Η κομμουνιστικήν Χρυσή Αυγή

Χθες κάποιοι έριξαν φυλλάδια σε περιοχή της Θεσσαλονίκης τα οποία έγραφαν τα εξής:
«Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ!
ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ-ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: …..
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ……

Λαικός σύνδεσμος
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Όταν το διάβασα γέλασα με την καρδιά μου γιατί αυτή η οργάνωση από όσα γνωρίζω υποστηρίζει ακροδεξιά πιστεύω. Το να αντιτίθεται στον καπιταλισμό – που είναι αγνό παιδί της δεξιάς και της θεωρίας της «ελεύθερης αγοράς» όπως αυτή εκπροσωπείται από τη νέα δημοκρατία το βρίσκω ολίγον τι αστείο. Από πού κι ως πού υποστηρίζουν τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους με τέτοιο σθένος; Νομίζω πως εφόσον έχουν παρόμοια ιδανικά με τους αριστερούς και δη τους κομμουνιστές θα ήταν καλό να γραφτούν τουλάχιστον στην ΚΝΕ… Χα! Έβγαλα κι ανέκδοτο..
Θα ανεβάσω φωτογραφία του φυλλαδίου αύριο δίχως την ημ/νία και τον τόπο – διαφήμιση αυτής της οργάνωσης και των εκδηλώσεών της δεν πρόκειται να κάνω.
Φυσικά δεν ανήκω σε καμία οργάνωση -ούτε αριστερή ούτε δεξιά – προς αποφυγή παρεξηγήσεως. Είμαι αυτο-οργανωμένος με τον εαυτό μου..

4 σκέψεις σχετικά με το “Η κομμουνιστικήν Χρυσή Αυγή

  1. gremaki, κι εγώ θέλω να τους κάνω λίγο σουβλάκι.. και μάλιστα άνοστο.. μια χαρά πας 😉

  2. πωπω χτύπησες το ευαίσθητο σημείο μου. Είμαι «λίγο» φασίστρια με τους φασίστες. Αν μπορούσα να τους πάρω όλους και να τους πυρπολήσω προς παραδειγματισμό, θα το ‘κανα. Δεν παω καλά, ε; Ούτε αυτά τα απολειφάδια, όμως. Τους σιχαίνομαι, τους φτύνω, απαξιώ κλπ κλπ. Σκατά στα μούτρα τους.
    Φιλια.

  3. Διαγόρα, προφανώς ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει τη δική του ταμπέλα πάνω στο «παραβάν» του δόγματός του, αλλά το βρίσκω πολύ ψεύτικο, πολύ πλαστό να αγωνιά μια ακροδεξιά οργάνωση για την επιβίωση και το βιοτικό επίπεδο του λαού στο οποίο αναπτύσσεται. Εγώ το βλέπω πάντως περισσότερο ως μια ευκαιρία (το συγκεκριμένο συμβάν) για να βρουν νέα μέλη, παρά ως μορφή ευαισθητοποίησης. Μακάρι να βγω ψεύτης πάντως..

  4. Οι χρυσαυγίτες απ’οτι φαίνεται αυτοπροσδιορίζονται πρωτίστως ως εθνικοφασίστες και δευτερευόντως ως ο,τιδήποτε άλλο. Ο φασισμός στο παρελθόν έχει δείξει σοσιαλιστικές (δηλαδή μη-ακροδεξιές, στα προσχήματα τουλάχιστον,) πτυχές, μην ξεχνάς άλλωστε τι σημαίνουν τα αρχικά «Nazi». Εν πάσει περιπτώσει, δημοκρατία έχουμε, κι έτσι ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται. (Όπως και διάφορα άλλα που ξεκινάνε με «αυτό-» και λήγουν σε «-ίζεται».)

Τα σχόλια έχουν κλείσει.