ΝΑΙ στην καύση των νεκρών..

Σχετικά με το θέμα της καύσης των νεκρών, με αφορμή την ισχύ του σχετικού νόμου και στην Ελλάδα, η Εκκλησία της Κρήτης σε σύσκεψη που είχε τη Δευτέρα στο Ηράκλειο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «όχι η καύση, αλλά η ταφή των νεκρών απορρέει από τη Θεολογία και την Παράδοση της Εκκλησίας μας, φανερώνει δε το σεβασμό μας προς τη μοναδική αξία του ανθρώπινου προσώπου και την ιερότητα του σώματός του».

Και ποιός σας είπε ρε «όμορφοι» ότι τα σκατά που πιστεύετε εσείς πρέπει να τα πιστεύει όλος ο κόσμος; Κουμάντο να κάνετε στο δικό σας κουφάρι.. Το δικό μας το διαχειριζόμαστε εμείς..

Καθένας πιστεύει ό,τι θέλει και σε όποιον θεό θέλει..

Το κουβαδάκι σας και σε άλλη πελατεία..

Ουστ!

2 σκέψεις σχετικά με το “ΝΑΙ στην καύση των νεκρών..

  1. Φίλε μου InteR, το παιχνίδι είναι στα «μπικικίνια» που κονομάνε το ιερατείο από τις τελετές (κηδεία,μνημόσυνα) και δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά η ψυχή του ανθρώπου. Αυτοί οι άνθρωποι θα πουλούσαν και την μάνα τους για λίγα ευρώ..
    Μακάρι κάποιος από αυτούς να με βγάλει ψεύτη..

  2. προσωπικά, μπορώ να πω ότι δεν είμαι και fan χριστιανός.
    Βέβαια, οι ιδεολογικές απόψεις και τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου, είναι προσωπικά του δεμομένα, και δεν θα πρέπει να τιμωρείται ή να περιθωριοποιείται για αυτά. Τώρα, το αν η ταφή ή η καύση των νεκρών είναι συμβατή με την Θρησκεία μας, δεν νομίζω να αποτελεί και τόσο σημαντικό θέμα. Κατά την εκκλησία, το σώμα είναι ο ‘ναός της ψυχής’. Αυτόν τον ναό λοιπόν, είτε τον κάψεις είτε τον θάψεις θα καταστραφεί, άρα αυτό που μετράει σε έναν άνθρωπο είναι η ψυχή του (κατά την Εκκλησία πάντα). Έτσι λοιπόν, η ψυχή του ανθρώπου, είτε το σώμα καεί είτε ταφεί, μεταβαίνει στην «Θεία Βασιλεία». Έτσι λοιπόν πιστέυω πως δεν τίθεται θέμα κάυσης ή ταφής των νεκρών, καθώς αυτό αποτελεί δευτερεύον θέμα. Αντίθετα, πρωτεύον θέμα αποτελεί η μετάβαση της ψυχής στην Θεία Βασιλεία, η οποία γίνεται είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.