Μεταλλαγμένα μυαλά..

Τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα φρούτα και λαχανικά με πλούσιες θρεπτικές ουσίες δημιούργησαν οι επιστήμονες. Στόχος τους είναι να παρέχουν τα περισσότερα, αναγκαία για τον οργανισμό, συστατικά σε ένα και μόνο γεύμα στη διάρκεια της ημέρας.

Νέα φρούτα με περισσότερες βιταμίνες, απαντούν οι επιστήμονες, αντί να υποστηρίξουν τη βιολογική καλλιέργεια η οποία είναι φιλικότερη προς το περιβάλλον και την υγεία μας. Φρούτα τα οποία δεν γνωρίζουμε τί αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν σε ομάδες του πληθυσμού, φρούτα που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και υπερβιταμίνωση από την κατανάλωσή τους!

Αυτή η ανευθυνότητα που διακρίνει τους γενετικούς μηχανικούς είναι απίστευτη! Δημιουργούν νέα είδη λες και φτιάχνουν σπιτάκια με τουβλάκια lego! Όπως ακριβώς πληρώνουμε τα λάθη των χημικών από την δημιουργία των εντομοκτόνων (ένα τρανό παράδειγμα το DDT) και των λιπασμάτων έτσι ακριβώς και χειρότερα θα πληρώσουμε την καλλιέργεια των μεταλλαγμένων τροφίμων.

Πάντως εγώ όταν βλέπω μεταλλαγμένα προϊόντα (σε όσα αναφέρουν ότι είναι μεταλλαγμένα ή όσα είναι made in usa) τα αποφεύγω . Το ίδιο θα συμβούλευα σε όλους τους φίλους και γνωστούς.

ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ όμως όλοι από την ιδέα των ενισχυμένων, με θρεπτικά συστατικά, τροφίμων. Για παράδειγμα, στη Βρετανία, τα νέα φρούτα και λαχανικά απορρίπτονται από το πράσινο λόμπι ως ένα τέχνασμα για την ενίσχυση της εμπορικότητας κάποιων γενετικά τροποποιημένων ειδών

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μεταλλαγμένα μυαλά..

Τα σχόλια έχουν κλείσει.