Το συμβάν στα Ίμια και ο Σημίτης


Δεν ξέρω αν παρακολουθήσατε τις προάλλες την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλό-πουλου, αλλά είχε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις πρώην υπουργών και πρωθυπουργών για τα Ίμια .Επίσης χθες βράδυ και ο κος.Λαζόπουλος τα έδειξε στην εκπομπή του «Αλ Τσαντίρ Νιουζ».
Συγκεκριμένα ο κος.Λυμπέρης δήλωσε » Άκουσα τον κ.Σημίτη να λέει στον Πάγκαλο, που είναι οι διαπραγματεύσεις; Δεν ήξερα ποιες ήταν οι διαπραγματεύσεις! Δεν μου είχαν πει τίποτα. Μου είπε ο πρωθυπουργός, αρχηγέ αν βγάλουμε την σημαία είναι σοβαρό;Του λέω, μπορεί να πέσει και η κυβέρνηση. Μου απαντάει: Είστε συναισθηματικός! Προς στιγμήν είπα, ρε μπας και πάμε για πόλεμο; Τους είπα ότι αν θέλετε να κάνετε αυτό που λένε οι Αμερικανοί κάντε το αλλά δεν είναι σωστό. Ήρθε ο κ.Πάγκαλος και μου είπε: Ρε αρχηγέ, δεν λες ότι την πήρε την σημαία ο αέρας το κύμα να τελειώνουμε;
Κατ’αρχήν είναι δυνατόν κύριε πρώην πρωθυπουργέ να ρωτάτε αν είναι ή δεν είναι σοβαρή η υποστολή της σημαίας μας; Μου σηκώνεται η τρίχα και μόνο που το ακούω..
Μα καλά και σεις κύριε πρώην υπουργέ, λέγονται αυτά τα πράγματα; Δεν είμαι εθνιστικιστής, ούτε με ενδιαφέρει η μοίρα μιας βραχονησίδας, αλλά το να δεχόμαστε την υποστολή της σημαίας μας μου φαίνεται τουλάχιστον ύποπτο. Φύσηξε αέρας και πήρε τη σημαία; Δεν θα πω περισσότερα. Ο έχων μάτια βλέπει.
Πού είναι μωρέ οι πατριώτες; Πότε θα κάνει ξαστεριά; Αχ βρε συ Ξυλούρη έγραψες πολλά ωραία τραγούδια αλλά αυτό το τραγούδι σου είναι για κάτι τέτοιες καταστάσεις το πιο επίκαιρο και το πιο ταιριαστό..
Το αφιερώνω στους παραπάνω :
‘ Πότε θα κάμει ξαστεριά,
πότε θα φλεβαρίσει,
-*-
να πάρω το ντουφέκι μου,
την έμορφη πατρόνα,
-*-
να κατεβώ στον Ομαλό,
στη στράτα των Μουσούρων,
-*-
να κάμω μάνες δίχως γιους,
γυναίκες δίχως άντρες,
-*-
να κάμω και μωρά παιδιά,
να κλαιν’ δίχως μανάδες,
-*-
να κλαιν’ τη νύχτα για νερό,
και το πρωί για γάλα,
-*-
και τ’ αποξημερώματα
για τη γλυκιά πατρίδα.. ‘

Πηγές άρθρου: http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=23103&type=28