάντηση εμφανίστηκε να είναι θετική, τουλάχιστον από την αναφερόμενη εμπειρία. Από τότε, το «πετώντας-ενώ-είσαι-μουσουλμάνος» έχει γίνει μια κατηγορία για τη μετα 9/11 φυλετική σκιαγράφηση στις αερογραμμές, ενώ το έργο της  «οδήγησης-ενώ-είσαι-μαύρος» κατηγορία της αστυνομίας που στοχεύει τους αφροαμερικάνους για την κυκλοφορία σταματά.

Δηλαδή αν κάποιος είναι μουσουλμάνος ή απλά μελαμψός ή προέρχεται από μια ισλαμική χώρα θα μπορεί μια αεροπορική εταιρεία να του απαγορεύει την πτήση απλά και μόνο θεωρώντας τον ύποπτο τρομοκρατίας! Αν είναι ποτέ δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στη γη της ελευθερίας! Και διερωτάται κανείς αυτοί που προέρχονται από ισλαμικές χώρες (Πακιστάν,Ιράν,Ιράκ,Σαουδική Αραβία) πώς θα έρχονται και πως θα φεύγουν από τις ΗΠΑ; Με βάρκα; Με ποδήλατο ίσως; Κάποιο πατίνι;

2 σκέψεις σχετικά με το “Αν είσαι ισλαμιστής δεν πετάς με αεροπλάνο! Πάρε πατίνι καλύτερα..

 1. Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω κάτι στο πολύ όμορφο ποιηματάκι:
  There are only two parents, Love and fear..

  Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ρίχνουμε τα αίτια του φόβου σε άλλους από αυτούς που πραγματικά φταίνε.
  Ιδίως οι αμερικανοί έχουν πέσει θύμα της κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών τους. Δεν κρίνουν τις πληροφορίες που παίρνουν παρά μόνο βαδίζουν με το ρητό «πίστευε (τον πρόεδρο και τα ΜΜΕ) και μη ερεύνα»..

 2. Το πατίνι πάντως είναι μέσο άθλησης, κάνει καλό!
  Όμως, και πάλι για τον φόβο, γενεσιουργό (αλλά και γέννημα… περίεργο σύμπλοκο, κάτι σαν κυκλική αντίδραση…) του εαυτουλισμού, τί να πεί κανείς;
  Μήπως όλα ξεκινάνε από το (αλλά και σταματάνε στο) ότι νομίζουμε πως είμαστε κάτι άλλο από ότι είμαστε πραγματικά;
  Από την έλλειψη «γνώθι σαυτόν» δηλαδή;;;

  Καιρός να φανερώσω τον «μέντορά» μου… έναν από τους…

  Παραθέτω το αγαπημένο μου ποιηματάκι του αγαπημένου μου αυστραλού σκιτσογράφου-ποιητή-φιλόσοφου Leunig:

  LOVE AND FEAR
  There are only two feelings. Love and fear.
  There are only two languages. Love and fear.
  There are only two activities. Love and fear.
  There are only two motives, two procedures,
  two frameworks, two results. Love and fear.
  Love and fear.

  μπό άϊ – τσάϊ τζούν – χέ πίνγκ
  Ναπολέων

Τα σχόλια έχουν κλείσει.