Η Νεκρολαγνία των Δημοσιοκάφρων

Το αίμα έχει πέραση την σήμερον ημέρα.. Έχει ζήτηση από τις μάζες βρε αδερφέ πως να το κάνουμε τώρα; Ο κόσμος δεν έχει που την κεφαλήν κλείνην αλλά την τιβί την γουστάρει για να αποβλακώνει όσα εγκεφαλικά κύτταρα έχουν επιζήσει λόγω της τρελής ακτινοβολίας του κινητού που μονίμως φοριέται στο αυτί ωσάν σκουλαρίκι – ολίγον τι καρκινογόνο.

Τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης (όπως τα λέει και ο Τζιμάκος) έχουν βαλθεί να κάνουν τους νεκρούς να μας μιλήσουν. Σε λίγο θα κάνουν συνδέσεις με το υπερπέραν για να μάθουμε πως ήταν οι τελευταίες τους στιγμές, τί ένιωσαν με το που πήραν την τελευταία τους ανάσα, τί τους λείπει τώρα που είναι στην αντίπερα όχθη, τελικά φοβήθηκαν τον Χάρο (don’t fear the Reaper), και τί πόθεν έσχες παρουσίασαν στον Μεγαλοδύναμο;

Έλεος με την αιματολαγνία τους, τις ατελείωτες φανταστικές υποθέσεις τους για το πώς έγινε ο φόνος, τον συνεχόμενο και μη-αναστρέψιμο βιασμό του νεκρού, που ήταν για τους γείτονες το καλύτερο παιδί, ενώ όταν ήταν εν ζωή είχαν να του σύρουν χίλια δύο ατοπήματα. Τους έχει σιχαθεί η ψυχή μου με την απύθμενη δυσωδία τους, τις κίτρινες εκπομπές που το μόνο που καταφέρνουν είναι να τρομάζουν τις παιδικές ψυχές που παρακολουθούν (επειδή οι ανόητοι γονείς το επιτρέπουν αυτό).

Κι εγώ λυπάμαι για κάθε άνθρωπο που πεθαίνει είτε από φόνο, είτε από αυτοκινητιστικό, είτε από καρκίνο, γιατί ξέρω πως θα γυρίσει στο τίποτα, από εκεί που ξεκινήσαμε όλοι μας. Όμως δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεις το νεκρό με διάφορες «κρυφές αμαρτίες» έτσι ώστε να ταιριάζει στο προφίλ του δολοφόνου και της ιδέας που έγινε το έγκλημα που θέλεις εσύ να παρουσιάσεις, γιατί αυτό είναι άρρωστο και χρήζει ψυχολογικής στήριξης. Όπως ψυχολογική στήριξη θέλει και ο θεατής, που κοιτάζει με πάθος τα ψεύτικα αίματα, την μουσική του Χίτσκοκ που παίζει ως υπόκρουση πίσω από το υποτιθέμενο ρεπορτάζ, που είναι βουτηγμένο στα ασύστολα ψεύδη.


Κάν’το κι εσύ!

Κύριοι παρουσιαστές αν το έκτρωμα που παρουσιάζετε πιστεύετε πως είναι «είδηση» τότε πλανάσθε πλάνην οικτράν. Σεβαστείτε τα ανθρώπινα προσωπικά δεδομένα του νεκρού και κυρίως τους συγγενείς που αφήνει πίσω του. Πάψτε να ασελγείτε πάνω στη σωρό του. Στο όνομα του ανθρώπινου πολιτισμού και των αξιών που διέπουν αυτή τη μικρή χώρα.
Και για ακόμη μια φορά εκπλιπαρώ τους θεατές αυτών των εκπομπών.

Κλείστε την τιβί και ανοίξτε την -σκονισμένη σας- ζωή!


Η μόνη λύση για λιγότερο ταραγμένα όνειρα

3 σκέψεις σχετικά με το “Η Νεκρολαγνία των Δημοσιοκάφρων

 1. Το πρόβλημα ωραίες μου κυρίες όμως είναι πως αυτοί οι άνθρωποι (οι κακοί επαγγελματίες) καλλιεργούν συνειδήσεις και εκτρέφουν λανθάνουσες συμπεριφορές στους τηλεθεατές τους, άσε που οι πραγματικά ηθικοί παρουσιαστές είναι η μειοψηφία – μιας και το ρεπορτάζ για έναν φόνο χωρίς υπερβολές δεν θα πουλήσει ποτέ στον υπέρμετρο βαθμό που επιδιώκουν μιας και το κέρδος δεν έχει ταβάνι. Αν δεν ξεχειλώσεις το θάνατο του άλλου τότε ο όχλος δεν θα ενδιαφερθεί.

  Το θέμα είναι αν θέλουμε ειδήσεις που να είναι αντικειμενικές ή που θα μας κάνουν να ανατριχιάζουμε όταν τις ακούμε. Εγώ δεν θέλω να βλέπω εμετικά θεάματα από την τηλεοπτική μου συσκευή, προτιμώ την ένταση μιας ταινίας τρόμου .

  Και σε θέματα ευαίσθητα οπως είναι ο θάνατος ενός ανθρώπου δεν εφαρμόζεται κανένα «φίλτρο» από τα ίδια τα κανάλια στην δημοσιοποίηση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του νεκρού.

  Άρα η μόνη σωστή τιμωρία για τα αυτά κανάλια είναι η αποχή μας από την διαπόμπευση αυτή.

 2. φιλε εγω τα βλεπω απο μεσα..

  γινεται κατι και ειναι σαν τα ορνια τι εχει μεινει να το ξεσκισουν πρωτοι για ενα ποσοστο τηλεθεασης…

  δεν ειναι ολοι ομως…..εχω στο νου μου και αξιοπρεπεις ανθρωπους που ξερουν και σεβονται

Τα σχόλια έχουν κλείσει.