Περί θρησκείας το ανάγνωσμα

Αναρωτιέμαι ώρες ώρες όλοι αυτοί οι ορκισμένοι (δήθεν) φανατικοί χριστιανοί (ορθόδοξοι και μη) πόσο ειλικρινής είναι με τον εαυτό τους; Πολλές φορές γνωρίζω κόσμο (συνήθως κοπέλες για να είμαι ειλικρινής) και βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να τις φέρνω μπροστά σε μια τρομερή ανακάλυψη.. Ότι δεν πιστεύουν σε κανένα θεό (αν και υποστηρίζουν το αντίθετο).
Πρόσφατο παράδειγμα μια κοπέλα γύρω στα 35, η οποία μου το έπαιζε και καλά η πρώτη χριστιανή ορθόδοξη στην πιάτσα.. Μιλούσαμε για την Καθαρά Δευτέρα και μου έλεγε ότι δεν θα φάει κρέας επειδή νηστεύει.. Ως εδώ καλά.. Μετά όταν την ρώτησα αν πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία μου είπε όχι. Μετά στην ερώτησή μου αν έχει προγαμιαίες σχέσεις μου είπε ναι κι αν εξομολογείται μου είπε όχι.. Ε αν είναι δυνατόν να λες ότι πιστεύεις σε ένα δόγμα (χριστιανή ορθόδοξη γαρ) και να κάνεις Ό,ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
Όταν λέω ότι ακολουθώ το τάδε δόγμα σημαίνει ότι ακολουθώ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ τους κανόνες του. Όχι νηστεύω μεν, αλλά δεν κάνω τίποτα άλλο από τα υπόλοιπα. Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν μερικοί ότι αν θέλουν να λέγονται χριστιανοί, μουσουλμάνοι, βουδιστές κλπ. θα πρέπει να το αποδεικνύουν με τον ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.
Να υπενθυμίσω επίσης ότι για να λέγεσαι χριστιανός ορθόδοξος θα πρέπει να έχεις πνευματικό , τις συμβουλές του οποίου πρέπει να ακολουθείς κατά γράμμα. Θα πρέπει να εξομολογείσαι τακτικά, να τηρείς της νηστείες της Τετάρτης και Παρασκευής, να πηγαίνεις ΚΑΘΕ Κυριακή στην εκκλησία, να ΜΗΝ έχεις προγαμιαίες σχέσεις και να τηρείς τις δέκα εντολές (αυτές τις ξέρετε όσοι ακολουθείτε το δόγμα δεν χρειάζεται να κάνω κατηχητικό).
Γιατί η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται τίμια, όχι μόνο να φαίνεται τίμια.
Στο κάτω κάτω θα πρέπει να έχετε το φόβο ότι μόλις πεθάνετε, θα πάτε στην κόλαση λόγω των αμαρτημάτων σας. Θα χάσετε τον παράδεισο!! Δεν σας φτάνει αυτό; Η κόλαση έχει καζάνια και θα σας τσιμπάνε οι δαίμονες με τις τρίαινες στην αιωνιότητα!!! Εγώ πάντως σας προειδοποίησα και καμία ευθύνη δεν έχω.
Τι είπατε; Αν υπάρχει κόλαση για εμάς τους Άθεους; Χα! Για εμάς τους Άθεους δεν υπάρχει κόλαση.. Γι’αυτό και γιορτάζουμε την ζωή και τον έρωτα κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή και μας αρέσει να χαιρόμαστε με τους δικούς μας γιατί μετά το τέλος αυτής της ύπαρξης γυρίζουμε από το μηδέν από το οποίο προήλθαμε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: