Εσύ έκανες service στον εαυτό σου;


..Γιατί αν δεν έκανες τότε πρέπει να κάνεις ανεξαρτήτως αν έχεις φτάσει τα χιλιόμετρα σου!
Μα καλά τί απίστευτη ιστορία είναι αυτή με το μολυσμένο ηλιέλαιο; Τί τρώμε οι κακόμοιροι καταναλωτές; Σε λίγο θα μας πουλάνε γράσσο για μαρμελάδα, βαλβολίνη αντί για σιρόπι κεράσι και πετρέλαιο αντί για βότκα (ωπ, αυτό το πουλάνε ήδη..).
Τί καλός που είναι ο καπιταλισμός τελικά! Έχει πάντα οικολογική συνείδηση, γι’αυτό φροντίζει να ανακυκλώνει όλα τα σκουπίδια που παράγει.. Ε, θα μου πείτε εμείς οι ίδιοι τα δημιουργούμε, εμείς πρέπει να τα ανακυκλώνουμε.. Τώρα αν αυτό πρέπει να γίνεται με αυτόν τον τρόπο τί να πω..
Όμως για σκεφτείτε λιγάκι, πόσα ακόμη ανθυγιεινά και καρκινογόνα ανακυκλώνουμε καθημερινά; Το νερό που πίνουμε από την βρύση δεν περιέχει υγρά απόβλητα, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, χλωρίνες κλπ ; Μήπως τα υπόλοιπα τρόφιμα όπως το κρέας δεν έχει κι αυτό τα ανθυγιεινά του φάρμακα ( αντιβιωτικά, ορμόνες) ;

Νομίζω πως θα έπρεπε να γίνει μια αναθεώρηση στον σκοπό της παραγωγής των τροφίμων. Σκοπός των παραγωγών θα πρέπει να γίνει όχι η μέγιστη παραγωγή με οποιοδήποτε μέσο, αλλά η μεγιστοποίηση της περιεκτικότητας των θρεπτικών ουσιών στα προϊόντα τους, μέσα από έναν υγιεινό,φυσικό (το λέμε βλακωδώς βιολογικό) τρόπο.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμα επισήμως πού βρίσκονται οι περίπου 2 χιλιάδες τόνοι ηλιελαίου που διακινήθηκαν στην ελληνική αγορά και δεν έχουν ακόμα δεσμευτεί», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Νίκος Κατσαρός. Όπως συμπληρώνει, «την ίδια στιγμή που σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία τα υπουργεία Υγείας έχουν χαρακτηρίσει το προϊόν τοξικό, στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα ανάλογο. Μάλιστα χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση των εταιρειών καθώς όπως λέει είναι υποχρεωμένες και από την ελληνική αλλά και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία να ελέγχουν την καταλληλότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν για τα προϊόντα τους. Κάτι που όπως φαίνεται δεν έκαναν».
Καλά οι εταιρείες θέλουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Λογικό. Παράλογο όμως αν σκεφτείς ότι εφόσον το καταναλώσουν πολύς κόσμος τότε οι εταιρείες αυτές θα έχουν πολύ πολύ λιγότερους πελάτες. Και στο τέλος δεν θα έχουν ούτε έναν..
Για το υπουργείο και το ποιός ήταν η μάνα (όπως η κολοκυθιά – το παιδικό παιχνίδι που παίζαμε κάποτε) του όλου σκανδάλου δεν το συζητώ.. Αυτοί δεν ξέρουν σε ποιό γραφείο πρέπει να κάτσουν (μερικοί δεν ξέρουν ούτε καν το γραφείο τους) θα ξέρουν ποιός φταίει; Γιατί τους βάζετε δύσκολα; Καλύτερα να τους βάλουμε να μετρήσουμε άμπε-μπα-μπλομ-του-κιθε-μπλομ μπας και βρουν ποιανού είναι η ανευθυνότητα, γιατί την ευθύνη ακόμη την ψάχνει η Νικολούλη..
Πάντως εγώ λέω να μην πετάξουμε το ηλιέλαιο.. Να το κρατήσουμε για το επόμενο σέρβις του αυτοκινήτου μας. Τζάμπα θα είναι να πεταχτεί μωρέ.. Άσε που θα είναι πιο φθηνό από το κανονικό ορυκτέλαιο και συν τοις άλλοις η μυρωδιά από την εξάτμιση θα είναι σαν την μυρωδιά της τηγανιτής πατάτας. Ωραία ιδέα ε; Άντε και καλή όρεξη!

3 σκέψεις σχετικά με το “Εσύ έκανες service στον εαυτό σου;

  1. @gremii,
    δε με λες τί λάδι όμως.. φοινικέλαιο ή σογιέλαιο να προτιμήσω; ή μήπως ορυκτέλαιο;
    και καλά να ρθω το βράδυ, αλλά ποιό βράδυ; αυτό με την αυγουστιάτικη πανσέληνο; ουφ! όλο απορίες είμαι!

    @ksenophone,
    το κακό με τα 2,5 είναι ότι θέλουν μεγαλύτερο κασμά για ξύσιμο ρε γμτ..

  2. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχεις πρόβλημα με το μολυσμένο λάδι και την μόλυνση γενικότερα.

    δηλαδή εμείς που έχουμε τρία αυτιά και δυόμιση @ρχίδι@ έχουμε κανένα πρόβλημα;

Τα σχόλια έχουν κλείσει.