Κινητά τηλέφωνα – Η ανευθυνότητα των γονέων..

Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας τα Νέα με κινητό τηλέφωνο πηγαίνουν στο σχολείο 2 στους 3 μαθητές του Δημοτικού, ενώ στις τάξεις του Γυμνασίου η αναλογία είναι 8 στους 10. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για άλλη μια φορά οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης που δημοσιεύουν τα Νέα, το 63,6% των παιδιών ηλικίας 12 ετών έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο και, μάλιστα, το 35,7% αυτών των παιδιών απέκτησαν τη συσκευή πριν κλείσουν τα 10 τους χρόνια.

Από έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκύπτει πως το 25% των παιδιών ηλικίας 8-9 ετών χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, ενώ το ποσοστό για παιδιά έως 12 ετών φτάνει το 75%.

Δηλαδή καταδικάζουμε μια ολόκληρη γενιά ως πειραματόζωα στην έκθεση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με την ανόητη δικαιολογία πως πρέπει να γνωρίζουμε πού βρίσκονται ανά πάσα ώρα και λεπτό! Λες και αν απαγάγει κάποιος το παιδί σου ή του συμβεί κάτι ο γονιός θα καταλάβει τί συνέβη από ένα κλειστό κινητό!

Μπράβο στους γονείς που με τόση αγάπη και θαλπωρή αδιαφορούν για την υγεία των παιδιών τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=3850
http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=1363
http://www.gym4u.gr/ygeia.php
http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2040
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080628&nid=9024997&sn=&spid=877

5 σκέψεις σχετικά με το “Κινητά τηλέφωνα – Η ανευθυνότητα των γονέων..

  1. skouliki που δουλεύει σε εταιρεία τηλεφωνίας πρώτη φορά ακούω..
    Συνήθως ξέρω ότι δουλεύουν στον φλοιό των μήλων ..
    Πω πω, τί εξέλιξη είναι αυτή! Τρέμε Δαρβίνε!

  2. Διαγόρα, πιστεύω πως είναι αλήθεια. Πάντως γενικά δεν δίνω σημασία στις έρευνες που λένε πως το κινητό είναι ασφαλές όταν αυτές γίνονται με τη χρηματοδότηση των εταιρειών τηλεφωνίας. Ενώ σε ανεξάρτητες έρευνες που δεν έχουν οικονομικό συμφέρον πιστεύω πως περιέχουν μεγαλύτερες δόσεις αλήθειας.

    skouliki, και οι δικοί μου γονείς φοβούνταν, δεν μου κρέμασαν κανένα συναγερμό απαγωγής όμως. Στο κάτω κάτω το κινητό δεν προστατεύει από το κακό- ίσα ίσα που το κινητό που κουβαλάει ένα μικρό παιδί είναι μεγάλη πρόκληση για έναν κλέφτη αφού αποτελεί εύκολη λεία. Βάλε στον κίνδυνο από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τον αποπροσανατολισμό του παιδιού κατά την ώρα του μαθήματος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.