Νανο-ερωτήματα για νανο-μυαλά


Σύντομα αναμένεται να βρεθεί το φευγαλέο «σωματίδιο του Θεού»!
Το θεωρητικό σωματιδίο που εξηγεί γιατί η ύλη έχει μάζα, γνωστό και ως «το σωματίδιο του Θεού», θα βρεθεί εντός του 2009 χάρη στο μεγάλο επιταχυντή που κατασκευάζεται στο CERN, εκτίμησε ο επιστήμονας που προέβλεψε πρώτος την ύπαρξή του.
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λέον Λέντερμαν βάφτισε αργότερα το μποζόνιο «σωματίδιο του Θεού, λόγω του ρόλου του στο Καθιερωμένο Μοντέλο και της σημασίας του για να «κατανοήσουμε τη σκέψη του Θεού».
Αν ο κύριος Λέντερμαν ήταν Βουδιστής θα το ονόμαζε «σωματίδιο του Βούδα», αν ήταν σατανιστής θα το ονόμαζε «σωματίδιο του Σατανά», αν ήταν Κινέζος «σωματίδιο του Κομφούκιου» .
Τι θα κάνουμε λέει; Θα κατανοήσουμε τη σκέψη του Θεού; Και αντί να αναλύουμε τη «σκέψη του Θεού» στον επιταχυντή (πράγμα που κοστίζει πολλά πολλά λεφτά και πολύ χρόνο) δεν βάζουμε ένα τραπέζι και μερικές καρέκλες, να κάτσουμε με τον Θεό και να συζητήσουμε μπας και καταλάβουμε την σκέψη του; Πιο φθηνά θα μας κοστίσει.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο σύγχρονος Homo Sapiens αποκαλεί κάθε τι που ανακαλύπτει και δεν μπορεί να εξηγήσει (ακόμα) ως κάτι το οποίο είναι «φτιαγμένο» από τον Θεό. Το καταλαβαίνω πως ο Homo Erectus όταν έβλεπε κεραυνό έλεγε πως είναι μήνυμα από τους Θεούς ή όταν έπαιρνε φωτιά το σπίτι του τότε αυτό γινόταν λόγω της οργής των Θεών, αλλά εν έτει 2007 να λέει κάποιος πως ένα σωματίδιο υπάρχει επειδή ο Θεός το είχε φτιάξει ε αυτό με αφήνει έκπληκτο (μήπως πάνω στο σωματίδιο γράφει σε κάποιο σημείο made by God’s hand;).
Και μιας και μιλάμε για Θεούς, τότε μπορεί να μας πει κάποιος ποιος έφτιαξε τους Θεούς; Και αυτόν που έφτιαξε τους Θεούς ποιος τον έφτιαξε; Και αυτόν που έφτιαξε αυτόν που έφτιαξε αυτόν που έφτιαξε τους Θεούς ποιος τον έπλασε; Ουφ! Ζαλάδα.. Δεν μπορώ τόσα ερωτήματα για μια μέρα ο άνθρωπος! Πάντως ένα είναι σίγουρο: Αν ο Θεός ξέρει τα πάντα δεν χρειάζεται να σκέφτεται, αν πάλι σκέφτεται τότε δεν τα ξέρει όλα, αν είναι παντοδύναμος τότε από τη στιγμή που κάποιος άλλος Θεός μπαίνει στα χωράφια του σημαίνει πως είναι βοηθός του, διαφορετικά δεν είναι παντοδύναμος.

Ένα Σχόλιο προς “Νανο-ερωτήματα για νανο-μυαλά”

  1. Κοίτα να δεις ειρωνία! Τόσοι αγώνες της φυσικής και τόσες θυσίες των επιστημόνων, τόσες συγκρούσεις με την εκκλησία για να καταλήξουμε πού; Να φτιάχνουμε επιταχυντές για να βρούμε τον θεό! Μωρέ, αν θέλω τον θεό στη φυσική θα ψάξωνα τον βρω; Δεν πάω κατευθείαν στην εκκλησία; Πού ζούμε, ρε γαμώτο; Πίσω ολοταχώς! Ξέρεις τι περιμένω με αγωνία; Τη μέρα που η φυσική θα ψάχνει αποδείξεις για την θεμελίωση της αστρολογίας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: