Μποϋκοτάζ στο γάλα με τιμή άνω του 1 ευρώ

Γάλα όχι πάνω από 1 ευρώ το λίτρο

Μποϋκοτάζ ΤΩΡΑ

Είναι στο χέρι μας, ας το κάνουμε όλοι μαζί!

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε, οι Καταναλωτές και απαιτούμε:
Αμεση μείωση της τιμής γάλατος
Ποιότητα και ασφάλεια στα καταναλωτικά αγαθά
Καλύτερη αμοιβή των παραγωγών για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να μας παρέχουν ποιοτικό γάλα
Να σταματήσουν άμεσα οι ελληνοποιήσεις και οι αναμείξεις
Να σταματήσει η χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών

Ας μην αγοράσει κανείς

φρέσκο (παστερωμένο) γάλα

από 9 – 14 Ιουνίου 2008

Ο αγώνας μας ενάντια στην ακρίβεια θα συνεχιστεί

Συμμετέχουν οι Ενώσεις Καταναλωτών:

ΒΙΟΖΩ. ΕΚΠΟΙΖΩ. ΕΛΚΕΚΑ. ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ, ΙΝΚΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΙΝΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΙΝΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΙΝΚΑ ΞΑΝΘΗΣ. ΝΕΟ ΙΝΚΑ, ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.


Για ένα ένα πρώτο βήμα «από τα κάτω» ενάντια στην ακρίβεια που πλήττει ευρύτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ.

«Η αυτοοργάνωση των πολιτών, μέσα από ένα πλατύ καταναλωτικό κίνημα που διαμορφώνει ριζοσπαστικές καταναλωτικές συνειδήσεις – στις σημερινές συνθήκες της ασυγκράτητης ακρίβειας, των διατροφικών σκανδάλων και της υπερκατανάλωσης – είναι σε θέση να πιέσει την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες για τον περιορισμό των παραπάνω φαινομένων καταδεικνύοντας τους βασικούς υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης και να στιγματίσει την λογική που θέτει τα κέρδη πάνω από τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδώσει την αχαλίνωτη ακρίβεια στη διεθνή κρίση και τάχα στις ‘αγκυλώσεις της αγοράς’ και να την αντιμετωπίσει με γενικές αναφορές στην αισχροκέρδεια. Η κυβέρνηση διαλέγει στρατόπεδο και αυτό είναι στο πλευρό των οικονομικά ισχυρών και στην εξασφάλιση των κερδών τους. Κέρδη που αποκομίζονται από την εξαθλίωση των εργαζομένων, τόσο στο επίπεδο των μισθών, όσο και στο επίπεδο των συνθηκών εργασίας. Κέρδη που εξασφαλίζονται από τη μείωση της ποιότητας των τροφίμων και την ταυτόχρονη άνοδο των τιμών τους!» τονίζει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά ότι πρωτοβουλίες ενεργοποίησης πολιτών σε συνδυασμό με την πάλη των σωματείων για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων είναι αναγκαίες για την ακύρωση της κυβερνητικής πολιτικής που ευνοεί την αισχροκέρδια και τη δημιουργία καρτέλ.

2 σκέψεις σχετικά με το “Μποϋκοτάζ στο γάλα με τιμή άνω του 1 ευρώ

Τα σχόλια έχουν κλείσει.