Με την ευκαιρία της έκθεσης βιβλίου

..Στην παραλία της Θεσσαλονίκης στην οποία έκανα μια βόλτα (όπως κάθε χρόνο) και που θα σύστηνα σε όλους σας να πάτε (όσοι είστε από τα μέρη μας τέλος πάντων) τσίμπησα δύο βιβλιαράκια , τα οποία είναι:
1. Αναρχισμός, του Clifford Harper, εκδόσεις Επιλογή
2. Η ιστορία της ανθρώπινης ηλιθιότητας (τόμος 1), Bob Fenster, Εκδόσεις Οξύ

Η έκθεση βιβλίου θα συνεχιστεί μέχρι τις 22 Ιουνίου. Και όπως πάντα μαζί με την έκθεση βιβλίου στην παραλία, αρχίζουν και οι καταιγίδες του καλοκαιριού…

Σας παραθέτω ένα κομμάτι από την εισαγωγή του πρώτου βιβλίου :
» Όπως όλες οι πραγματικά καλές ιδέες, η αναρχία είναι αρκετά απλή όταν ασχοληθεί κανείς σοβαρά μαζί της- είναι ό,τι καλύτερο για τους ανθρώπους το να ζουν χωρίς εξουσία, αποφασίζοντας μόνοι τους για τα πράγματα που τους αφορούν, παρά να δέχονται διαταγές. Αυτό σημαίνει η λέξη άλλωστε «χωρίς κυβέρνηση». Συνήθως οι περισσότεροι από μας το γνωρίζουν αυτό ούτως ή άλλως. Αλλά ξέρουμε επίσης και πόσο δύσκολο είναι συνήθως να κάνεις οτιδήποτε για λογαριασμό σου- όποιος προσπαθήσει, είναι πιθανόν να παραβεί κάποιο νόμο ή κάποιον κανόνα.
Ωστόσο, οι άνθρωποι σε ολόκληρη την ιστορία τους αυτό ακριβώς προσπάθησαν να κάνουν. Να ζήσουν ελεύθερα. Κάποιες φορές από μόνοι τους, άλλοτε με μικρές ομάδες και άλλοτε οργανωμένοι σε μεγάλα λαϊκά κινήματα.

Στο δεύτερο βιβλίο εξιστορούνται ιστορίες απίστευτου κάλους από όλο τον πλανήτη σε διάφορες φάσεις της ζωής διαφόρων γνωστών και αγνώστων προσώπων. Καθώς θα το διαβάζω θα παραθέτω ό,τι ενδιαφέρον και αστείο εντοπίζω.