Σπέρνοντας χίμαιρες..

ΠΟΝΤΙΚΙΑ χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτεί ανθρώπινο σπέρμα για πρώτη φορά, σε μια επαναστατική τεχνική χάρη στην οποία στείροι άνδρες να αποκτήσουν παιδιά. Τα ποντίκια μπορεί να λειτουργήσουν ως αναπληρωτές παραγωγοί σπέρματος για άνδρες που δεν έχουν δικό τους ισχυρό σπέρμα. Η τεχνική όμως προκαλεί ήδη συζητήσεις επειδή δίνει σ΄ ένα διαφορετικό είδος σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη αναπαραγωγή. «Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι το ποντίκι μπορεί να παράγει κύτταρα ανθρώπινου σπέρματος», δήλωσε η Ιρίνα Κέρκις του ερευνητικού κέντρου Αbdelmassih του Σάο Πάολο.

Τα συγχαρητήρια μου στους επιστήμονες αυτούς αλλά δεν νομίζω πως χρειάζεται τόσο πολύ να ψάχνουμε για σπέρμα από άλλα ζώα.. Μου προκαλεί αηδία και αποστροφή η σκέψη πως θα μπορούσε να γεννηθεί παιδί με αυτή τη διαδικασία. Ειλικρινά πως αισθανόσασταν αν ξέρατε πως το σπέρμα από το οποίο προήλθατε είναι από ποντίκι;

Αντί να εστιάζουν τις έρευνές τους σε ασθένειες όπως ο καρκίνος, το AIDS και άλλες κάθονται και ασχολούνται με ανοησίες λες και ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να κάνει παιδιά δεν μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί που είναι ορφανό ή οι γονείς του για διάφορους λόγους δεν μπορούν να το μεγαλώσουν.

Δηλαδή εκτός από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα θα δημιουργήσουμε και μεταλλαγμένους ανθρώπους με άγνωστες ακόμη επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον..