Στα βαφτήσια του μικρού «ελεύθερου» πολίτη..

baby doomed by the bell
Πήγα τις προάλλες στα βαφτήσια της κόρης ενός φίλου μου. Είχα χρόνια να πάω σε μια τέτοια τελετή και για να πω την μαύρη αλήθεια το μετάνιωσα. Ένιωθα σαν μάρτυρας στο βασανιστήριο ενός μωρού – που σώνει και καλά – βαπτίστηκε χριστιανή ορθόδοξη! Μα βρε παιδιά ρώτησε κανένας την μικρή πριγκιπέσσα αν θέλει να γίνει χριστιανή; Αν το επέλεξε; Όχι βέβαια.. Βλέπεις ο παππούς και η γιαγιά θέλει να δει βαπτίσια!
Σαν να λέμε ο Καίσαρας θέλει να δει νεκρούς οπότε κάποιοι πρέπει μπουν στην αρένα να σφαχτούν βρε παιδί μου! Τώρα αν οι μονομάχοι το θέλουν αυτό θα μας απασχολησει μετά τη μάχη..
Ειλικρινά το καημένο το μωράκι σφάδαζε στα χέρια του γεροτράγου – που το έπιανε λες και ήταν κανένα σακί με πατάτες – και προσπαθούσε να πείσει τους γονείς τους για το λαθος της απόφασής τους.
Συγνώμη αλλά ο Ιωάννης ο Βαπτιστής στα original βαπτίσια , εκτελούσε το «μυστήριο» μέσα στον Ιορδάνη ποταμό μόνο σε ενήλικα άτομα που είχαν την σφόδρα επιθυμία να ακολουθήσουν το δρόμο του Ιωάννη.
Η πρότασή μου είναι να αφήνουμε τα παιδιά να μεγαλώνουν και έχοντας πλήρη επίγνωση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τους απέναντι στα θρησκευτικά δόγματα να προσχωρούν σε όποια θρησκεία θέλουν χωρίς την ψυχολογική βία των γονιών και των συγγενών τους γενικότερα.
Όχι άλλα ψυχολογικά τραύματα σε παιδικές ψυχούλες που δεν μας φταίνε σε τίποτα, επειδή θέλουμε να δούμε βρεγμένα και λαδωμένα μωρά. Άσε που είναι κοροϊδία τα λόγια του νονού «απεταξάμενος τον σατανά.. » (και μετά φυσάει δήθεν για να φύγει ο «σατανούλης») – είναι δυνατόν να μιλάει άλλος για τον ενδιαφερόμενο; Και η γελοία -επίσημη παρακαλώ- δικαιολογία είναι πως αν δεν βαπτιστεί το μωρό μικρό και πεθάνει θα πάει στην κόλαση!!! (για ποιές αμαρτίες άραγε; και μην πει κανείς για το γελοίο προπατορικό αμάρτημα γιατί θα τον εφτύσω). Όλα αυτά στο έτος 2007 , της σύγχρονης χώρας μας, μπλιαχ!

5 σκέψεις σχετικά με το “Στα βαφτήσια του μικρού «ελεύθερου» πολίτη..

 1. Ντεμοντέ και ντεκαβλέ είναι το styling τους.
  Στα δερμάτινα συμφωνώ. Είναι η μόνη λύση να μην τη βγάζουν το καλοκαίρι με τους καύσωνες.
  Και στα σκουλαρίκια συμφωνώ, αλλά όχι μόνο στ’ αυτιά. Και στις ρώγες και αλλού. Άουτς.
  Top Gun γυαλί, ε; ΤομΚρουζίλα… Και στον σεξουαλικό προσανατολισμό δηλαδή…
  Η Gibson θα βλαστημάει, βεβαια. Άσε να κρατάνε κανα γιουκαλίλι.
  Brutal φωνητικά σαν τι; Primordial, Slayer ή Arch Enemy; Έχει σημασία ποιόν θα χαντακώσουμε.
  Βρε ούούούστ!!!!

 2. Πλάκα πλάκα κάτι πρέπει να γίνει με το styling των παπάδων.. Είναι πολυ ντεμοντέ.. Εγώ θα πρότεινα ράσα δερμάτινα, σκουλαρίκια με σταυρούς στα αυτιά, γυαλί top gun, αντί για θυμιατό να κρατάει καμία Gibson, και να τραγουδάει με brutal φωνητικά ύμνους για την κόλαση! Πω πωωωωωωωω! Αυτή είναι εκκλησία!

 3. @gremii ,
  Εκφράσου ελεύθερα ! Ειλικρινά το λυπήθηκα το καημένο.. Κι όλοι να χαζογελάνε που κλέει το πιο αθώο πλασματάκι του κόσμου!
  Χμμ.. Σαν να χεις δίκιο.. 2008 ε? Γμτ.. το ξερα ότι είμαι εκτός τόπου (Ελλάδα) αλλά τώρα είμαι και εκτός χρόνου (2007).. Χαχαχα! 😉

 4. Πραγματικά, είναι μαρτύριο για μερικά μωρά αυτή η διαδικασία!
  Θυμάμαι τα βαφτίσια της αδερφής μου που είχα τρομάξει πραγματικά μην πάθει τίποτα η μικρή από το κλάμα!
  Αμ, έβλεπε το μωρό την αφάνα του τραγόπαπα και αφίνιαζε!
  Και συμφωνώ απολύτως για το δικαίωμα στην επιλογή της πίστης! Ή στο της απιστίας. Ο Ηλίας Πετρόπουλος, αν θυμάμαι καλά, ήταν ο πρώτος που απάιτησε να αναγραφεί στην ταυτότητά του ότι είναι άθεος. Ήθελε να το δηλώσει σε μια εποχή, σε ένα κράτος, που σε υποχρεώνει να ΔΗΛΩΝΕΙΣ τί εισαί και που πρόσκεισαι. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε πλέον αυτή την υποχρέωση (της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες), εν τούτοις η εκκλησία της χώρας (αυτό το γαμοπαρακράτος) κρατάει ακόμα τα μπόσικα στην ανθρώπινη ηλιθιότητα, επιμένει στον προώρο αυτοπροσδιορισμό (που μόνο ΑΥΤΟπροσδιορισμός δεν είναι… μάλλον ετεροπροσδιορισμός). Σιχτήρ. Τα πήρα πάλι.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.